• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Vehbi Kara
Vehbi Kara
TÜM YAZILARI

Türk Harflerine Yasak Getiriyorlar

27 Eylül 2019
A


Vehbi Kara İletişim: [email protected]

Türk tarihinde Moğol istilasından daha büyük felaket “Harf İnkılabı” ile olmuştur. Bin yıldan beri kullanılan Türk harfleri bir gecede “Latin harfleri” ile değiştirilmiş geçmişimizden koparılarak mankurt bir nesil yetiştirilmeye başlanmıştır.

Şimdi ise İçişleri Bakanlığı talimatıyla başta İstanbul Valiliği ve Belediyeler çirkin bir icraat yapmaya başladılar. Reklam tabelalardaki Türk harflerini değiştirip Latin harflerini zorla değiştirmeye çalışıyor. Bu konuda İlçe belediyeleri esnafın peşine düşüp her yerde “eğer tabelaları değiştirmezseniz dükkânınızı kapatırım” diye tehdit etmekten çekinmiyorlar.

Örneğin İstanbul içindeki bir AK partili belediye, geçtiğimiz dönem; 370'i ışıklı olmak üzere 471 tabelanın düzenlemelere aykırı oldukları gerekçesiyle kaldırılmasına karar verirken, bin 817 işyerine de tarihi kimliğe uygun olmayan! tabelalar nedeniyle tebligat yaparak değiştirilmesini istedi.

Dünyada eşine ender rastlanan bu durum maalesef İslam’ın 500 yıl hilafet merkezi olan İstanbul’da yapılıyor. Almanya gibi Türklerin yoğun yaşadığı ülkelerde hiçbir Türkçe tabelaya müdahale edilmez iken bizimkilere nedense bir haller oluyor.

Yurtdışında yaşayan Türkleri bir kenara bırakın Avrupa’da Müslümanların işyerlerinde “şöyle tabela asılacak yoksa işyerinizi kapatırım ha!” diye bir icraat yok. İşte bu çok antika durumu analiz ederek sebeplerini sorgulayalım. İşin altından ne biçim bir çapanoğlu çıkacak; gelin sizde görün…

Öncelikle böyle bir kanun yasa var mı buna bakalım. Kanun manun yok. Ne var peki? Bir yönetmelik var. Ama büyük yerden! Bu işlem; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Reklam, İlan ve Tanıtım Yönetmeliği ile TSE'nin tabela standartları uyarınca gerçekleştiriliyor. Bu yönetmeliğin en önemli maddesi şu:“Tabelalarda Türkçe kelimeler kullanılacak ancak tabelada yabancı dilde ifadeler de istenilmesi halinde yabancı dildeki kelimeler Türkçe metnin altına yüzde 25 küçük puntolarla yazılacak”

Bu yönetmelik istense bir kalemde değiştirilebilir. “Allah’ın emri değil” ya! Fakat işin rengi başkadır. Burasını anlatmaya çalışalım…

Harf inkılabının amacı; Türk milletini geçmiş bağlarından koparmaktır. Bırakın milyonlarca kitabı okumayı dedelerimizin mezar taşlarını dahi okuyamayacak hale getirildik. Çünkü dinden uzak ve geçmişinden kopuk bir nesil yetiştirilmek isteniyordu. Yoksa medeniyet, teknoloji ve sanat harflerle gelmiyor. Bunu herkes çok iyi biliyor.

Atalarının duygu ve düşüncesini bilmeyen, dünyaya kahramanlığı ile nam salmış İslam’a bayraktar olmuş bir millete çok dar bir kıyafeti giydirmeye çalıştılar.

İşin kötüsü bu çirkin iş yapılırken harflerini değiştirmeyen Yunanistan kadar dahi olamadık. Bir diğer komşumuz olan Gürcistan ise hala kendi kadim harflerini kullanıyor.Yahudi İsrail, Rusya hala kendi alfabelerini kullanıyor. Bu komşularımızdan dahi örnek alamadık. Büyük devletler olan Çin ve Japonya örneğini vermeye gerek yoktur…

Bu çocuk kandırdığını zannedenler “gelişmek için Batı harflerini kullanmak gerektiğini” söylüyorlar. İşte rakı içmekten beyni sulanmış denir ya! Hah! Aynı şekilde davranıyorlar. Batıda gördükleri sefih ve pis ne varsa toplayıp getirip bu millete dayattılar. Fakat sanayi, teknoloji ve özgürlükler adına ne varsa hepsini terk edip ülkemizde esamisini bile bulundurmadılar.

Bu fena işi yaparken öncelikle şunu düşündüler. “Bin yıldan beri Türk alfabesini kullanıp geçmişlerinden gelen kahramanlıkla İslam’a dört elle sarılanları içten kuşatmalıyız! O halde Bolşevik Rusların yaptığı gibi Türklerin kadim alfabesini değiştirelim. Kültür ve tarihlerini öğrenemesinler. Bunlara tamamıyla İslam karşıtlığını empoze edecek hem de çok iyi bildiğimiz Latin alfabesini dayatalım”

Bunlar; sonunda başarılı da oldular. Hem Latin alfabesine hakim olmaları hem de yabancı dilleri iyi bilmelerinden dolayı kamu kurumlarının her köşesini işgal ettiler. Hariciye bu monşerlerden geçilmez oldu. Maliye ve silahlı kuvvetler de Sabetaycıların en güçlü olduğu kurumlar haline geldiler.

Eğitim kurumlarında Sabetay Yahudileri ve okulları aranır oldu. Sonrasında gelişen olayları hepimiz gayet iyi biliyoruz. Batılı ülkelerle yarışan bir uygarlıktan koparak; aşağılık duygusu içinde sindirilmiş ve köleleştirilmiş bir mankurt olup çıkıverdik.

Sabetay Yahudilerini anlamakta zorlanmıyorum. Çünkü Türklere ve Müslümanlara düşman olup gizlice her fenalığı yapmakta üstlerine kimse yoktur. Lakin Ak Parti belediyelerini anlamakta güçlük çekiyorum. Zira aynı zamanda Kuran harfleri olan Türkçe alfabenin kaldırılması için neden bu kadar çok gayret ediyorlar. Bu telaş nereden kaynaklanıyor?

Geçmiş yıllarda düzenlenen 8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bozulan Türkçe kelimelerden örnekler vererek, şunları söylemişti:

"Bir özentidir gidiyor. Kendi dilimizin zenginlikleri varken, bu özentilerle adeta, biraz ağır olacak ama hayvanların yarıştırıldığı malum Avrupa'daki arenaları kalkıp, spor salonlarında isim olarak kullanmak pek de kibar değil, şık değil. Eskiden bizde 'kıraathane' vardı, şimdi bakıyorsunuz buraların isimleri 'clup' olmuş, 'kafeterya' olmuş. Bu benim değil ki, benim olanı niye kullanmıyoruz? Bunları kullanalım. Bunları belediyelerimizle yaygınlaştırıyoruz. Diyoruz ki; gelin engelleyin. Bütün bu tabelaları sökün."

Erdoğan çok açık olarak kültürümüze uymayan İngilizce tabelaları kast etmişti. Lakin İçişleri Bakanlığı önderliğindeki bu belediye başkanları, gidip Türkçe harfleri değiştirmeye kalktılar. Fesubhanallah!

Halkımızın değerlerine özellikle dinine ve kültürüne saygı gösterilmesi şarttır. Hele hele tek harfi dahi değişmeden 1450 yıldan beri günümüze kadar ulaşan Kuran harflerine ve ecdadımızın kullandığı Türkçe alfabeye saygı göstersinler, vesselam…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ziya

Haydi arkadaşlar Uygur harfleri veya Köktür alfebesine geçelim...Ne Latince,ne de Arapça bizim alfabemiz değil,Orhun ya da Yenisey yazıtlarındaki alfabeye geri dönmeye ne dersiniz? Yazar efendi hangi çağda yaşıyor,beyim alfabede keramet aramayı bırakın lütfen...

sahi

önemli bir beka meselesini yazmışsınız tebrikler.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23