• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bu binada 'Engel' yok

Yeniakit Publisher
2015-08-01 00:13:00 -
Bu binada 'Engel' yok

Küçükçekmece Belediyesi’nin Halkalı’da hizmet veren yeni belediye binası, engellilere pozitif ayrıcalık ve kolaylıklar sağlıyor.

Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası, engellilerin etkin bir şekilde hizmet alabileceği yeni düzenlemelerle dikkat çekiyor.

“ENGELLİLER İÇİN HER DETAY DİKKATE ALINDI”

İlk olarak binanın çeşitli noktalarına yerleştirilen “Şu anda buradasınız” uyarıları ile görme ve duyma engelliler için özel sesli uyarı sistemleri, engelli vatandaşların işini oldukça kolaylaştırıyor.


Düzenlemeler bununla bitmiyor.  Bina içerisindeki asansörlere yerleştirilen ses sistemi engellilere yönelik kolaylık sağlarken, kitaplarda kullanılan 'kabartma' tekniğinin bina içerisine yerlere uygulanması da onların sosyalleşmesine yardımcı oluyor.

Engelliler için her türlü detayın dikkate alındığı binada asansör kapılarının kapanması da uzun süreli olarak ayarlandı.



“BİNAMIZDA ENGEL OLMAMALI”

Engellileri çok önemsediklerini ve Küçükçekmece’de onlara yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı  Temel Karadeniz, “Kamu binamızda, engelli vatandaşlarımıza engelsiz yaşam alanları sunduk. İstiyoruz ki binada her yere engelsiz bir şekilde ulaşılabilsin. Çok sayıda engelli personelimiz de mevcut. Onların rahatlığını da vatandaşlarımız gibi çok önemsiyoruz” diye konuştu.



Binada işlemlerini kolaylıkla halledebildiklerini ifade eden engelli vatandaşlar, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’e kendilerine yapılan pozitif ayrımcılık için teşekkür etti.

İşte Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binasında engelli vatandaşlara yönelik verilen hizmetler:

“Şu anda buradasınız” uyarıları

Asansörlerde ses sistemi

Yer kabartmaları


ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23