--°--:--
  • İMSAK--:--
  • GÜNEŞ--:--
  • ÖĞLE--:--
  • İKİNDİ--:--
  • AKŞAM--:--
  • YATSI--:--
  • --,--
  • --,--
  • --,--
Son Dakika
Köşe Yazısı

Darwincilerin çıkmazı

Sefa Saygılı
Sefa Saygılı
21

Evrim teorisini savunanlar her bilgiyi, her bulguyu teorilerine ispatlayıcı olarak görürler. “Bu bizim teorinin aleyhine” demezler, diyemezler. Çarpıtırlar, gerçekleri görmezden gelirler veya üstünü örterler. Çünkü Evrim Teorisi ateizmin tek çıkar yoludur. Tabi aslında bu teori çıkmaz yoldur.

Dergiler çıkarır, kitaplar yayınlarlar. Şimdi elimde evrimci bir derginin ekim sayısı var. Dergi yine uzun uzadıya evrimin ‘ne kadar doğru!’ olduğunu göstermeye çalışmış. Bakalım çeşitli konularda neler yazmışlar?

Canlılık nasıl başladı?

Yıllardır Darwinci bilim insanlarının uğraşıp da teori bile geliştiremedikleri bu konu dergide şöyle izah edilmiş: “İlk yaşam formlarının denizlerin derinliklerindeki hidrotermal bacaların çevresinde ortaya çıktığı düşünülüyor. Bu sıcak alkali sular tabandaki kayalarla tepkimeye girip boron ve potasyum gibi elementlerin oluşmasına neden oluyor. Mineral açısından zengin bu karışım, tuzlu deniz suyuyla bir dizi kimyasal reaksiyon oluşturuyor. Ortaya çıkan organik moleküller bir süre sonra kendi üretme yeteneği kazanıyorlar. Arkasından hücreler, ondan sonra da farklı hücre tiplerinin birleşip oluşturduğu organizmalar ortaya çıkıyor.”

Diyelim reaksiyonlar oldu, nasıl kendini üretme yeteneği kazanıyor? Sonra cansız kimyasal madde nasıl canlı haline geliyor? Hücrelere müthiş ve kompleks DNA’lar nasıl yerleştiriliyor? Peki, DNA’lar nasıl ortaya çıkıyor? Sonra bu hücreler nasıl birleşiyor ve organizmalar meydana geliyor?  Ve bunları iddia eden nasıl bilim insanı oluyor? Anlamak mümkün değil. 

Neresi doğru bu lafların? Sanki oradalarmış da gözlemleyerek yazmışlar. Tamamen bilim dışı ve uyduruk senaryo. Hücreler ve organizmalar tesadüfle oluşamayacak derecede o kadar mükemmel ve karmaşık canlılar ki ‘yaratılmış’ dememek için bu saçmalıklara sığınıyorlar.

Mutasyonlar

Canlılarda DNA’nın nasıl oluştuğunu açıklayamayan evrimci dergi ilk hayvanın daha önce iddia ettikleri gibi sünger değil tarak denizanası olduğunu ifade ettikten sonra DNA’nın mutasyona uğrayarak yeni hücre formları ürettiğini yazmış. Güya yararlı mutasyonlar bir sonraki nesle aktarılmış, zararlı olanlar ise hayvanların çoğalabilecek kadar uzun yaşamalarını engellemiş. Aynen şöyle diyor dergi: “Doğa avantajlı genleri seçerek hayvanların zamanla değişmesini sağladı.”

Yani doğa aynı Yaratıcı bir varlık gibi seçiyormuş. Böylelikle değişik hayvanlar ortaya çıkıyormuş. Yaptıkları tam bir sahtekârlık.

Bir başka ifade; ‘sürüngenler yumurtlayarak üremeyi öğrendi.’ Kısacası nasıl öğrendi, neden yumurtlamaya başladı, neden böyle oldu açıklama yok. Sonra bu yumurtlama sayesinde denizleri terk edip karada yaşamaya başlamışlar. 

İnsanların atası

Bu konuda da evrimciler devamlı fikir değiştiriyorlar. Dergiye göre insanların atası fare imiş. Aklına geleni söylüyorlar ve bir dedikleri diğerini tutmuyor. Kanıt yok. Mantık hiç yok. Ancak saçma iddiaları bilimsel oluyorlar.

Darwincilik çıkmaz yoldur. Ancak tuhaf açıklamalar yapmakla kendilerini kandırırlar. Darwinizm bütün dünyaya hâkim olmuş durumdaysa da hiçbir bilimsel delile dayanmaz.

MUHTEŞEM BİR ESER: KAPİTALİST EGONOMİ

Maalesef kıymetlerimizin değerini bilemiyoruz. Elime bir dostun tavsiyesi ile geçen ve merakla okuduğum KAPİTALİST EGONOMİ’nin yazarı İlhan Akkurt Bey. Sayısız kaynaktan yararlanarak hazırladığı kitabında ekonomiden medeniyete, sağlık ve insana, hayat ve varlığa kadar pek çok konu derin tahlile tabi tutulmuş. Egoizmin zirvesi olan kapitalizme karşı, insanı ‘iyi şartlarda yaşatma’ temeline dayanan bir insan medeniyeti ve ekonomisinin ekonomik, sosyolojik, felsefi ve psikolojik esasları güncelleştirilmiş.

Sağlıklı bir bakış açısı ile ve tarih perspektifi de modern dünyanın ve çağımızın insanının bakış açısı, çıkmazları gözden geçirilmiş. Batı insanı egoisttir ve egoist insanı sever. Bireycilik egoizmin ta kendisidir, insani olamaz. İlhan Akkurt’un deyimi ile: “İslam, insanın en değerli varlık olduğunu, bu yüzden her insanın insanca yaşama hakkı olduğunu, keyfince-egoistçe yaşamaması gerektiğini ve sorumluluk sahibi olduğunu vurgular.”  

Rakamlarla, belge ve itiraflarla günümüz problemleri ortaya konduğu gibi çözümler de önerilmiş.

Hele kendi alanımla (psikoloji, psikiyatri) ilgili yazdıklarına hayran kaldığımı, bayıldığımı söylemeliyim.

Kitap konularının ağır olmasına rağmen kolay okunan, anlaşılır bir Türkçe ile yazılmış. Maalesef değer bilmiyoruz ve bu eserin nedense ne tanıtımını yeterince yaptık ne de hak ettiği ilgiyi göstermedik.

İlhan Akkurt dostumuzun günümüzün hakiki bir düşünürü ve fikir insanı olduğunu kanıtlayan bu kıymetli eseri (Yüzleşme Kitap, 2018)  okuyucularımıza tavsiye ederiz. 

 

Yorumlar

(21)

Yorum yazın

0/1000

Yorumlar editör onayından sonra yayınlanır.

Lazım değil

6 Ekim 2019 00:16

Bu bir teori yani gerçek değil yani Darwin zamanında "böyle olabilir" demiş Evrim var bence; kadınlara,çocuklara,Atatürk'e yada başka şeylere laf atmak dışında vaktiniz varsa arada bi hayvan belgeseli izleyeyin (mümkünse Nat Geo) bakın mesela bir fil asya filleri ile afrika filleri ,afrika fillerinin kulakları daha büyüktür bu bir evrimdir Eveeet burada ateistlerle ne yaşadınız bilmiyorum yani herkes bir,bahçedir kimisi bozuktur kimisi bereketsizdir kimisi bereketli kimisi kendini endüstriye verir ,tarım yapmaz kimse kimseyi domates yetiştirdiği için birbirini suçlayamaz (kimse kimsenin işine karışma hakkı yoktur sayılmaması için cami zengin edilen akit gericileri) Tüm batı insanlarını tanımışsınız babababababa! arkadaşım sanki biz Forrest Gump'ız onlar Slim Shady bence insanlara haber yalan yapmaktan insanları aptallaştırmaktan ve iftira atmaktan hala sizi niye içeri almadılar çok merak ediyorum Evrim bir teori inan inanma banane ama bu konuda insanlara laf atmaya hakkınız yok yok

Mustafa

5 Ekim 2019 19:47

Yıllar önçe bir belediye calışanı herkez hırsız demişti. Ben herkez diyemiyorum ama çalmayan çok az diyorum. HIRSIZIN DOLANDIRICI IN CANAZE NAMAZINI DEVLET KILDIRDIĞI MÜDDETÇE EKSİLMEZ ARTAR VE MÜBAHLAŞIR.

Mustafa

5 Ekim 2019 19:19

Uzaya nasıl gidileceğini bildiriyor kuran. Rahmân Sûresi 33 Ey cinnler ve insanlar topluluğu; göklerin ve yerin çevresinden geçip gitmeye gücünüz yetiyorsa geçip gidin. Ama üstün bir güç olmadan geçemezsiniz.

Mustafa

5 Ekim 2019 19:13

Kuran okumayan anlamaz okuyacaksın ki anlaşılsın. Demir Sûresi HADİD 25 - Andolsun biz peygamberlerimizi açık delillerle gönderdik ve insanların adaleti yerine getirmeleri için beraberlerinde kitabı ve ölçüyü indirdik. Biz demiri de indirdik ki onda büyük bir kuvvet ve insanlar için faydalar vardır. Bu, Allah'ın dinine ve peygamberlerine görmeden yardım edenleri belirlemesi içindir. Şüphesiz Allah kuvvetlidir, daima üstündür.... DEMİRDEN KUVVET ALIN ALLAH DEMİRDE Kİ KUVVETLE ALLAHIN DİNİNE VE RASULU NÜN TEBİLİĞ görevine. Devam edilsin.

ULUSLARARASI BOS KAFALILAR CEMIYETI

5 Ekim 2019 19:01

Sayin yazar,sorun Darwin in evrim teorisinde degil,sorun bu teoriyi kanitlanmis gibi idda ederek sarlatanlik yapanlarda.Ve de sorun ateistlerde degil kendini ateist olarak yutturmaya calisan Satanistlerde.Ateistler toplumda cok cok az orandadirlar ( belki de binde bir oraninda) o da cogunlukla daha az bozulmus kuzey Avrupa ve Iskandinav ulkelerinde.Kendini ateist olarak lanse eden insanlarin yuzde doksan dokuzu bu dunyada hem psikolojik olarak hem de ahlaki olarak ipini koparan kriminal,nihilist tuketim disinda kafasinin icinde hic bir dusuncesi ve kaygisi olmayan kara kafali kara kalpli ilimunatinin klonladigi satanist yiginlardir.Ayrica bana gore Darwin teorisi bilimsel bir teori degil de ilimunatinin icat ettigi komunizm,milliyetcilik,nudizm vs vs gibi toplumsal muhendislik teorilerinden ve projelerinden biri gibi duruyor.

mert

5 Ekim 2019 18:53

( https://www.youtube.com/watch?v=PrDzgR3PqSk ) Sayın yazar, Seyyid Kutup 'Yoldaki işaretler' adlı kitabında bahsettiğiniz tüm konuları kapsamlı şekilde ele almış ve analizlerini yaparak çözümlerini sunmuştur. O kadar ki bu analizleri ve çözümleri nedeniyle (bu kitabı nedeniyle) idam dahi edilmiştir. Bu linki tıklayarak bahsettiğim kitabın içeriğinin 10 bölüm halinde hazırlanmış videosunun ilk bölümünü, sonrasında da devam eden 9 videoyu dinleyebilirsiniz. Kitabını almanızı ise tafsiye ederim.

Richard Dawkins

5 Ekim 2019 16:55

Bence çıkmazda olan sizsiniz? İlkel düşüncelerinizle mutluluklar.

celal yıldız

5 Ekim 2019 15:19

önerilen kitap insan nasıl inasani bir ortamda yaşar ve faydalı olur ona kafa yormuş.sadece dini bir bakış açısıyla yazılmamış.Dindarlar bu dünyada ki evrene ki her şeyin bir kitaba sığdığını sanıyorlar.Her şey var ama içinde bu kitapların fosller yok dinozorlar unutulmuş yok.Ne garip değil mi?

Stuttgart

5 Ekim 2019 13:38

Çok uzak değil Stuttgart, uçakla 2.45 h.. Orada iki muhteşem müze vardır, giriş 20 € civarında.. Canlılar tarihinden gerçek fosiller mevcut.. Bak bak ve düşünn! Belki birşeyler anlarsın... 

Birol

5 Ekim 2019 12:21

Hoca, Darwincilik mi kaldı bu çağda? O eski bir sabuklamaydı, zoraki bazı zibidilerce ayakta tutulmak isteniyordu. Darwincilik fosilcilikle eş anlamlıydı. Fosile tapmak isteyenler buyursunlar ! Hatta Darwin'in fosiline tapabilirler. Onun biyolojik atıkları da avenelerine hediye olsun.

Sefa Saygılı Diğer Yazıları

Hepsini Görüntüle