• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

20 ay cezaevinde kalmıştı! Fırat'ın doğusuna geçen ilk komutan bakın kim çıktı

Yeniakit Publisher
2019-10-16 10:05:00 -
20 ay cezaevinde kalmıştı! Fırat'ın doğusuna geçen ilk komutan bakın kim çıktı

Barış Pınarı Harekatı'nda Fırat'ın doğusuna geçen ilk komutanın FETÖ kumpasıyla hapse atılan ve 20 ay tutukla kalan Tuğgeneral İdris Acartürk olduğu öğrenildi.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, işadamı Bilgin Özkaynak'ın çiftlik U evine 10 Mayıs 2012'de bir operasyon düzenlendi. Bu operasyon daha sonra aralarında 49 muvazzaf subayın bulunduğu 357 sanıklı bir davaya dönüştü.

Hürriyet gazetesinden Toygun Atilla'nın haberine göre, FETÖ'nün kumpas soruşturmalarından biri olan bu davanın adı kamuoyunda İzmir Askeri Casusluk davası olarak anıldı. Özkaynak'ın çiftlik evinde bulunduğu iddia edilen bir hard diskin içinde Pandora isimli bir veritabanı olduğu söylendi. Buradaki bilgiler TSK'da görev yapan subay ve astsubayların tutuklanması için gerekçe oldu.

20 ay tutuklu kaldı

O subaylardan biri de o dönem Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Alay Komutanlığı yapan Kurmay Albay İdris Acartürk'tü. General olması beklenen parlak subaylardan biriydi. Ancak, veritabanındaki dijital verilere göre 'örgüte' Atmaca ve Fırtına adlı askeri belgeleri sağlayan kişiydi. İddia buydu. Kurmay Albay İdris Acartürk, 'gizli askeri belgeleri ele geçirmek', 'askeri casusluk' gibi suçlamalarla 7 Temmuz 2012'de tutuklandı. Aslında bunlar FETÖ'nün kurduğu bir kumpastı. İzmir'deki mahkemeler sırasında bu belgelerin gerçek olmadığını ispat etmiş olsa da Acartürk, 20 ay tutuklu kaldı. O günlerde İdris Acartürk'ün eşi Sevda Acartürk mecliste milletvekilleri ile görüşerek, kızı Pelin Acartürk ise gazetecilere mektup yazarak kumpası anlatmaya çalışıyordu.

Komutan olarak geri döndü

Bunun bir FETÖ kumpası olduğu anlaşıldığında Acartürk, diğer tüm sanıklarla birlikte beraat etti. Soruşturmayı yürüten polislerin, savcıların ve hâkimlerin ise FETÖ'cü olduğu anlaşılmıştı. Acartürk, beraatının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne geri döndü. 2016'daki askeri şurada Tuğgeneralliğe terfi etti. 5 yıl sonra 2017'de Sakarya'ya bu kez Komando Tugay Komutanı olarak geldi. Sakarya 7. Komando Tugayı 3 ay önce Şanlıurfa'ya, sınır bölgesine çekildi. Barış Pınarı harekâtından önce komando tugayı Şanlıurfa'da konuşlandırılmıştı. Fırat'ın doğusuna başlayan kara harekâtı ile birlikte sının ilk geçen 7. Komando Tugayı'nın başındaki isim Idris Acartürk oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hasan

Şimdi sormak lazım;Feddo senin bu işleri yürüttüğün gün İmanın nasıl müsade etti. imanın yok desem Allah'ın var peygamberin hak olduğunu sende biliyorsun. Senin yaptığın yaptırdığın buna benzer daha neler vardır. ama senin bu eylemlerin öncüsü olman ve hıyanet etmen tek hesap yeri mahkemeyi kübranın sahibi Hakimler hakimine havale ediyoruz. ne yapalım bizi nasıl kandırdın deyilmi.

Şamil

Bir dönem sizlerde ateşli bir şekilde savunan lardan degilmiydiniz ergenokon ve balyoz sürecini..?? Sizlerin dürüst !! gazeteciliği biz batsın..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23