• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hüseyin Öztürk
Hüseyin Öztürk
TÜM YAZILARI

Ömür biter yol bitmez

07 Ağustos 2020
A


Hüseyin Öztürk İletişim: [email protected]

Söze başlamadan Cumhurbaşkanımız Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na teşekkür etmeli.

Neredeyse yüz yıla yakın yol yüzü görmeyen ülkemiz; güneyden kuzeye, doğudan batıya karayolu, havayolu ve demiryoluyla taçlandırılmaya devam ediyor.

Bayram dönüşü İzmit Doğu çıkışından başlayan Kuzey Marmara otoyolundan İstanbul’a intikal ettim ve yol boyunca Cumhurbaşkanımıza, hükümete dua ede ede geldim.

Maşallah o ne muhteşem tüneller ve yollardı. Memleketimizin neresine giderseniz gidin, vicdanınızla aklınızı nifak tohumları perdelemiyor ve kendinizi bu topraklara ait hissediyorsanız, üzerinde seyahat ettiğiniz yolların kıymetini bilir ve teşekkür edersiniz.

Ülkemiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaptanlığına geçene kadar varlık içerisinde yokluk çeken bir ülkeydi. Yakın geçmişi bilen namuslu insanlarımız bunu bilir.

Mesleğimin gereği hayatımın önemli kısmı içeride ve dışarıda yollarda geçti. İlk yolculuğum, yazının başlığındaki sözle başlamıştı.

Bu sözü yedi yaşımda Kalecik Ankara arasında çalışan otobüsün dikiz aynası üzerinde okumuştum.

Yaklaşık bir saat süren yolculuğum, TRT radyodan çalan türküler ve şarkılar eşliğinde bu sözü okuyarak geçmişti.

Etlik garajında otobüsten indiğimizde yol bitmişti ama ömür bitmemişti, ilk önce anlamsız gelmişti fakat sözü unutmamıştım.

Sonra anladım ki, hakikaten ömür bitiyor yol bitmiyormuş.

Devletimizin milletimiz hesabına yaptığı hizmetleri hazmedemeyen siyasi muhaliflerden tutun da farklı ideolojik sebeplerle sürekli takoz olanlara geçmişten bir yol vakıası anlatayım.

Sabahattin Ali, “Kağnı” isimli kitabında, CHP’nin halkın sırtından inmediği ve neredeyse aldıkları her nefeste, milletin gırtlağını sıktıkları dönemden bir hikâye anlatır.

CHP’nin siyaset anlayışında halk köledir, kendileri efendidir. Bu yüzden yolları devlet değil, halk yapmalıdır. Yapmayanlar cezalandırılmalıdır.

Tek parti döneminde yol parası diye bir vergi vardır. Yollarda köylüler çalıştırılır, çalışmayanlara para cezası verilir, cezasını ödemeyenler hapse atılır.

Sabahattin Ali yol parası ve çalışma gücü olmadığı için cezalandırılan 84 yaşındaki bir vatandaşla konuşur.

Adamcağızın kendisi dışında yolda çalışabilecek bir çocuğu yoktur. Oğullarını Çanakkale cephesinde kaybetmiş, bir çocuğu da devlet adına eşkıya takibindeyken eşkıyalarca vurulmuş ve sakat kalmıştır.

Kendisi de 84 yaşında olduğu için çalışamaz. Peki, nedir meselenin iç yüzü.

İhtiyarın kafa kâğıdı yoktur. Kafa kâğıdı lazım olduğunda yol bilmez, iz bilmez, devletin kapısına gitmeye korkar ve bu yüzden daha önce ölmüş bir çocuğuyla aynı ismi taşıdığı için onun kafa kâğıdını kendisine nüfus cüzdanı yapıverir.

İşte bu kafa kâğıdı yüzünden adamcağız yollarda çalıştırılmak istenir ve çalışamayınca yol parasını da ödeyemeyince diğer “yol parasızlarla” birlikte cezalandırır. Hikâye uzun.

Ezcümle:

Milletimiz bütün vatan sathında ilk defa böylesine coşkuyla hizmet görmektedir. Batı beslemeli muhaliflerin hazımsızlığı da bu yüzdendir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

işkence yılları

Gariban parasız ihtiyarları kazma kürek yollarda çalıştıran adam ülkede kendi çapında komünizm provaları yapmıştı. Babamın nüfus cüzdanında kömür aldı, kumaş aldı, çay aldı mühürleri vardı, zulmün mühürleriydi bunlar. Çok şükür ki hakkında koruma kanunu çıkarılıp millete ölümünden sonra da zulm edilmedi.

Alkan

Sayın yazar devletin yaptığı otoyol ücretiyle dua ettiğin anlı secdelilerin yap işlet modeliyle yapılan ota yol ücretleri arasındaki farkı seningibi basireti kapananlar elbette göremez 2001 de bir asgari ücretle 13 çeyrek altın alınırken bugün asgari ücretle üçtane çeyrek altın alınıyor halk fakirleşirsen halkın alım gücü hergün gerilerken seningibi NATO kafalılar bakalım asfalt ve betonun yenmeyeceğini nezaman anlayacak
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23