• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Sandıkçıoğlu
Ali Sandıkçıoğlu
..
TÜM YAZILARI

Ben değil biz….

24 Mart 2018
A


Ali Sandıkçıoğlu İletişim: [email protected]

 İslam dini (Ene)’ciliğibencilliği kesinlikle reddeder. Ben demek yok. Biz demek vardır. Kur’an-ı Kerim’deHz. Allah (c.c.) Tek olmasına, kâinatın mutlak halikı ve sahibi olmasınarağmen, ayeti kerimelerinde; “İnnaateyne”, “İnnafetahna”, “İnnaarezna”, “İnnaenzelna” (biz verdik, biz açtık, biz arz ettik (yükledik), biz indirdik) buyurmaktadır. Burada insanlara bir ders veibret vardır.Tek olan Hz. Allah (c.c) ben demiyor. Biz diye hitap ediyor. Daha Kur’an-ı Kerim’de böyle başlayan birçok ayeti kerimeler vardır.Allah (c.c.) bütün bu ayetlerinde ben demiyor. Biz diyor…

Birçok günah ve rezaletin ana kaynağıbencilliktir. Pek tabi bütün canlılar kendisinin meydana getirdiği eserlerine kendi davranışlarına ilgi duyarlar. Kendi başarılıklarına veya üstünlüklerine inanırlar. Ancakeşref-i mahluk olan özellikle insan Yaradanını ve yaradılış gayesini iyi bilirse, inanırsabu defa ilme ve merhamete yönelir. Kibir, gurur, daha doğrusu bencillikten kurtulur.

İnsan yaradılışının sırrına erer, hikmetlerini kavrarsa bencilliği bırakır ve Hakk’a yönelir.Bu defa hem kendine, hemde cemiyete yararlıbir insan halini alır.

İnsan Cenab-ı Hakk’ın ihsan eylediği aklı sayesindeiman ederse “Ene”den, bencillikten uzaklaşır.Şayet iman nurundan mahrum kalır “Nefsi emarenin” veşeytanın peşinden koşmaya başlarsa bu defa insan “Ene”ci kesilir ve bencillikte çok, çok daha ileriye gider. O her şeyi bilir, yeryüzünde sanki kendinden başka bilgili, tecrübeli hiçbir insan yoktur havası ve hayaline kapılır.

“Ene”si çok ileride olanlar, Allah’tan (c.c.) ve Resulü Muhammed (a.s.) efendimizden uzaklaşmış olur ve tehlikeli bir uçuruma doğru yuvarlanırlar. Çünkü her şeyi kendinden bilir. Kendine türlü üstünlükler atfederler.

Bencilliğin çeşitli merhaleleri vardır. Eğer insan bu çirkin sıfatlagerektiği gibi mücadele etmezse, bencillik kişide artar. Allah korusun bu defada nefsi emmaresini kendisi için ilah kabul eder. Nefsi emmareye tapar, nefsin bütün isteklerini yerine getirir. Hz. Allah (c.c.) Kur’an-ı Kerim’inde bu hususu şu şekilde ifade etmektedir:“Kendi istek ve tutkularını (heveslerini) ilah edinenigördünmu?” (Furkan 43)

“Başkasıdüştümü çürük tahtaya basmasaydı”deriz.Kendimiz düşünce,bastığımız tahtanın çürük olmasından şikâyet ederiz.” (Cenap Şahabettin) Tabiikendi enemize dokunulmasını istemeyiz.

“Bencillik dostluğun zehiridir”diyor Balzac. Gerçektende öyle nice dostluklar tarafların ben, ben demesi sonu kötü şekilde sonlanmaktadır. Ah! Gerçek manada, içten ve samimi birşekilde ben yerinebiz diyebilsek. Bizim için istediklerimizi karşı tarafımızda bulunanlar içinde isteyebilsek, ne kadar güzel ve iyi olur.

Dünyadaki Müslümanların bugünkü perişan hallerine bir bakalım. Neden bu hallere düştük? Niçin bölük, pörçüğüz? Bunun altında yatan sebep hep bencilliktir….Günümüzde bazı insanlarbencilliği biraz modernize ederek yinede kendilerini ve kendi mensup olduklarını öne çıkartmaktadırlar. Ben demiyor amma, biz kelimesine başka manalar yükleyen, Müslüman kardeşinin kanını akıtıyor. Sebep; bencillik.Müslümanlar birbirleri ile kavga içerisindeler. Dostluk yok. Samimiyet yok. Birlik, beraberlik yok. İslam için ittihad yok. İslam’ın emrettiği ve istediği din kardeşliği ise hiç yok…İstişare, fikir alma,fikir verme ortak noktalarda buluşmak diye bir şey de zaten yok….

Bencilliği şu şekilde ortaya çıkartanlarda var:

Bizim mezhep iyi, sizinki kötü.

Bizim şeyhimizçok iyi, sizinki kötü.

Bizim metod ve sistem iyi, sizinki kötü.

Bizim mürşidimiz iyi, sizinki kötü.

Bizim kardeşlerimiz iyi, sizinkiler kötü.

Bizim talebeler iyi, sizinkiler kötü.

Bizim cemaat çok iyi, sizinkiler kötü.

Bizim yol en iyi yol, sizinki kötü.

Bizim eğitim sistemi en iyi,anlaşılır sistem. Sizinki kötü.

Yeryüzünde İslam’ı en iyi yaşayanlar bizleriz. Siz bizim kadar yaşayamıyorsunuz. En iyi Müslüman bizleriz. Yeryüzünde Sünneti Resuleen iyi ve en güzel bizim arkadaşlarımız bağlı olarak yaşamaktadır..Sizler sünnete tam anlamı ile uyamıyorsunuz. Sizin çok eksikleriniz var.

Bizim gazetede en iyi yazarlar var sizde yok.

Bizler en iyi ve tam olarak şeriata bağlı olanlarız, siz değil…

Sünneti Resulullah ve Ashab-ı Kiram’ın hayatını yeryüzünde tıpatıp bizler yaşıyoruz.Yeryüzünün en iyi Müslümanları bize bağlı, bizimle beraber yol yürüyenlerdir.Çünkü İslam’ı en iyi şekilde yaşamak ancak bizim hizmet (!) sistemi ile mümkündür. Burada kullanılan “ biz” çoğuldur ancak altında yatan yine gizli bir “Ene”cilik vardır. Yani bencilliktir..Günümüz en önemli hastalıklarından biriside ne yazık ki budur.

Keşke Müslümanlar İslam kardeşliğini ön plana çıkartabilseler…

Ben, demeden, beni ihtiva eden sadece kendilerini kasteden beni değilde, “Bizi”, birliği, beraberliği ve din kardeşliğini ön plana çıkartabilseler.Müslümanlar birbirlerine samimi olarak davranabilseler. Ortak zeminlerde buluşup taraflarca hep bir ağızdan biz!.. Diyebilseler.Kendi içlerinde değil de ortak düşman dinsizlerle metodlu bir şekilde mücadele edebilselerdi. Böyle olabilse;

Biiznillah birçok halledilemez diye düşünülen mesele ve zorluklar birlik, beraberlikveCenab-ı Hakk’ın yardımı sayesindekolayca aşılır.

Müslümanlar benliklerinden kurtulupİslam’ın istediği manada bir olabilseler, inanınız bugün mazlum durumda olan birçok Müslümanın kısa zamanda yüzleri gülecek. Bütün Müslümanların dillendirdiği ama bir türlü fiiliyata dökemediği gerçekten İttihad-ı İslam meydana gelecektir. Çok samimibir niyetle sormak isterim; bu hususta yanılmamı da çok arzu ederim. Değerli kardeşlerim; yeryüzünde çeşitli maddi gruplar istişareler yapmak, fikir alışverişinde bulunmak üzere zaman, zaman bir araya gelir, çeşitli meseleleri görüşmek üzere toplantılar düzenlerler. Ülkemizdedine, milli ve manevi değerlere hizmet ediyorum diyen birçok kurum, kuruluş, vakıf, dernek ve cemaat vardır. Siz hiç bunların bir bayramda veya herhangibir zamanda hizmetler daha nasıl ileriye gider? Nerede eksiğimiz vardır? Birbirimize nasıl yardımcı olabiliriz? Küfre doğru akan yeni nesli nasıl kurtarırız? Devletimize, milletimize, tarihimize, örfümüze, nasıl sahip çıkabiliriz diye bunların başındaki zatlar veya temsilcilerinin bir araya istişare etmek maksadı ile geldiklerine şahit oldunuz mu? Hani biz kardeştik. Biz,hepimiz dine hizmet(!) ediyoruz iddiasındayız. Bir zamanlar Resulullah Efendimizi (s.a.s) kamyonun kasasında salonlara götürenler de dine hizmet(!) ediyordu değil mi? Hizmetama kime hizmet? Hizmet ama kim için ve nasıl hizmet? Allah rızası için mi? Yoksa kasaları, keseleri doldurmak, ülkeyi bölmek, parçalamak, birilerinden aferinler almakiçin şahıslara din düşmanlarına hizmet mi? Bu nasıl kardeşlik, bu nasıl hizmet ki, bir araya gelmedikleri gibi, zaman,zaman direkt veya dolaylı olarak birbirlerinin aleyhlerine konuşurlar. Gıybet edereler, iftiralar atarlar, birbirlerini jurnallerler. Yazarlar, çizerler…İyi araştırıldığı zaman bütün bu olumsuzlukların altında aşırı derecede dünya muhabbeti, aleni veya gizli bencillik yatmakta olduğunu görürler. Rabbim hepimizi bu bencillik hastalığından muhafaza eylesin. Hz.Allah (c.c.) Müslümanların birlik ve beraberliği için gayret gösterenlerin yardımcısı olsun… Bizlere de bu hususta gayretler edebilmeyi nasıp eylesin.Amin…

TEBRİK: Bütün din kardeşlerimizin geçirdiğimiz Regaip Kandili’ni ve rahmet, bereket ve mağfiretin tecelli ettiği mübarek üç aylarını tebrik eder, milletimiz alem-i İslam ve bütün dünya için hayırlara vesile olmasını gönülden temenni eder, kalbi selamlarımla bütün kardeşlerimden dualar beklerim.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23