--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Türkiye düşmanlarına geçit yok

Sefa Saygılı
Sefa Saygılı
15

Türkiye düşmanlarına geçit yok

SEFA SAYGILI

Çok şükür bereketli ve kaynakları zengin bir ülkede yaşıyoruz. Memleketimizin her bir yöresi değişik güzelliklere sahiptir. Tarihi eserler ve doğal harikalarla donatılmışız.

İklimi hoş; insanlarımız aslında sıcak, çalışkan ve inançlıdır.

Yer altı ve yer üstü bol zenginliklerimiz mevcut. 83 milyon nüfusumuzun hepsini doyuracak sebze ve meyveler topraklarımızdan fışkırıyor. Hayvancılığımızın durumu bazı problemlere rağmen fena değil.

Ülkemiz dünyanın belki de en kritik, en stratejik geçiş yerinde bulunuyor. Asya ile Avrupa, Güney ile Kuzey, Doğu ile Batı arasında köprüyüz. Ortadoğu ülkeleri ile Balkanlar arasındayız. Hıristiyan ve Müslüman devletlerin ortasındayız. 

Değişik kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmışız. Halen de değişik dinden, mezhepten, kavimden, dilden insanlarımız bir arada kardeşçe, sulh içinde yaşıyor.

Bu yüzden memleketimize kıskançlık gösteren, çekemeyen, düşmanlık yapan, potansiyelimizden korkanlar da var ve elbette olacak. Üstelik bu dış güçlerin maalesef içimizde de işbirlikçileri ve destekçileri var.

Gün geçmiyor ki gücümüzü düşürmek için yeni bir eylem şekli ile değişik bir hedefe saldırıyorlar. Şeytanın bile aklına gelmeyen yöntemleri devreye sokuyorlar.

Ancak hepsi temelde ve hedefte birleşiyor, ülkemize düşmanlıkta ve iplerinin başka hain güçlerin elinde olması yönünden benzerlikler sergiliyorlar.

Bir bakıyorsunuz ülkemizin ekonomik dengeleri ile uğraşıyor, kredi notumuzu hak etmediğimiz halde düşürüyorlar veya dövizi artırıyorlar. Her türlü manipülasyonu yapıyorlar.

Adeta bazı yazarlarımızın isabetle dediği gibi yeni bir Milli Mücadele Savaşı veriyoruz. Üstelik bu defa dört bir yandan geldikleri gibi, çok zaman da içimizden ve bizden görünüp maskeli olarak da saldırıyorlar.

İşte burada bizlere düşen görev, millet olarak kardeşliğimize sarılmaktır. Düşmanlıkları bitirmektir. Kötü niyetli şer güçlerin oyununa gelmemektir.

Bu şer eylemlerini ayırımcı değil birleştirici şekilde algılamak ve cevaplamak bakış açımız olmalı. Huzura, barışa, kardeşliğe, dayanışmaya ve yardımlaşmaya daha önem vermeyi gaye olarak ısrarla sürdürmemiz şart. O melun hainlerin yapmak istediklerinin aksine birbirimize sarılmalı, dostlukları kuvvetlendirmeliyiz.

Gerçekten sayısız nimet içinde yüzüyoruz. Karşılaştığımız olumsuzlukları büyütüp düşmanlıkların körüklenmesine engel olalım, oyuna gelmeyelim. Elimizdeki nimetlerin kıymetini bilmezsek onlar elimizden alınır, zor ve acınası durumlara düşeriz.

Bunları ne için mi yazıyorum? Şundan: Maalesef bazı vatandaşlarımız sırf ülkemizi idare edenleri kötülemek için her şeyi olumsuz ve karamsar yorumlama, daha doğrusu algılama saplantısı içindedirler. Sözgelimi yeni bir savunma silahı mı yaptık, hemen montaj olduğunu söylemektedirler. Veya Halep’i alan muhalif güçler Türk bayrağı mı dalgalandırdı, “İran ve Rusya ne der? Bunlara engel olunmalı” diye konuşurlar. Kısacası yüzümüzü güldüren her güzel gelişmeyi karalar ve Türkiye’yi küçük düşürme gayreti içine girerler. Örnekleri artırabiliriz. Bunlar sanki hiç mutlu olacağımız, gurur duyacağımız haber almaya layık değilmişiz gibi davranırlar.

İnşallah bu her şeye gereksizce karşı çıkan saplantılı muhaliflere inat bir ve beraber, huzur içinde bu ülkede yaşamaya devam edeceğiz. Kıyamete kadar…

Yorumlar

(15)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Yarı açık

14 Aralık 2024 19:01

Buda geçecek şüphesiz inancımız öyle söylüyor ne diyor"her sıkıntının arkasından bir ferahlık gelir "bunda inancımız tam olduğu için içimizi ferah tutuyoruz. Yalnız 22 yılın sonunda tablo bumu olmalıydı pandemi bahane edildi yarı açık cezaevleri boşaltıldı güya geri döneceklerdi meçhul bilen varmı oda meçhul sonbiriki yıldır suç oranları rakamlarında artış pandemi nedeniyle boşaltılmaları. Şimdide yeni çözüm süreci ile genel af, kısmı af safsatası dolaşımda bir ikise sonra suç istatistiklerine yine kabarma, ekonomideki durum zaten ortada artık bu çürümenin sonuna gelmedikmi ya hu dememizin zamanı kanımca geldide geçiyor.

Paylaşımda

7 Aralık 2024 19:46

Her şey var Elhamdülillah sorunyok paylaşımda sorun var rakamlara boğulmadan aklımda kaldığı kadar milli gelirin %80'e yakını nufusun %5lik bölümünün boğazına akıyor. Şeffaflık varmı oda meçhul önemli kamu kurumlarının gelirleri bir havuzda toplanıyor bu havuz malumunuz varlık fonu, denetlenebiliyormu? meçhul, kime bağlı malumunuz tek adama bağlı komisyonlarda bütçe görüşmelerinde bağımsız denetleme kuruluşları dahi bazı belgelere ulaşamadıklarına dair beyanları komisyonlarda dillendirilmiş. Nasıl olacak bu işler ustadım bizim kafa karıştı muhalif köşe yazarları toplumun topluca şizofreni, topluca alzmaır hastalığına yakalanmış olduğunu yazıp çiziyorlar sorumlusu toplummu yoksa gücü elinde bulunduranlar toplumun hasta yaparak yönetimin daha kolayolacağınımı düşünüyorlar.

Kanber

7 Aralık 2024 15:47

İnşAllah Selamlar hocam. Allah razı olsun.

ADSIZ

7 Aralık 2024 12:51

Htş dostumuz öylemi esadı kimin silahı ile yıkıyorsunuz bunlar müslümansa neden filistine yardım etmediler

Veli

7 Aralık 2024 12:12

Bereketli toprakları ithal edilen çöplerle yok ediyorlar.Tarımda bilinçsizce kullanılan pestititler zehir şaç4ıyor.Ülkenin kaynaklarını saray ve çevresi yiyiyor.Yapılan haksızlikları,hukuksuzlukları niye görmüyorsunuz.Müslümanîm diyenler paranın ve markaların kölesi oldular.Gösteriş ve israf yaşam tarzı oldu.

Yıldız teskilati

7 Aralık 2024 11:20

Kurtuluş savaşında Hindistanlı Pakistanli müslümanlarin gönderdikleri yardımlarla kurulan iş Bankası acilen hazineye devredilmeli

Vay vay

7 Aralık 2024 10:39

Bereketli ve kaynakları bol bir ülkede yaşıyoruz diyorsunuz da sayın yazar o zaman bu yoksulluk niye...Niye Dunyanin en kötü beş ekonomisinden biriyiz... Niye her şeyi ithal ediyoruz... O zaman sayın yazar bu ülkenin kaynakları birilerine peşkeş çekiliyor....

Nahit sazoglu

7 Aralık 2024 09:43

Ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır petrol şirketleri otomotiv şirketleri otobüs şirketleri lastik şirketleri cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar demiryollarini engellemişlerdir her ilimize hızli tren yapmaliyiz raylı sistemler geliştirmeliyiz yük ve yolcu taşımacılığında acilen demiryollarına geçmeliyiz her ilimize hızli tren yapmaliyiz raylı sistemler geliştirmeliyiz yük ve yolcu taşımacılığında acilen demiryollarına geçmeliyiz

Nuh

7 Aralık 2024 11:46

Bazıları demiryoluna takmış her yolun yeri ayrıdır. İfrat ve tefrite sapmadan elestirelim derim.

Nahit sazoglu

7 Aralık 2024 09:34

Hocam çok güzel bir yazı sizi tebrik ediyorum tarım ve hayvancılıkimizi devlet politikası. Yapmaliyiz

Münkir nekir katipleri yazıyor

7 Aralık 2024 09:28

Sayın yazar sevgili editör.18 Mart 1918 de Çanakkale nin serin sularına gumdugumuz ittifakın dedelerinin torunlarina her çakıl taşı şehit kanıyla sulanan bu topraklarda yer altında ve yer üstünde ne varsa alıp ülkelerine gururmek için kazma vurmadiklari bir alan varsa lütfen yazar mısın yazinki sukredim burayı kazıp altında ne varsa guturmemisler deyip mutlu ölüm.

Sefa Saygılı Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle