• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Türkiye’ye Guoido arama! “La Tahzen!” diyoruz!

03 Haziran 2019
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Darbe, bir ülkeden satın alınan vicdanlarla, o, ülkeyi işgaldir. Guaido, yani darbeci arayan ABD, başta. Beşlerin dördü, kendi aralarındaki dengeye dikkatle sırada. Darbe savaşı da, başarı ve devamlılık ister. Hain kuklaların ömrü kısadır. Türkiye’de 17 senedir, darbe teşebbüsleri perişan oluyor.

 İslam düşmanlığının kaynağıdır. Hedef, İslam, yani Ebedi Risalet’le gelen semavi dinlerin, zulüm ve ahlaksızlığı ret eden, iman ve ahlakıdır. Sömürgeciliği iflas ettiren, materyalist çeşitlemeleri, çaresiz bırakan, İslam ahlakıdır. Çıkarcı dünya, bireysel özgürlük, pozitif ayrımcılık, terörist gruplar oluşturmadandarbeye kadar her imkanı  deneniyor. İnsani yüceliği yok etmek mümkün değil.

Darbeci arayışındaki ABD’nin açık artırımı, ahlakı ifsat ediyor. Nitekim, Batı’nın İslam düşmanlarından memnuniyeti, Batı’da İslami hayatın serbest olduğu zamanlarda dahi, güdümlü İslam ülkelerinde İslam yasaklı idi. İnsanlık çok imkan kaybetti. 20. Asrın karanlığı, aydınlık aramaya yol açtı. Kur’an-ı Kerim ışık oldu!

20. Asrın başı, İslam dışı dünya nüfusu, 3.200 milyon; Müslüman, 300 Milyon. 

20. Asır sonu, İslam dışı, 5.700 milyon. İki katı değil. Müslüman, 1.800 Milyon. 

6 katı büyüdü. Büyüyor. Hıristiyanlık, Roma zulmünde Roma olmuştu

Ölümsüz değerler, diriliş için, müspet veya menfi bir ateş bekler. Müslüman çoğunluk peşinde değil. Yüce insani değerleri yaşama ve bu değerleri paylaşma gayretindedir. 

 Kuklacı devletin, “Guoido arıyor” olması, “Millet hainlerinin cellatlık ücreti artırıldıilanıdır. El değmemiş zenginlikleri olan mazlum dünya için felakettir. Nitekim piyango kuyruğu gibi, darbe kuyrukları oluşuyor. İzdiham var? İnsan şahsiyeti düşen maskelerle yerlerde sürünüyor. 

YSK, İstanbul’daki yalnız 108 sandıkta tekrar sayım yaptırdı. Ak Partinin, 30.281 oyu yer bulundu. Bütün sandıklar sayılsa, seçim tekrarına gerek kalmayacaktı. YSK, oyların kanun dışı yollarla nasıl yok edildiğini gösteren adeta kitap yazdı. Bir yayıncı, bunu, “Siyasiler için ibretli bir el kitabı” diye yayınlamalı. Sandıkta var olan oyu, sandıktan çıkaranların kaybettiğini anlatan YSK’ya, “Çalma demedi” diye, sofistik basın toplantısıyla, muhatap aşağılamaya kalkışan, ancak kendini aşağılar! 

Ak Parti Sayın Erdoğan liderliğinde, istikrar ve hızlı kalkınmayla 17 yılda, darbe ve koalisyon yılları ve CHP’nin, “Batı ne der?” endişesini, makulü arama görüşmeleri ile devletler arası karşılıklı denge aramaya seviye kazandırmıştır. Ara basamaklar atlanıp, sona gelinmiştir. Bu; farkına varılamayan hayati bir başarıdır. Tankımızı tamir edememek; radarımızı okuyamamaktan kurtuluştur. Hamd olsun Allah’a! Henüz tekerin tümseği aşmasına zaruri bir kalkınma süresi varsa da, Allah’ın rahmeti, lider kadroda ihlas, millette vahdet, ümittir.  

Yangın yerine dönen ve en küçük bir rüzgarla, dünyayı saracak bir ateş yumağı bölgede, macera arayan,vahşet yağdıran güçlere ve liderlere rağmen,hudutlarında ve dağlarında, sıcak savaşın en çetin türleri ve diplomasi savaşı içinde bulunmamıza rağmen fevkalade hal yasasını uygulamadan yönetim zorluklarına rağmen başarıyla ilerlememiz tarihe destan olacaktır.

Bütün zorluklarına rağmen, fevkalade hale gitmemeliyiz. Azgınlık, kukladan, kuklacılara geçer. Ekonomik, sosyal, siyasi saldırıları, asgari bedelle aşabildiğimiz sürece, İmtihan ağırlığından şikayetsiz devam etmeliyiz. Zor imtihanın ödülü, geç gelir, büyük olur. Yalan, iftira ve düzenle elde edilen nice imkanlar, yok oldular.

Erdoğan iktidar ve istikrarı, %52 ile devamettikçe, “İktidar olmamız imkansız” diyen, bazı muhalefet unsurları, diriliş dönemi zorluklarını ve terörle savaşın ağırlığını, fırsata çevirme yanılgısına düşürebiliyor. Aslında her önemli zorluğun, aşılması, diriliş dönemi için, yeni imkanlara yol açar. Engeller, bu zaferlerin aydınlığında kaybolurlar. Hak gelir, batıl zail olur.  

İki aday yarışıyor: Ak Parti adayının ömrü, millete hizmetle geçmiş. Sade İstanbul’daki eserlere katkısını ortaya koymak için ciltlerle kitap gerekir.

CHP adayını çoğu kimse,ancak, zenginliği ve İlçe Belediye başkanı olduğu zaman, Kıbrıs Türküne soykırım uygulayan Makarios’un heykelini dikmesiyle tanıyordu. Seçim kampanyasıyla da, herkesle uyum içinde olacağı vaadini dinledik. Seçim neticesi kesinleşmeden, Belediye’de mahkeme kararı ile durdurulan veri kopyalama ve Diyanetin 37 yıldır devam eden kitap fuarını engelleme gayretiyle tanıdık. Herhalde seçimden sonra mahkeme kararıyla daha da aydınlanır. Oy hırsızlığının, YSK’nın kitaplaşacak gerekçe kararıyla netleştiği gibi.

 Sayın Erdoğan, “La Tahzen!” deyip, tedbirle yürüyor. Gereken ölçüde gösterilen sertlik kararlılıktır. Gurur yok. Millet ve ümmetinin, hatta tarafsız insanlığın samimi güvenini bu derece kazanan bir kimse, kof gurura tenezzül eder mi? Sabırla uzlaşma, imkanlarının arandığı; dengeler oluşturup ortaya konmaya; çalışıldığı; verilen sözü, samimiyetle takip edip yerine getirme gayretinin ve Allah’ın lütfunun görüldüğü; dünya dengelerinin büyük bir sarsıntı yaşadığı bir asırda, harika bir dönem yaşıyoruz. Şükürle ve istikrara gayretle sorumluyuz.

“Milletler, layık olduğu idareye kavuşurlar.” Milletimiz, güzel hizmetlere layıktır; diyoruz. “La Tahzen!”   

Hamd Allah’a! 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23