Galatasaray’da başkanlık seçimi ne zaman olacak sorusu cevap bekliyor?!?
Fatih Terim’le birlikte şampiyonluk yarışını pes etmeden sürdüren Galatasaray’da başkanlık seçimindeki kaos ise devam ediyor..
29 Mayıs’ta yapılması gereken seçimli genel kurulun ‘tam kapanma’ şartları nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmesi ve mevcut başkan Mustafa Cengiz’in aday olmayacağını açıklaması sonrası ise kriz giderek derinleşti..
Resmi olarak 22 Mayıs’ta çoğunluk sağlanamazsa 29 Mayıs’ta yapılacak seçim için adayların ise divana listelerini vermelerinin sıkıntı olacağını düşünen Galatasaray yönetimi ise seçimi bu yönüyle iptal ettiğini söylemişti!.
Tüzükle ilgili sıkıntının tam kapanmada adayların listelerini vermelerinde sıkıntı oluşturmadığını düşünen muhalefet ve yeni başkan adayları ise seçimin bir an önce yapılması taraftarı.. Adayların ise Galatasaray yönetimi ve seçimlerin organizatörlüğünü yapan Galatasaray Divan kurulunun arasındaki bu sürtüşmenin Galatasaray camiasına zarar verdiği görüşü ise bir hayli rahatsız edici..
Böylesi atışmalar yaşanırken, mevcut yönetimin ikinci başkanı olan Abdürrahim Albayrak’ın seçimin en geç haziran ayının ilk haftasında olacağını söylemesi ise şu aşamada muhalefetin nabzını azaltmadı.. Kulislerde Temmuz ayına bile seçimlerin sarkmasının iddiası da her geçen gün dillendiriliyor.
Elbette böylesi bir seçim süreci Galatasaray’ın kimliğine zarar verecektir.. Özellikle Galatasaray futbol takımının başındaki Fatih Terim isminin ise bu olaylara bakış açısı ise büyük ihtimalle son iki maçı bitirdikten sonra daha da belirgin bir hal alacaktır.. Galatasaray başkanlığı için adaylar ise, Burak Elmas, Eşref Hamamcıoğlu, Metin Öztürk ve Işın Çelebi...
Açıkçası benim nezdimde bu yarışta Burak Elmas ile Eşref Hamamcıoğlu arasında gidip geleceği intibaı oluştu..
Özhan Canaydın döneminde futbol şube sorumlusu olarak görev alan Burak Elmas eski Galatasaray Başkanı Faruk Süren’in damadıdır ve bu yarışın da favorisi konumunda gözüküyor.. Eşref Hamamcıoğlu ise, divan başkanlığı sonrası başkanlığa adaylığını açıklayan bir diğer isim.. Metin Öztürk ise, 2015 ve 2018 döneminde 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği başkanlığının görevini yürütmüş olup, Dursun Özbek’in listesinde yer alarak seçimlerde Mustafa Cengiz’e kaybetmiştir.
Işın Çelebi ise, eski devlet bakanlarımızdan ve iyi bir Galatasaraylı..
Seçim elbet yapılacak ama böylesi söz düelloları kime ne katar onu hakikaten anlamak zor?!? Ve Mustafa Cengiz başkanın da aday olmayıp, adayların önünü açması ise takdire şayan?!
Haydi hayırlısı...







