• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Sandıkçıoğlu
Ali Sandıkçıoğlu
..
TÜM YAZILARI

İktidar ve muhalefet birleşiniz

22 Şubat 2020
A


Ali Sandıkçıoğlu İletişim: [email protected]

Demokrasilerde iktidar kadar muhalefet de önemlidir. İktidarlar yaptıklarının doğruluğunu savunurken; muhalefetler de iktidarın eksik ve yanlışlarını arar, tenkit eder ve böylece iktidarın daha az yanlış yapmasına sebep olurlar, kendilerinin iktidar olduklarında daha iyi hizmetler yapacaklarını savunurlar. İster sağ kulvarda olsun ister sol kulvarda yahut liberal olsun, resmen kurulmuş olan bütün siyası partilerin, parti tüzüğü bir de parti programı olur, olmalıdır da. Bunlar tabiidir. Her partinin kendine göre bir bakış açısı, problemleri çözme usulleri de olabilir. Buna hiç kimsenin bir diyeceği zaten olamaz (Partilerinin politikaları milli ve manevi değerlerle çatışmayıp, vatana ve bayrağa düşman olmamak kaydıyla ve kendileri de teröristlere kucak açıp, onlara destek olmadıkları müddetçe.) İlle de bir partinin diğer parti gibi meselelere bakma mecburiyeti olamaz. Mesela kimi siyahı, kimi beyazı, kimi de bir başka rengi sevdiği gibi insanların da bazıları sağ, bazıları da sol fikirlere inanabilirler. Ona göre de parti tutarlar. Ama hiçbir zaman fanatik olmamak lazım. Bir partiyi tutanlar asla öbür partiyi tutanlara da düşman olmamalıdır. Birçok Avrupa ülkesinde bey bir partiyi, eşi ise bir başka partiyi tutabiliyor. Aralarında kavga gürültü yok. Medenice tartışabiliyorlar. Herkes tuttuğu partisini destekleyebiliyor.

Bu kısa girişten sonra üzülerek ifade edelim ki şu an ülkemizde dış kaynaklı bir şeyler oluyor. Yeniden terör hortlatılmak isteniyor, darbe lafları yapılıyor. Kardeş, kardeşe vurdurulmak isteniyor. Birileri Türkiye’nin kalkınmasını, güçlü olmasını istemedikleri için, provokatörler devreye giriyor, Türk askeri vuruluyor, Türk polisi kalleşçe vuruluyor, şehit ediliyorlar. Maalesef sık sık şehit haberleri geliyor. Tüm partilerimiz bu olup bitenleri sezmeli, anlamalı ve iyi okumalıdırlar. Önce vatan, sonra partiyi düşünmek gerekir. Geçmişte çok şahit olduk; işyerleri kundaklanıyor, belediye otobüsleri yakılıyor, bankalar bombalanıyor, bu fakir milletin vergisi ile maaş alan, en üst derecede sosyal giderleri karşılanan bazı parti veya milletvekilleri terörü lanetleyecekleri yerde, teröre destek oluyor. Çok gariptir ki, bu milletin parlamentosunda yemin eden bazı milletvekilleri teröristlerin cenazelerine ve taziyelerine katılıyorlar. Maalesef asker ve polisimiz gerektiği gibi müdahale edemiyor, tabir caizse kısmen elleri kolları bağlı. İşte tam böyle bir ortamda meclisimizin içinde ve dışında bulunan bütün siyasi parti liderlerinden, yönetim kadrolarından ister iktidar olsunlar ister muhalefet yurt içinde ve gurbette yaşayan Türk vatandaşları olarak gür bir ses bekliyoruz: “Teröre hayır! Her türlü terörü lanetliyoruz!” diye haykırsın tüm siyasetçilerimiz. Milli birlik ve bütünlük için, vatanın bölünmezliği için, bayrağımızın ilelebet dalgalanması ve ezanlarımızın susmaması için birlik ve beraberlik içinde olunuz. Zafer sarhoşluğuna kapılarak ileride telafi edemeyeceğiniz sözleri söylemekten vazgeçiniz. Ülkemizin çevresinde ateş çemberleri varken, ülkemizin de sınırları tartışılırken siz hâlâ kısır parti çekişmeleri ile zaman kaybedecek misiniz? Artık her türlü kanunsuzluk, anarşi, teröre karşı tüm siyasi kadroların birlikte hayır diye haykırma zamanı sizce daha gelmedi mi? Neyi bekliyorsunuz? Zaman birbirinizi karalama zamanı değildir. İlle de muhalefet olsun diye siyaha beyaz, beyaza siyah deme zamanı hiç değildir. Zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Bu ülke hepimizindir. Hepimiz bu ülkede yaşıyoruz. Unutmayınız sizlerden birlik ve beraberlik isteyenler sadece yerin üstünde yaşayanlar değil, yerin altında yatan, vatanın kurtulması için canını veren, kanını akıtan binlerce, yüz binlerce şehidimiz de sizlerden birlik, beraberlik bekliyor. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmaya hakkınız yoktur.

Burada izninizle tarihi çok önemli bir olaya yer vermek isterim. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul’u fethettiği zaman bir hayli şehidimiz vardı. Devlet ricali Fatih Sultan Mehmet’e sorar: “Sultanım, bir yer gösteriniz, orasını şehitlik yapalım ve bütün şehitleri oraya defnedelim.”. Fatih’in cevabı kısa ve nettir: “Hiçbir şehidi yerinden oynatmayınız. Şehit oldukları yere kabirlerini kazın ve oraya defnedin.” Yani ülkemizin birçok yerinde mezarı bile bilinmeyen şehitler yatmaktadır. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nda çok güzel ifade ediyor: “Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: / Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.” Belki de oturma odamızın altında, evimizin altında isimsiz şehitler yatmaktadır.

Sayın siyasiler, Türkiye çok partili hayata geçtikten sonra ne bakanlar ne başbakanlar ve ne cumhurbaşkanları gelip geçti. Sizler de bizler de mutlaka ama mutlaka bir gün göçeceğiz. Önemli olan şu üç günlük dünyada din için, vatan için, millet için, bayrak için, tüm insanlık için geriye güzel şeyler bırakabilmek ve rahmetle anılmaktır. Artık seçimler bitti. Önümüzde uzun denecek seçimsiz bir süre vardır. Merkezi hükümet, belediyeler, meclisin içinde ve dışındaki siyasi partilerimiz, iktidar ve muhalefet partileri artık kısır çekişmeleri, incitici ve kırıcı sözleri bir kenara bırakarak bu vatanın geleceği, bu milletin geleceği için lütfen hep birlikte teröre ve anarşiye hayır deyiniz. İşsizlere iş, aşsızlara aş bulma derdine birlikte çareler arayınız. Elbette ki iktidarın yaptığı hayırlı hizmetleri görmezden gelemeyiz. Ancak şu an ülkemizde gerçekten emekliler, dul ve yetimler de var. Ayın sonunu zor getiriyorlar (İktidar ve muhalefet birlikte bu dar gelirli insanları sevindiriniz.). Ülkemizin geleceği, milletimizin refah içinde yaşayabilmesi için birbirinizi karalamayı bir kenara bırakarak birlikte samimi çareler ve çözümler arayınız. Ülkemizin iç ve dış düşmanlarına karşı birlikte bir set oluşturup dimdik karşı koyunuz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak bizler, sizlerden böyle bir birlik ve beraberlik bekliyoruz. Artık zamanı boşa geçirmeyin. Seçim meydanlarında ve şu an için kullandığınız dili yumuşatın. Siyasi görüşleriniz ne olursa olsun, kavga etmeyiniz. Galiz cümleler kullanmayınız. Ülkemizin insanlarına özellikle gençlerimize güzel örnek olmak için, birbirinize dostluk ellerini uzatınız ve kucaklaşınız; zira sizleri yüz binlerce ilkokul öğrencisi, ortaokul öğrencisi, yüksekokul öğrencileri, köylüler, şehirliler, herkes izliyor ve sizleri örnek alıyor. Onun için herkese güzel örnek olunuz.

İster A partisine mensup olsun ister B partisine mensup olsunlar, değerli idarecilerimiz, muhterem siyasetçilerimiz dünyanın neresinde olursa olsun bizde olan bu hadiseler olsa (devlete, bayrağa, millete düşmanlık) bütün iktidar, muhalefet partileri hemen bir araya gelirler birleşirler. Devletin geleceğini, milletin bekasını ilgilendiren meselelerde muhalefet ve iktidar demeden kale gibi tek vücut haline gelirler. Hepsi birlikte askerine, polisine destek vererek terörü bastırmaya, kan akmasını önlemeye çalışırlar ve önlerler. Muhalefet ediyorum diye göz göre göre devlet düşmanlarına hiçbir surette arka çıkmazlar. Bir süre önce İngiltere’de olan terör olaylarına karşı iktidar, muhalefet nasıl davrandılar? Basından izledik. İnanın bizde olanlar herhangi bir AB ülkesinde olsaydı asker ve polis ayağa kalkar, gereken mücadeleyi yaparlar. O zaman ne demokrasi ve ne de insan hakları kalır. Sadece devletin bekası düşünülür. Lütfen Almanya’daki Hamburg olaylarını hatırlayınız. Başta bizim TRT olmak üzere birçok haber kanalının haber almasını dahi önlediler. Bizde olduğu gibi anarşiyi destekler mahiyette günlerce yayın yapmadılar ve yaptırmadılar. Öyle ise iktidar yetkilileri, muhalefet mensupları ülkemizin anarşiden temizlenmesi için iktidar ve muhalefet olarak bir an önce, hiç zaman kaybetmeden birleşiniz. Dimdik ayakta durarak teröre karşı yapılması ne gerekiyorsa lütfen acilen onu yapınız. Milletimiz sizlerden bunun için acilen adımlar atmanızı bekliyor.

Hz. Peygamberimiz (SAS) bir hadisi şerifinde: “El-küfrü milletün vahidetün” buyuruyor. Irkları, renkleri, dinleri ne olursa olsun yeryüzünde küfür tek millettir. İslam’a karşı hemen hepsi aynı noktada birleşirler. Günümüzdeki dünyaya şöyle bir bakalım. Nasıl da ebedi düşmanlar İslam’a karşı birleşiyorlar? Hepimizin parti taassubunu bir kenara bırakarak uyanma vaktimiz geldi de geçiyor. Lütfen uyanalım. Birbirimize elimizi uzatıp, gönüllerimizi açalım. Cümleniz Hz. Mevla’ya emanet olunuz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

KUYUCU MURAT PAŞA

İsteriz ki herkes ülkemize karşı her tehdide karşı birleşsin.Nerdeeee! Muhalefetten, Tayyip gitsin isterse ülke işgal edilsin diyenleri de gördük. 1.5 milyon sabatayist,2.5 milyon da pakraduni var merhum Mehmet Şevket hocamızın tespitlerine göre. Bunlar birlik olurlar mı? Yetiştirmeleri ve beslemeleriyle hayli bir yekun tutuyor. Pentagon 2020'de 19 ülkede çıkartmayı planladığı ve ilk sıraya bizi koyduğu büyük çaplı sokak olaylarına, mezkur münafıkların gençlerini mi sokacak? Bunlara terör örgütlerini de eklersek Allah Korusun bir hayli uğraşırız. Savaş rüzgarları eserken acil olarak idam kanunu çıkarılmalı, hainlerin ve işbirlikçilerin gözünün yaşına bakılmamalıdır.

Kuyucu Murat Paşa'ya

Zaten sabatayist ve pakradunler münafık. Kılıçdaroğluyan fetö gibi proje.Meral, 15 Temmuz'dan sonra başbakan olacağım demedi mi? onun milliyetçileri, temelin müslümanları bölme misyonları zaten biliniyor. Allah ıslah eylesin. İdam düşüncesine katılıyorum. Suriye'de savaş genişleyebilir. Esed ailesinin Hatay Samandağ ve Adanada'ki hem mezhepdaşları hem de akrabaları sırtımızdan hançerleyebilirler. Ümmet-i Muhammed'in hazır olması ve birleşmesi gerekiyor. Allah Azimüşşan, Ülkemizi Ve Reis'imizi Korusun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23