• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Fransa’dan kara sesler, insanlığın kitabına saldırdı

14 Mayıs 2018
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Cevabı değer mi? Değmez. İnsanlık tarihi boyunca, “Ebedi Risalet’e”, 15 asırdır da, bu Risalet zincirinin son halkası olan, şanı yüksek Kur’an-ı Kerim’e çok saldırı olmuş. Ama değil Kur’an-ı azim-i şanın bir ayetine, kelimesine dahi toz konduramamıştır. 6666 Ayet yazısının harfinden tek harfini yerinden oynatamamışlardır. Ata sözü, “İt ürür, kervan yürür” der. Hz. Adem’den beri insanlığı aydınlatan, edep ve irfan kaynağı, vahiylerin son halkası olan şanı yüce bu kitap, insan aklı ve vicdanının ışığıdır. Onun tahrifi, insanlığın, hidayet ışığından mahrum, karanlıkta kalması demektir. Akıl ve vicdanın, ölümü aşan ışığının kaybı, edebin, ahlakın, irfanını kaybıdır. İnsanlığın, bu ölümlü dünyada, çıkarından başka değer tanıyamaz durumlara düşmesi, insanlığını kaybetmesidir.

Bu saldırıların olmasında, bir değil, birçok hikmet vardır. Açık görünenlerden ikisi: 1) Bu kitap! Kütüphanede tozlanan bir kitap değil. Başa taç. Yüz binlerin ezberlediği. Bugün dünyadaki dört kişiden biri Müslüman. Bu kitap! Hayatları, edepleri, ahlakları! 2) Bu kitap küfrün iç sızısıdır ki, yarın ahirette, mahkemedeki inkarcılar gibi, “Haberim yoktu” diyemesin”.

Düşman fitne için fırsat kollar. Müslüman, Allah’ın lütfuyla hayra çevirir. Cumhurbaşkanımız, “Kötü komşu, bizi savunma sanayii sahibi yapıyor” dedi. Şimdi Fransa Yahudilerinden Sarkozy ve Fransa’yı çekip çeviren takımdan, Türkiye seçimlerini fırsat bilip. “Bir taşla iki kuş” deyip, İslam’a saldıranların asıl dertleri, seçimde Türkiye’nin istikrarını bozmak, kaos ve koalisyonlara mahkum etmek… Ahmet N. Sezer döneminden beter bir kaos istiyorlar. Kalkınan, birlik ve  istikrara kavuşmuş Türkiye, sömürgecileri rahatsız ediyor. 

Ak Parti + MHP + BBP İstikrar için, “Cumhur ittifakı” dediler. 

CHP liderliğinde + İyi Parti + MSP + İP Cumhur ittifakına karşı, “Muhalif ittifak” oldu. Buna, “Kaos ittifakı” da denebilir. Onun için görünmeyenleri de var. Bu 4 partinin, 5’incisi, HDP deniyor. 

Cumhurbaşkanımızı, Almanya’da vatandaşlarımızla buluşturmak istemeyen Merkel, AB ilişkilerinden sorumlu Devlet Bakanı M. Roth’ugönderdi Türkiye’ye? İyi Parti ve CHP’ye gitti. “Desteğimiz sizinle” nutkuyla moral şırınga etti. Yani, Almanya, Fransa, ABD ve FETÖ ille, “Kaos veya koalisyon” diyor. Ülkemizin, istikrar ve kalkınmasından rahatsızlar. Böylece, yol köprü, nükleer enerji istemeyiz cephesi, hararetli destekçileriyle dokuza çıkıyor. İnşallah, yenilgiyi, “Müşterek göğüsleyelim” istemişlerdir.  

Bu örtünün altına saklanan tuzaklardan en tehlikelisi, “Erdoğan’a oy verelim. Milletvekilinde vermeyelim”. Mecliste, bu ittifak,eşcinsellere imtiyazlar getirirse? Cumhurbaşkanı istifa mı etsin? . 

Dış desteklerin gerekçesi İslam’dan korku! İslam, bizim için ise, teneffüs ettiğimiz hava kadar olmazsa olmaz. İhtilafın temeli bu.

Kur’an-ı Kerim’den bir kelime, bir hüküm düşürebilmek için, 15 asırdan beri savaşanların, çalışanların, bütün emekleri boşa gitti. Müslümanlar, bir fetret devri olan, geçen asrı, en yüksek değer olan insan gücü, tasavvur üstü artmıştır. Asrın başında dünya Nüfusunun 12’de biri olan Müslümanlar, dünya nüfusu iki katı artamazken, katılımlarla 6 katı artmış asrın başında 300 Milyon iken 1 Milyar 800 Milyon olmuş, süratle kalkınmaktadır. Düşünün! Kendinizi izana davet edin; İslam’a düşmanlığınızı içinize gömün! 

İslam’a saldıranlar, Hıristiyan ve Yahudi görünmelerine rağmen, görüntüleri de sahtedir. Hıristiyan ve Yahudi, Mukaddes Kitabın ne demek olduğunu bilir. Bunlar, Kur’an-ı Kerim’in değişmez, mukaddes kitap olduğunu bilmedikleri gibi, 15 asırdır tek harfi değişmemiş olmasından, kıyamete kadar da değişmeyecek olduğundan da gafildirler. Gözleri var, görmüyor. Kulakları var, Hakkı duymuyor. Dilleri var Hakkı söyleyemiyor.

Din ve ahlak, ayrı düşünülemeyecek manevi değerlerdir. “İslam, güzel ahlaktır” Çıkarcı mensupları tarafından bozulmamış ilahi din, yani İslam, ahlakın, Hakkın, hukukun ve adaletin teminatı olan imkanların bütünüdür. 

Unvan ve servetleriyle toplumlarında öne çıkmış bu sahtekarlar, mevcut imkanlarına imkan katmak uğruna, topluma ve barışa karşı fitne, kin ve nefret ekiyorlar. Görülen o ki Sarkozy, Netenyahu’nun peşine takılan Trump’ın peşinde yer almak istiyor. BM’yi de tanımıyorlar.

Amerika’nın, Türkiye’ye karşı, savunma araçları ambargo söylentisi, Türkiye seçimine ayarlanmıştır. Sıra ekonomide. Allah’a şükür, hepsi boşuna! 

Milletimiz sahip olduğu siyasi istikrarın kıymetini biliyor. Ekonomi notunu düşürseniz de; faizlerle  oynasanız da, üç ağaç, imar gereğince yer değiştirdi diye, darbeye kalkışsanız da; 15 Temmuz darbesini, savaşa çevirseniz de. Olmuyor! Milletçe gayret ediyoruz. Allah, Müslümana yardım ediyor. Düşmanın hesabı yanlış çıkıyor. Dışta ve içte, İslam düşmanları bunu çekemiyor. Erdoğan, istikrar ve kalkınma düşmanlıkları da bundan doğuyor. 

İlahi hikmet gereği, çağların hayat şartları, ulaşım ve iletişim sınırlılığı ile peygamberlerin sorumluluk zaman ve saha sınırlılığı, ne kadar tabii ise, Son peygamberin de görevi, elbette bütün insanlığa hitap ederek, kıyamete kadar devam eder. Biz, peygamberler arasında ayrım yapmadan saygı duyarız. Yücelik, görevin alındığı yerden başlar. Görevin ve tevdi edildiği peygamberle devam eder. Bu yüce sorumluluğu üstlenen iman ve ahlak sahibiyle devam ederek bu yücelik insanı cennete ulaştır.

Ey Sarkozy bak, Alemlere rahmet olan son peygamber ne diyor:

Muaz b. Cebel, çocukken Müslüman olmuş bir sahabe. O,  Peygamberi; Peygamberimiz, onu çok seviyor. Muaz’ın, bir sorusu var ama, “Bu soru, O’nu üzer” diye soramıyor. Soramadıkça içinde büyütüyor. Peygamberimizin neşeli olduğu bir an, “Fırsat” deyip, “Dünyanın en kötü adamı kimler?” diyor.

Peygamberimiz bir süre duruyor. Sonra ellerini açarak, “Allah’ım bu kardeşimizi affet” diye dua ediyor. Biraz sonra, “En kötüsü, yaşlandığı ve bildiği halde, iyiliğe, Hakka düşmanlığa devam edenlerdir.” Fakat sen kötülüğü ve kötüleri değil, hep iyiliği düşün. Aklında kalbinde kötülüğe yer verme” buyuruyor. Çıkarcı fitneciler, İslam’ı anlayabiliyor musunuz? İnşallah anlarsınız. Anladığınız gün, kardeş oluruz.

Hamd Allah’a! 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23