• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Hasan Aksay
Hasan Aksay
TÜM YAZILARI

Ak Parti il belediye başkan adaylarının yarısı belli oldu

26 Kasım 2018
A


Hasan Aksay İletişim: ,

Öncelikle mahalli seçimlerde, seçim ittifakının, parti ve seçilme kaygısı aşılarak yapılan ve yapılacak ittifakların önemine kısaca işaret ederek, teşekkür borcumu ödeyerek başlamak istiyorum. 

Mahalli seçimlerde partiler arası ittifakın, dışardan görüldüğünden çok fazla engelleri vardır. Ancak, iktidar olma ümit, kaygı ve sorumluluğuna yaklaşmamış, sade varlığını sürdürmeyi düşünen küçük partiler ve kısa bir zaman önce, reklam veya siyasi bir akıntıdan yararlanarak ortaya çıkmış partiler için kolaydır. Sağlıklı, ciddi ve ümitli bir yapı ve tabandan mahrum, ömrü boyunca muhalefet halinde kalmaya razı partiler. Hepten bir levha partisi olarak kalma durumunda kalmışlarsa, fikrine, yoluna, davasına hedefine bakmadan, taban tabana zıtlaştığı parti ile dahi ortaklık kolaylaşıyor.

Böyle ittifak kolay ama, parti, parti olmaktan çıkıyor. Asırlık kökü olsa dahi, iktidar ümidi tükeniyor. Milletvekili satıp almaya başlıyor. Bütün hedefi, millet vahdetini, istikrarını kaybetsin, “Hükümetler kurulamaz hale gelsin de, bana da bir pay düşsün” hesabı, partilerin sonunu getiriyor.

Büyük milletler, “Ülke zaafa düşsün de, bana pay çıksın” hesabı yapan partilere fırsat verilmez. Vermemelidir. Türkiye vahdet şuuruyla inşallah hiçbir zaman bu durumlara dönmez. Cumhur ittifakı, böyle kritik bir zamanda, millet ve devletimizin siyasi istikrarını hedefleyerek oluşturulan iktidarlar görmüş, yaşamış, iki partinin ittifakıdır

Mahalli seçimlerde, genel seçimlerdeki zorluklara, son derece dağınık ve farklı mahalli sorunlar eklenmektedir. Her bölge ayrı ve farklı çözüm gerektirebilmektedir. Zorluklar açık; çözümse? 

İttifakın devamı için, imkansızlıkların hiç birini masaya getirmeden, iki liderin ehliyet ve dirayetle sahip oldukları, iki imkanı kullanarak karar vermek ve meseleleri bu kararın ışığında halletmek, tek çıkar yoldur. Cumhur ittifakını doğuran hedef, ülke istikrarını devam ettirme karar ve iradesi idi. Bu ihtiyaç, artarak devam ediyordu: Türkiye’nin, Cumhur ittifakına ihtiyacı vardı. O halde olacaktı. Geriye kalan ve gereken, yani ikincisi: Karar ve icra. Her iki lider de, teşkilatına güvenen, karar ve icra gücüyle beraber risk ve sorumluluk da yüklenen liderlerdi. Karar verdiler ve kördüğümü çözdüler.

Kararlarından dolayı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli’ye; yönetim kurulları ve teşkilatlarına, Türkiye’nin istikrarının devamını isteyen ve gayret eden yurtta-dünyada herkese teşekkürlerimi arz ediyorum.

 Ak Parti il belediyeleri başkan adaylarının yarısı belli oldu. Bunların çoğu, siyasette bulunup, çeşitli görevlerde milletine hizmet etmiş, bilgi ve tecrübe sahibi insanlar. “Siyasette bulunmuş” demekten maksadım, meslek ayrımcılığı değildir. Bir söz var, “Devlet adamı, akvaryum balıkları gibi, herkesin gözü önündedir. Tanınmayan tarafı kalmaz” denir. Yani bu adayları, halkımız, yakından, iş içinde görmüş tanımıştır. Eksikleri olmuşsa, İnşallah eksiklerini de tamamlarlar.  

Atalarımız, “Bildiğinizin bir huyu, bilmediğinizin bin” diye, bu önemli noktaya, mübalağalı bir ifadeyle dikkat çekmiştir. “Kul kusursuz olmaz”. Taraflı bakınca, kusurumuzu bulamıyoruz. Zaman geçip, geri dönülemez noktaya geldiğimizde, kendi kendimize, “Yanlış yapmışım” dediğimiz, veya, “Allah bir sebep çıkardı da yanlışa imkan kalmadı” dediğimiz az mıdır?

Hayalimize göre, aday aramayalım. Bir hatıra:

Merhum Erbakan, Başbakan yardımcısı oldu. Arkadaşlarla başkanlık odasındayız. “Bana bir özel kalem müdürü bulun” dedi.

Birimiz, “Geleni ağırlamasını bilmeli”. Öbürü, “Her işi size getirmeden halledebileceği sorunlar olmalı” diyor. Vasıflar birbirine eklenerek uzuyordu.

Genelde Necmeddin Bey, gereksiz laf uzarsa, “Netice! Netice!” der. Uzun uzun dinledi. “Siz ne anlatıyorsunuz? Özel kalem müdürü diyorum! Bu anlattığınız adamı bulabilirseniz, Cumhurbaşkanı yapalım” dedi. Arayalım, seçelim. Ama bu arayış ve seçimde, aşırılıklara düşmeyelim.  

Liste güzel. İnşallah beş sene sonra, bu seçimle doğan hizmetler, dünyada iyilik isteyen herkesi memnun eder. Allah’tan, öyle diliyoruz. 

 Bu kardeşlerimiz bugünden itibaren, Allah’ın, kendilerine bir kere daha  son derece önemli iki hizmetle, millet ve devlet hizmetiyle nasiplendirilmiş olduğunu göz önünde bulundurarak çalışmalıdırlar. 

İki hizmetten birincisi, bu seçim, mahalli seçimden ibaret değildir. Bir asırda ancak erişebildiğimiz, 17 yıllık siyasi istikrarımızı, kalkınmamızı yıkıp tersine çevirmek isteyen, hudutlarımıza dayanmış düşman, 30 yıldan beri içerden dışardan saldırıyorlar. ABD’den Hint’e, Çin’e kadar uzanan İslam düşmanlığıyla, maddeten ve manen desteklenip besleniyor ve yaygınlaşıyorlar.

Ne kadar fedakarlık yaparlarsa yapsınlar. Bu kardeşlerimiz, fedakarlık olarak değil, milletine, devletine, Hakka hizmet olarak görecek ve iki cihanda bu niyet ve davranışın ecrini inşallah alacaklardır.

Elhamdülillah, bu kırk adaydan tanıyabildiklerim, ağırlıklı olarak millet ve devlete hizmet gayretindedir. Elbette her zaman, her partide, “Ben falan partide adaydım” diye konuşmak için aday olanlar veya kendi kendini tartamayıp, siyasetin önemini kavrayamadan, teşvike kapılan saflıkla aday olanlar da olabilir. Bunlar, aday olmaz. Adaylık tecrübesi kazanırlar.

Özellikle partisinde aday olanlar, bilirler ki, millet ve devleti yolunda, sadece hakkı ve haklıyı üstün kılma yolunda liyakat ve var gücüyle çalışanlar için siyaset, huzur, dünya ve ahiret hayatı için bulunmaz bir nimettir. Siyaseti, unvan ve çıkar yolunda kullananların, yalancı şöhretleri mezarda bitmiyorsa, heykeli yıkıldığında Saddam olsa, Stalin olsa da ters dönerek bitecektir. Örnekleri bütün tarihtedir. Bunu bilmeden, siyaset olmaz. Bilmeyip, bilmek de istemeyen, kendi kara bahtıyla, ibret olup başkalarına öğretir. 

Adaylarımızı, seçimimizi, milletimiz, devletimiz, ümmetimiz ve tüm mazlum dünya için hayırlı kılmasını, Allah’tan niyaz ediyorum.

Hamd Allah’a!

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23