• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Sefa Saygılı
Sefa Saygılı
TÜM YAZILARI

Erdoğan paranoyası

30 Haziran 2018
A


Sefa Saygılı İletişim: [email protected]

Düşünün 16 yıldır iktidarda olan bir parti seçime giriyor ve yine en yüksek oranı yakalayarak sandıklardan zaferle çıkıyor. Partinin lideri ise 16 yılın verdiği yıpranmışlığın aksine 5 rakibinin toplamından fazla rey alarak ilk turda Cumhurbaşkanlığına tekrar seçildiğini ilan ediyor. Üstelik ana muhalefetteki parti, oy oranını artıracağına % 3 düşürüyor. Böyle olunca da muhalifler saçmalamaya başlıyor.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, “Almanya’nın Dünya Kupasından elenmesinin sebebi Erdoğan’dır” demiş. Yeni Şafak gazetesi haberi, “Bu adam kafayı yemiş” üst başlığı ile vermiş.

Bu şekilde düşünen sadece Türkiye düşmanı Özdemir mi? Çok kişide bu sendromu görüyoruz şimdilerde. Birkaç örnek vereyim: 

Samimi bir arkadaşımız. Son seçimde Meclise giren muhalif bir partinin ileri geleni durumunda. Kendisine seçim öncesi iddialarının tutmadığını söylüyor ve soruyorum: “Sayın Cumhurbaşkanımızın ilk turda seçilmesinin mümkün olmadığını ısrarla söylüyordun. Hani İYİ Parti yüzde 15 ila 20 oy alacaktı? Ne oldu?” Cevabı, “Erdoğan ilk turda seçilmeyi istedi. İYİ Parti için de bu orandan yükseğini uygun görmedi, engelledi” şeklinde oluyor. 

Bu defa MHP için yüzde 4 ila 5’ten fazla oy alamayacağı şeklindeki iddiasının ters çıktığını, bu hususa ne diyeceği sualini yöneltiyorum. Cevap yine aynı şekilde: “Erdoğan MHP’nin bu orana çıkmasına önem verdi, arzu etti ve mühendislik hesaplarıyla ayarladı. Çünkü ittifak halindeydiler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisini destekledi. 

Başka soruya gerek duymuyorum. ‘Yani seçimde her şeye ayar veren bir Cumhurbaşkanımız var; ne mutlu bize demek ki’ diyorum.

Ya eski Merkez Bankası Başkanı’na ne demeli? Seçimler öncesi dolar füze gibi yükselince, “Erdoğan’ın manipülasyonu bu. Millete doların yükselmesini sağlayarak korku veriyor ve iktidara geldiklerinde ancak kendilerinin düşürebileceği sinyalini veriyor. Amacı oyların partisine akmasını sağlamak” mealinde konuşmuştu. 

Karşımda FETÖ’cü olduğu anlaşılan eski bir tanıdık var. “Senin eli kanlı şeytan hocan 15 Temmuz’da darbe yapmaya kalktı. İnsanlarımızın üzerine havadan bombalar yağdırdı, silahlarla ateş yağmuruna tuttu. 252 insanımızı şehit etti” diyecek oluyorum. Cevap benzer şekilde geliyor: “Tayyip Erdoğan aramıza ajanlar soktu ve bizimkileri darbeye teşebbüs etmeleri için tahrik etti. Böylelikle esas darbe FETÖ’cülere geldi. Bunu bahane ederek ezdi bizi.”

Tayyip Erdoğan özellikle muhaliflerinin gözünde çok kudretli durumunda. Bir açıdan da bunları anlamaya çalışıyorum. Gerçekten günümüzde Türkiye gibi kritik konumda olan ve hassas dengelere sahip bir ülkeyi başarıyla yönetmek çok zor ve olağanüstü ustalık isteyen yetenek. Sayın Cumhurbaşkanımız bunun yanında girdiği her seçimi de kazanıyor. Böyle olunca da her olayın ardında onu arayanlar çoğalıyor.  

Ancak işi Erdoğan paranoyasına kadar götüren bu muhaliflere tavsiyemiz Sayın Cumhurbaşkanımızın neden bu kadar sevildiğini araştırmak olacaktır. Hakkın ve hakikatin yanında olan Cumhurbaşkanımız gücünü milletinden almaktadır.

Kendilerine söylediğim ise şu: Madem Cumhurbaşkanımız bu kadar güçlü ve kudretli, ülkemizin başına geçmeyi her açıdan hak ediyordur. Susunuz ve onu destekleyerek ülkenin gelişmesine katkıda bulununuz.

“İSLÂM’IN İLK EMRİ: OKU” MECMUASI

Mihrabad Yayınları ve Mehmet Nuri Yardım dostumuz çok önemli bir çalışmaya imza atmışlar. 1961 ila 1978 arasında çıkan OKU mecmuasında yayınlanan, günümüzde bile geçerli olan, yazı ve şiirlerden seçerek sevimli bir cilt oluşturmuşlar. Çeşitli isimlerden, o devre has heyecan ve ihlasla kaleme alınmış bu yazıları zevkle okuyorsunuz. İnanın cilt başımın ucunda ve rasgele açıyor, o devrin havasını teneffüs ederek ve yeni şeyler öğrenerek okuyorum. Cilt, aynı zamanda İslami yayıncılığın tarihçesi konusunda da bilgi veriyor. Bütün okuyucularımıza kütüphanelerinde bulundurmalarını ve arada okumalarını tavsiye ediyorum. Çok beğeneceklerdir.

Emeği geçenlere teşekkürler…

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23