• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Vehbi Kara
Vehbi Kara
TÜM YAZILARI

İslam Birliği Yine Suriye’den Başlayacak

18 Ekim 2019
A


Vehbi Kara İletişim: [email protected]

Yavuz Sultan Selim Han, ittihad-ı İslam için çok gayret etmiş bir zat idi. Şia mezhebi ile İslam’ı parçalamak isteyen Şah İsmail’i yola getirmek için yola çıkmıştı. Şöyle diyordu:

Milletimde ihtilâf ü tefrika endîşesi
Kûşe-i kabrimde hattâ bîkarar eyler beni
İttihâdken savlet-i a’dâyı def’e çâremiz,
İttihâd etmezse millet dağ-dâr eyler beni.

Memlük Sultanı Kansu Gavri de bu ulvi davaya karşı çıktı. Ehli sünnet olduğu halde Şia’ya destek oldu. Allah’ın izni ile Sultan Selim Han, hem Şah İsmail’i hem de Kansu Gavri’yi mağlup etmeyi başardı. Lakin Şah İsmail otağını ve çoluk çocuğunu da bırakarak er meydanından kaçtı. Osmanlı’nın Türkistan ile olan irtibatını kesmeye muvaffak oldu. Bu nedenle İslam birliği tam olarak sağlanamadı.

Aradan 500 yıl geçti. Şia, Vahhabi ve Nusayri sapkınları İslam alemini yeniden karıştırmaya başladılar. ABD, Rusya ve Avrupa Birliği devletlerini yanlarına alarak hürriyet ve özgürlük isteyen Arap halklarını boğmaya kalktılar. Rusya, ABD ve Suriye Rejimi ağır hava bombardımanları ile Suriye şehirlerini dümdüz ettiler. Bir milyondan fazla masum insan katledildi. 11 Milyon Suriyeli Müslüman evini barkını terk etmek zorunda kaldı.

Türkiye, Suriye’deki bu insanlık dışı eyleme karşı çıktı. Önce barış sağlanması için Esed Rejimine yardım etti. Fakat 1982 Hama Katliamından daha ağır bir zorbalıkla karşılaştı. Hiç olmaz ise sınırlarını açarak masum sivillerin kurtulmasını sağladı. Halen 3.5 milyondan fazla Suriyeli kardeşimize Ensar gibi ev sahipliği yapıyoruz.

Başta CHP olmak üzere bazı embesil siyasetçiler, Esed Rejimi ile resmi temas kurulmasını isteyecek kadar  gerçeklerden uzak bir anlayış sergiliyorlar. Gayeleri İslam’ın birliğini sağlamaya çalışan Erdoğan’ı engellemek. Ayrıca bugüne kadar Suriye halkına yapılan iyiliklerin üstünü örtmek ve dostlarımızı düşman haline getirmeye çalışıyorlar.

Düşünün bir kere! Maksat Esed yüzünden milyonlarca evsiz kalmış Suriyeli’yi bu ahmakça düşünce sayesinde ülkemize düşman hale getirecekler. Bu densizlere sözle, yazıyla cevap vermek yanlış olur. Bunların yüzlerine tüküreceksin! Yoksa hak ve hakikate aykırı düşersin…

İşte Yavuz Sultan Selim Han’ın Mercidabık zaferinden tam 500 yıl sonra Türk ordusu, İslam Birliğini sağlamak üzere aynı topraklar üzerinde yeniden harekete geçmiştir. 15 Temmuz 2016 da Amerikan köpeklerini ordudan temizledikten sonra milli ve manevi bir güçle İslam düşmanlarını bozguna uğratmayı başarmıştır.

DAEŞ denilen kanlı örgüt ABD ve Vahhabiler tarafından desteklenmiş Esed Rejimi çökmek üzere iken muhalifleri sırtından hançerlemiştir. Bunlara “Fırat Kalkanı Harekatı” ile Dabık ovasında öyle bir tokat indirdik ki hak ile yeksan oldular. Hazreti Ali’nin Halid Bin Velid’in  Nehrevan’da Haricileri kılıçtan geçirmesi gibi bu Yezid tohumlarını yok ettik.

DAEŞ’ten sonra ABD beslemesi PKK/YPG terör örgütüne sıra geldi. “Zeytin Dalı Operasyonları” ile en güçlü oldukları Afrin’den bu imansız PKK’lıları temizledik. Daha sonra Rus, İran ve Esed zulmünden kaçarak İdlib’e sığınan Müslümanları korumak maksadı ile Morek kasabasına kadar uzanan “Çatışmasızlık Bölgeleri” kurulmasını sağladık. Son olarak da ABD’nin Suriye’den ite kaka çıkarılması ve PKK/YPG terör örgütünün yok edilmesi için Milli Suriye Ordusu ile birlikte çaba sarf ediyoruz.

Elbette ordumuz karşısında hiçbir şansı olmayan imansız PKK’lılar tabanı yağlayıp kaçtılar ve kaçıyorlar. ABD ordusu da pılısını pırtısını toplayıp Suriye’den defolup gidiyor. Şimdi temizlik harekatı vaktidir.

Bundan sonra ise ortada sadece iki kuvvet kalacak. Bir tanesi halkın % 80’ini oluşturan fakat toprakların % 20’sine sahip Müslümanlar. Diğeri ise Rusya, İran, DAEŞ ve PKK’nın desteği ile %  80’lik bölgeye hakim fakat 20’lik bir azınlıktaki Nusayri Esed Yönetimi. Fakat bunların bertaraf edilmesi görece olarak öncekilere göre daha kolaydır. Zira bunlara hiçbir halk desteği kalmamıştır.

Rusya aşırı derecede pahalılaşan operasyonlar nedeni ile Suriye’den çekilmenin derdine düşmüştür. İran ise zaten ekonomik olarak perişan bir durumda. Dolayısı ile bunların karşımızda direnmeleri mümkün değildir. Lakin ellerinden geldiği kadar ayak sürterek Suriye’nin özgürleştirilmesine engel olmaya çalışacaklardır. Burası kesindir.

Fakat şunu unutmasınlar. Saff Suresi 8. Ayette mealen şöyle buyuruyor: “Onlar ağızlarıyla Allah'ın nûrunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kâfirler istemeseler de Allah nûrunu tamamlayacaktır”. İşte bunu teyit eden bir olayı aktarayım. Bir binbaşımız anlatıyor:

“Operasyondayız, bir çocuk koşa koşa geldi. Arkasından dedesi ve nenesi çocuğu tutmaya çalışıyor. Fakat tutamıyorlar. Çocuk kollarını açmış bana koşuyordu. Önce sarıldı, dizlerimin üzerine çöküp sıkıca bende sarıldım. Heyecanla bir şeyler söylemeye başladı. Ellerini açıp “Muhammed” diyordu. Ben de tebessüm ediyordum ama çocuğu anlayamıyordum. Yine aynı cümleleri kuruyor gözlerinden yaş akıyordu. Çok mutlu görünüyordu. Aynı sözleri söyleyince yine anlamadım. Geriye dönüp askerlere seslendim: Bu çocuğun dilinden anlayan var mı? Dedim. Bir ses ben anlıyorum komutanım! dedi. Yanıma gelip çocukla konuştu. Çocuk ona heyecanla bir şeyler anlatıyor ve gözlerinden yaşlar akıyordu. Sonra Uzman asker Abdullah’ın da gözleri yaşardı. Komutanım! Çocuk; anne, babasını, ablasını ve iki abisini hava saldırısında kaybetmiş, sonra her gün dua etmiş. Bissürü dua ettim diyor. Hastaneden çıktıktan bir süre sonra da rüyasına Efendimiz Hz. Muhammed (asm), girmiş. Kapılarını çalmış ve ordumla geleceğim, sil göz yaşlarını! demiş. O gün bugündür çocuk hep bizi bekliyormuş”.

Komutana yapışan çocuk; “ne olur komutanım Efendimize söyle, çayımız ekmeğimiz var bize gelsin” Demiş. Ağlayarak benden istediği buymuş. Binbaşı da ay yıldızlı bayrağımızı çocuğa vermiş. İşte o zaman anlamış ki; “biz İslam’ın son umuduyuz. Evet, Yahya Kemal Beyatlı’nın dediği gibi biz de dua edip Rabbimize yalvarıyoruz:

Şu kopan fırtına Türk ordusudur Yâ Rabbi / Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi

Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın / Galib et; çünkü bu son ordusudur İslâm’ın…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

O. U.

Kaleminize yüreğinize sağlık imânsızlar ordusu ve çapulcuları içimizdeki hain imânsızlarda dahil onlar kendilerini biliyor bilmeyenlere çakma solcular diyelim anlamaları için bunların solculuğu İslâm karşıtlığı olmaktır yoksa herhangi bir halkın dertleriyle ilgilenmek filan değil işte bu imansızlar ve çapulcular ordusu şunu bilsinlerki ne yaparsa yapsınlar Allah nurunu tamamlayacaktır .Allah'u Ekber.

Mustafa Nutku

Bediüzzaman, Türkiye ile Suriye’nin tekrar birleşeceğini söylemiştir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23