• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ABD'de iç savaş! Trump yanlıları silahlanıyor

Yeniakit Publisher
2016-11-03 23:25:00 -
ABD'de iç savaş! Trump yanlıları silahlanıyor

ABD seçimlerine 5 gün kala, Trump destekçisi olan ve kendilerini 'Yemininden Dönmeyenler' olarak niteleyen grup 'seçimde hile' söylentilerinin ardından silahlı eğitimler yapıyor.

Amerika'da kendilerini 'Yemininden Dönmeyenler' olarak tanıtan Trump destekçisi silahlı bir grup 'seçimlerde hile' tartışmalarının ardından askeri eğitimler düzenlediklerini duyurdu.

Silahlı grup ilk atışı kendilerinin yapmayacağını ancak her olasılığa hazır olduklarını duyurdu. Reuters'in haberine göre, silahlı grup, Meksika sınırına duvar öreceğini ve Müslümanların ülkeye alınmayacağını vaat eden Trump'a büyük destek veriyor. Grup üyeleri, seçimde hile yapılacağı iddialarıyla ilgili takipte olacaklarını belirterek, üyelerine oylamaları takip etme çağrısında da bulundu.

Amerika'da bu yıl düzenlenecek seçimlerde çok farklı kesimlerden eylemler ve gösteriler düzenlendi. Ancak 2016 seçim tartışmalarında ilk kez gövde gösterileri, ırk, din, etnik köken, göçmenlik ve cinsel kimlik gibi konular yoğun olarak tartışıldı.

Amerika’nın çalkantılı bir dönemden geçtiğini söyleyen birçok kişiye göre protestolara şiddet karışması an meselesi olarak görülüyor. Destekçileri ve karşıtları son aylarda Trump’ın düzenlediği birçok etkinlikte karşı karşıya gelmişti. Trump’ın bazen yüzleşme ve çekişmeleri körüklediği de gözlenmişti. Hatta Trump, adaylığı tehlikeye düşerse ayaklanma çıkacağı uyarısında dahi bulunmuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23