• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Düşmanlık sınırda, kukla terör ve darbeci içte, Allah’a şükür dev kalkınma!

05 Kasım 2018
A


Hasan Aksay İletişim: ,

İçeride, dışarıda, devletlerce destekli terörle savaşıyoruz. Bu savaş geçici. İslam’a ve Türkiye’ye saldırıların zirve yapması, “Teker tümseği aşıyor” kaygısı. Her gün yeni bir dev eserlerle kalkınıyoruz. Güçlü yapı, küçüğe şemsiyedir. 

Şair, “O mahiler ki, derya içredir. Deryayı bilmezler” diyor. Nimeti görmeyip, nankörlüğe düşen balık değil, insandır. Şair, “Kızım sana söylüyorum. Gelinim sen anla! türünden, “Kıymet bilin! Nankörlüğe düşmeyin” diyor. Nankörlük yıkımdır. Yıkmak kolay. Esrarkeşlik basit. Ya o beladan kurtulmak? “Sigara öldürür” ilanı, paketinde! Acı kayıplar ortada! Şükrü ödenmeyen nimet, bedeli ağır gelir. 

Geçen asır ümmet için ağır bir yıkım, karanlık bir dönem oldu. “Herkese gitmez bela. Erbab-ı istihkak arar” diyor şair. Rahmetli Menderes, kalkınmaya, “Sıfırın karesini alarak başladım. İnşallah yakında ikinin karesini alacağız” diyordu. Yolunu kestiler. Ama cemre toprağa düştü. Toprak canlandı. Erbakan ve Özal’lı zaman diliminde, yeni, güçlü ve yaygın bir kadro oluştu. Zaten İslam inanç ve ahlakı öyle bir iklimdir ki, insan, anında içki, kumar her kötülüğü bırakıp, yönünü iyiliğe çeviriyor. 28 Şubat darbesiyle, bu dirilişi ezip yok etmek için, “Yeşil tehlike” deyip saldırdılar. Ama “Artık muhtar bile olamaz” diye bayram yaptıkları kimse, şimdi zirvede. Fitneye uyup, darmadağın olup tozlaşmaz, gayretsiz, tersiz kalmazsak Allah’ın vaadi: Yolumuz açık! 

Tank tamiri İsrail’e diye övünmekle kalmadılar. Saldırı, tek marifetleri. “Bunu tenkit edenler, anadan doğma Yahudi düşmanı” diye bağırdılar? Neden şirretler? Saldırı ile kazanıyorlar. Dünyanın en zengin toprakları Afrika, Asya neden perişan?! Irak, petrol kaynıyor. Dev eser rafineri yok. Benzin ithal. Gerektiğince yok oluyor. Çünkü “Siz rahat edin, veririz” diyor. Dinlemezsen, fitne, tehdit, darbe, terör, ambargo faturaları da ekleniyor. Örnek çok; NATO’nun yıllardır üyesiyiz. Teröriste binlerce TIR ile verdikleri silahı, gerekince bize parasıyla da vermiyorlar. “S-400” almaya dahi karşılar. İçten dıştan saldırtıyor, münafık üretiyorlar.

Bütün düşmanlıklarını evhamla büyütüpİslam’a ve Türkiye’yeyönettiler. Allah’a şükür Türkiye’de çok güzel şeyler oluyor. Azerbaycan’la kardeşliğimizi, paylı İpek Yolu; petrol boru hattı gibi dev yatırımlarla pekiştirerek devam ettiriyor. Şimdi de, İzmir’de büyük bir rafineri başarıldı. Münafıklar, çatlamasın da ne yapsın? Rafineriden hemen sonra, sınırları aşan başarılar kesintisiz devam ediyor. Dev hizmetler tabiileşti. 

20. asrın İslam düşmanlığının kara kışı, ülkemizde, tek parti iktidarıyla yaşandı. Halk, cenazesine kefen bezi alabilmek için, muhtardan vesika sonra Sümerbank’ta kuyruğa girdi. Ekmek vesikası kolay değildi. 3-5 hafta, 3-5 ay değil. Yıllarca sürerdi. Çay şekeri vesikası devlet memuruna verilir, halka verilmezdi. CHP, çok partili son 68 yılı, ana muhalefet olarak geçirdi denebilir. Ne yaptı? Her önemli hizmete itiraz etti. Ülke istikrarına karşı, kanunlara rağmen HDP’ye oy transfer etti. Emirle milletvekili istifa ettirip, İyi Partiye ödünç verdi. Yüce Meclisin ve millet oyunun onurunu rencide etti. 27 Mayıs 1960 darbesinden Gezi Darbesine kadar; hatta “1. Cumhuriyeti” sonlandırıp,  2. Cumhuriyet ilan etti. 

Yıkım, ayrı bir iş.Herkes yapabilir. Yapmak, ayrı bir sanat, ayrı bir nasiptir. Yapıcılık, diğerkâmlıkla bütünleşir, hizmetlerbüyür. Manevi, ahlaki temeller gerektirir. Ümmetçe, iman, ahlak, vahdet ve gayret, büyük ve güzel eserlerlehizmete en güçlü davetiyedir. Diriliş, böyle büyük eserlerin gölgesinde doğar ve yaşar. Siyaset, milletin, ümmetin vahdetini sağlayarak, bu vahdetin gücünü, hayırda kullanmak sanatıdır. Siyasette, vahdet ve yapıcılık, hayati önem taşır. 

Tek parti iktidarlarında diplomasiye gerek duymayacak kadar içe kapanmıştık. Yurtta sulh cihanda sulh kavramı, “Azıcık aşım, ağrımaz başım” anlayışıyla ara çıkış ve kaçamaklar hariç, istikrarlı Ak Parti dönemine kadar devam etti. Özellikle başkanlık sisteminden beri Türkiye’nin diplomasi başarıları arkası arkasına devam etmektedir. Raylı ipek yolu; petrol boru hatlarının önemli olan alt yapısı, diplomasi zaferidir. İİT Dönem Başkanı olarak, BM’de kazanılan KUDÜS diplomasisi dünya siyasetini adalete çeken tarihi bir kazanç oldu. Son başarı, Türkiye’nin daveti veev sahipliğindeİstanbul’da yapılan, Rusya, Almanya ve Fransa ile dörtlü zirve, tartışmaya gerek bırakmayacak kadar eşsiz bir başarıdır.

Yol ve iletişim,bilgi, görgü ve ticaretin alt yapısıdır.Dünyanın en büyüğü, İstanbul Havaalanı, son teknolojilerle, planlanan zamandaaçıldı. Elbet başarıdır.

Tarihi önem ve güzelliklerini yeniden zirveye taşıyan “İstanbul” adının, bu eşsiz esere isim olarak seçilmesi de, büyük düşünmeyi yansıtan önemi taşımaktadır.  

Takibinde zorluk çekecek kadar güzel gelişmeler yaşıyoruz. Zorlukla beraber kolaylık doğuyor. Dünkü iyi haber: Dünyanın iki önemli devleti, Türkiye ve ABD, ambargolarını karşılıklı kaldırdılar.

Allah’tan, nimetlerine şükreden; nankörlüğe düşmeyen; milleti ve insanlığa yararlı kıldığı; güzel hizmetlerle nasiplendirdiği kimselere, teşekkürü bilen; nankörlükyapmayan, kullarından olmayı niyaz ediyoruz.  

Hamd Allah’a!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23