--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Sıra Camilere mi Geldi?

Vehbi Kara
Vehbi Kara
28

Rahmetli Necip Fazıl Kısakürek, yazmış olduğu kitaba “Put Adam” derken boşuna mı bu ismi koymuştu?.
Tabii ki hayır..

Hindistan’daki Hindu ritüellerine benzer bir şekilde putlara tapacak kadar ilkel bir görüntü sergilediğimizin farkına varmıştı da, onun için kitaba o başlığı koymuştu..

Öyle ki; her yılın 10 Kasım günü otoyollarda dahi durup dikilerek bir çeşit pagan ayini gerçekleştiren ve bu yüzden zincirleme trafik kazalarına yol açan insanlara rastlıyoruz. Devletimiz bu ciddi probleme çare bulmak şöyle dursun ateşe körükle giderek putperestliğin en ileri derecede uygulamalarını devreye sokmaya devam ediyor. Başımıza taş yağmaz ise iyidir…

İşin daha kötüsü Türkiye’nin her yerinde pagan ayinleri yapılırken sıraya camiler de girmiş oldu. 2019 Yılında çok ağır kışkırtmalarla karşı karşıya kaldık.  Örneğin Trabzon Ortahisar’da dev resimler ile siyasi parti liderlerinin resimleri asılarak dinimizin reddettiği ikona, resim ve heykellerin bir çeşidi ile baş başa kalmış olduk.

Ankara Yenimahalle’de ise “hutbede bazı isimler anılmadığı" için Cuma namazını sabote etmeye kalkışan kışkırtıcı bir grupla da tanışmış olduk. Bu yıl ise bambaşka bir ritüele şahitlik edeceğiz. Cami hoparlöründen ölmüş insanlar için sirenler çalınarak yeni bir pagan ayini ile tanışmış oluyoruz.

Halbuki İslam dininde ölenler için “Fatiha” suresi okunur ve dua edilir. Şahıslar tabulaştırılmaz. Lakin bunu bizim putperestlere anlatmak güçtür. Hindular gibi heykel ve resimler önünde serfüru etmek bunların geleneği haline gelmiştir.

Hazreti Muhammed Aleyhissalatü Vesselam, dedesi Hazreti İbrahim gibi putlara karşıydı. İnsanları tevhide yani Allah’tan başka ilah olamayacağı bir dine davet ediyordu. Kuran’ın en önemli mesajı da buydu: Lailahe İllallah…

Kuran, Hz. İbrahim’in putları, heykelleri kırdığını anlatmaktadır. Başka bir Âyette Nuh Peygamberin kavmi ile ilgili olarak şöyle buyrulur: "Sakın ilahlarınızı bırakmayın -Ved, Suvâ, Yeğâus, Nesr- gibi putlarınızdan vazgeçmeyin, dediler. Böylece bir çok insanı sapıttılar. Sen bu zalimlerin sadece sapıklıklarını arttır" (Nuh Suresi 23-24).

Hz. Peygamber’in (asm) hadislerinde de putlara heykellere tapınılmaması gerektiği ifade edilmiştir. Hz. Âişe’den nakledildiğine göre "Kıyamet günü en şiddetli azaba uğrayacak olanlar, yaratma hususunda kendisine Allah'ın yerine koyup, kendini ona benzetenlerdir" (Buhari, libas, 39; Nesai, Zinet, 112-114) buyrulmuştur.

Mekke'nin fethinde Kâbe'nin içinde, çevresinde ve Safa ile Merve tepeleri üzerinde bulunan putlar-heykeller kırıp temizlenmiştir. Keza resimler de “gölgesiz suret” olarak değerlendirilmiş ve özellikle ibadet mahallerinde bulundurulması yasaklanmıştır. İslam dini; putlara, ikonlara, resimlere ve bunların temsil ettiği varlıklara tapınmayı açıkça reddeden bir dindir.

Bununla birlikte ülkemizde yönetim değiştikten sonra ilk iş olarak heykeller dikilmeye başlanmıştır. Yetmedi; her yerde belli resimlerin bulunmasını mecburi hale getirilmiştir.

İnsanlara tapınmayı emreden bir ideoloji ve kadrolar; sadece tarihi, eğitimi, siyaseti değil İslami bütün değerleri de yıkmak istediler. Bu kadarla da kalmıyor, hiç hesap vermeyen fakat hep hesap soran bir saldırgan üslupla ilahlaştırdıkları şahıslar için saldırmaya devam ettiler. “Hutbelerde neden adı anılmıyor?” ve “Camilerde neden adına Fatiha okunmuyor?” gibi son derece ağır ithamlarla Diyanet İşleri Başkanlığı’nı vefasızlıkla suçladılar. Diyanet ise bu baskılara boyun eğip cami minarelerinden Hindu ritüellerine benzer gösterilere müsaade etmeye başladı.

Bu saldırgan ve dayatmacı ruh haliyle öteden beri muhatap olduk. Tapındıkları insanların asla hata yapmaz, sorgulanamaz olduğunu da öğrenmiş olduk.

İslam’ın; namaz, oruç, zekât, hac gibi İslam’ın en temel şartlarına uymak bir tarafa imanın esaslarını inkâr eden bir hayat felsefesi ve pratiği içerisinde olan bu putperest anlayış acaba kime ne fayda sağlayacak?

Hala utanmadan ülkemizin kuruluş felsefesinden söz ederken seküler bir anlayışı ifade eden insanlar var. Devletin dini İslam olduğu bir anayasa ve Meclis’in açılışında Kuran hatimlerinden başka bir Türk geleneği olan Buhari kitaplarının okunduğunu ne çabuk unuttular? Halifenin kurtulması ve misak-ı milli sınırlarına ulaşmanın en önemli hedeflerimiz olduğunu inkar edenlere; kimse iki kelime söyleyemeyecek mi?

1928 Yılında Anayasadan “Devletin dini İslam’dır” maddesi çıkarılmış ve 1936 yılında CHP’nin altı ilkesi anayasaya dahil edilmiştir. Tarihten haberi olmayan kişiler; kurucu değerler adı altında bize bu ilkeleri benimsetmeye çalışıyorlar. Aynı tek partili yönetimini demokrasi diye yutturmaya çalıştıkları gibi. 

Hilafet’in kaldırılması, bir devlet projesi olarak ezan ve ibadetlerin Türkçeleştirilmesi, İslami değer ve sembollerin kamusal hayattan kazınıp atılması, Ramazan ve Kurban bayramlarının dahi itibarsızlaştırılması için talimatlar vermesiyle iş bitmiyor. Daha ilerilere gidiliyor, Türk Tarih ve Türk Dil Kongrelerinde açıkça ırkçı-kafatası ölçen bakış açıları, bilimsel tez diye bütün eğitim öğretim kurumları aracılığıyla bir deli gömleği gibi halka giydiriliyordu.

Kur’an-ı Kerim için (haşa) “gökten indiği sanılan bir kitap” deniliyor iken, şimdi “camilerde dua edilmedi”, “şu isme fatiha okunmadı” diye ortalığı ayağa kaldırıyorlar.

Hafızlar için “beyni sulanmış” sözleri ile  pozitivizm ve deizm arasında gidip gelen bütünüyle seküler ve son derece pragmatik siyasetçileri 2019 Türkiye’sinde zorla dayatarak ne elde edeceklerini sanıyorlar acaba?

Aslında bu son yaşanan kışkırtmalarla, belki aklımız başımıza gelir. Zira yapılan her icraatı ve söylenen her sözü futbol takımı fanatikliği gibi destekleyen insanlarımız var. İnsanlarımız, şu kadarını dahi söyleyemiyorlar:

“Dur bakalım orada! Benim dinim İslam. Peygamberim Hazreti Muhammed’dir (asm). Şanlı Peygamberin resminin dahi asılması yasak iken, başka bir insanın devasa resmini ibadethaneye nasıl asacaksın?"

Yorumlar

(28)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Korkusuz

8 Kasım 2019 23:22

Lafi nerelere cekiyorlar.Peygamberimizin A.S heykelimi var.

mehmet

8 Kasım 2019 23:15

Allahu teala razı olsun.güzel yazmışsınız.hep böyle söylenemeyen şeyleri söyleyin inşaallah.yalnız resim derken canlı resmi demeyi unutmuşsunuz.yanlış anlaşılmasın.cansız resimleri yapmakta bir sorun yok.

Süleyman Sırrı Dinçer

8 Kasım 2019 22:55

Densizler iyice azıtıyorlar.DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI CİDDİ ŞEKİLDE OLAYA MÜDAHALE EDİP AÇIKLAMA YAPMALI.

Hande

8 Kasım 2019 22:52

Allah razı olsun. Bazıları küfrü inadi üzereler ."biz atamıza tapmıyoruz saygı duyuyoruz" diyorlar. Allah'a ve Rasülüne isyan etmiş birisine (ne anlama geldiğini söylememe gerek yok) saygı duyduğunuzda ve onayladığınızda onun safında yer almış olursunuz. Yani Allahın karşısında olursunuz. Bir kalpte hem Allah sevgisi hemde Allaha kafa tutan ve kendisine ilah muamelesi yaptıran birinin sevgisi aynı anda bulunamaz. Bulunduğunu söyleyen YALANCIDIR! Üstadın dediği gibi madem bizi kurtardı düşmanı denize döktü niye Osmanlıyı yıktı veya niye Halifeliği kaldırdı. Kimse kimseyi zorla sevmek zorunda değil. Hele benim atam benim gibi MÜSLÜMAN TÜRK olmak zorunda. O yuzden manevi babam Abdulhamid, dedem Fatih , Atam Osman hazretleridir. Daha büyük ve en büyük atamda ümmetine Baba olan AHMET MAHMUT MUHAMMED MUSTAFA SALLALLAHU ALEYHI VESSELLEM efendimdir. Allah 1400 yıllık emeği heba edenlerden irili ufaklı her kim varsa hesabını sorsun. Bu milleti feraset ve şuurla hareket ettiği o sarsılmaz iman dolu günlerine lütfen ve acilen tekrar döndürsün. Fasıklar topluluğuna karşı hıfzu inayetiyle teyit eylesin. Amin

UYARI YORUM

8 Kasım 2019 22:19

Haşa Allah ile inatlaşıyorlar. 99'da İzmit'te, deniz kıyısında heykellerle dolu park, depremde, heykelleriyle birlikte denize gömüldü. Ders almak yerine, doldurulup yeniden heykeller dikildi. İnsanlar daha nasıl uyanacaklar ki... 

harbi adam

8 Kasım 2019 21:47

Malesef Ulkemizde hak kitabimiz ve salih hadislerde tarifi yapilan mubin bir siyasetci yok ve genclerin ornek alacagi sevdigi adi hicbir haram ise karismamis kafalarda soru isareti birakmamis her haliyle konususuyla durusuyla genclerin sevip ornek alacagi ne bir mubin genc nede bir kurulus var 

bipolar manyak

8 Kasım 2019 21:42

vATATÜRKÇÜLERİ PUTÇU diye kafir diye suçluyorsun.. Bu cümlelerini sana gerekirse hukusal gerekirse tavada kızartarak afiyetle yedirmesini biliriz.

Mardinli

8 Kasım 2019 21:01

Sayın vehbi hocam dilinize yüreğinize sağlık Allah cc razı olsun.BU mübarek gece hurmetine bizi af islam aleminin vahdetine vesile olması yüce rabbimden temenni ve dua ediyorum.Aziz hocam güzel bir konu değindiniz Allah razı olsun tabiki anlayana.Hocam peygamberimiz sas dünyaya teşrif etmeden önce mekke halkı çoğu hak yolu kayib etti putperestliğe yeltendiler o putlar ne zamana kadar devam etti ta mekkenin fethine kadar.Bizim işimiz zordur çünkü bugün cehiliyesi o günden daha karanlıktır.Çünkü mekkedde kuvvetlik bir hükümet yoktur milleti putperestliğe zorlayacak bugün ise hükümet vardır onu korumaya onun için diyorum işimiz zordur.Bu adami koruyan teşkilatlar vardır vardirki korumak için şimdi anayasa polis askeri teşkilat vardır onun icindiyorum işimiz zordur Allah cc ummetibunlarin notların şerrinden muhafaza etsin amin selam ve dua ile hayırlı akşamlar

Rıfat

8 Kasım 2019 20:30

Hocam tespitleriniz çok güzel ama anlayana, bu ülkede m.kamal ile islamı bağdaştıran ahmaklar olduğu sürecee..

ANGARALI BELIZ

8 Kasım 2019 19:14

VEHBI BEY ANITKABIRE GITTIM HIC TAPAN IBADET EDEN GORMEDIM PUT BULAMADIM RITUEL YOKTU.HERKES AKLI BASINDAYDI MAKUL INSANLARDI.YAPTIKLARI TEK SEY M.KEMALIN BU ULKE ICIN YAPTIGI DEVRIMLER INKILAPLAR FABRIKALAR DEMIRYOLLARI ISLETMER SANAYI ATILIMLARI EGITIM SEFERBERLIGI ICIN MINNET DUYMALARIYDI.BU ULKENIN KURUCUSU OLAN M.KEMALATATURK BIZI ORTACAG KARANLIGI VE ORTADOGU BATAKLIGINDAN KUETARMISTIR.

Vehbi Kara Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle