• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Sandıkçıoğlu
Ali Sandıkçıoğlu
..
TÜM YAZILARI

Allah için sevmek

10 Ekim 2020
A


Ali Sandıkçıoğlu İletişim: [email protected]

Yeryüzünde Hz. Allah’ın halifesi ilk insan Adem (AS) aynı zamanda ilk peygamberdir. Bugün kürre-i arzda bulunan siyah, beyaz, renkleri değişik, ayrı ırk ve dillere mensup bütün insanlar Adem (AS) soyundandırlar. Tüm insanlığın babası Adem, anası da Havva validemizdir (Pek tabi Darvinciler bu inançta değillerdir. Onlar kendilerine ata olarak maymunu seçmektedirler.). Cenab-ı Hakk, Kur’an-ı Kerim’inde: “Ben sizleri bir erkek bir dişiden meydana getirdim. Beni daha iyi tanıyasınız diye şube ve kabilelere ayırdım” buyurmaktadır.

Bugün yeryüzüne baktığımız zaman birçok yerde maalesef kan akıyor. Birçok yerde zulüm vardır. Tabir caizse insanlar esas itibarı ile kardeşlerini boğazlıyorlar, kanlar akıtıyorlar, zulümler yapıyorlar. Maalesef ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgesinde uzun zamandan beri fitne devam etmekte, kardeş, kardeşin kanını akıtıyor, gencecik askerlerimiz, polislerimiz, şehit ediliyor. Sivil insanlarımız hiç günahsız yerde öldürülüyor, tesisler yakılıyor, yollar kesiliyor, iş makineleri yakılıyor, gencecik çocuklar dağa kaçırılıyor… Pek tabi bunları dışa bağlantılı içerideki bir kısım hainler yapıyorlar. Onlar kardeşliği unutmuş, vicdanları körelmiş, haktan, hukuktan, insanlıktan nasibi olmayan batılı düşmanlarımızın vaatlerine kanan zavallı hainlerdir. Yapılacak en önemli iş yeniden İslam kardeşliğini canlandırmaktır. Ancak bu sayede insan sevdiğini Allah için sever, buğz ettiğine de Allah için buğz edebilir. Hz. Allah (CC) indinde amellerin en üstünlerinden birisi sevdiğini Allah için sevmek, sevmediğini de Allah (CC) rızası için sevmemektir.

Mübarek Peygamber Efendimiz (SAS) şöyle buyurmaktadır: “Hz. Allah (cc), Musa’ya (AS) şöyle vahyetti: “Ey Musa! Benim için bir amel işledin mi?”. Hz. Musa (AS): “Yarabbi! Senin için namaz kıldım, senin için oruç tuttum, senin için sadaka verdim, seni zikrettim” dedi. Buna mukabil olarak Hz. Allah (CC), Musa’ya (AS) şöyle buyurdu: “Ey Musa! Namaz senin için burhandır (imanına kuvvetli bir delildir), oruç senin için cehenneme karşı kalkandır, sadaka mahşer meydanında gölgedir, zikir de nurdur. Benim için hangi ameli işledin?”. Musa (AS): “Yarabbi! Sırf senin için olan ameli bana bildir” dedi. Allahu Teala hazretleri şöyle buyurdu: “Ya Musa! Benim dostuma dost oldun mu, düşmanıma benim rızam için düşmanlık ettin mi?” (Hilyetül-Evliya). Bundan anlaşılan şudur: Cenab-ı Hakk katında en makbul amel, sevdiğini onun rızası için sevmek, sevmediğini de onun rızası için sevmemektir. Peygamber Efendimiz (SAS) bir başka hadisi şerifinde de şöyle buyurmaktadır: “Muhakkak Cenab-ı Hakk’ın kulları vardır ki, kıyamet gününde onlar için minberler (yüksek kürsüler) hazırlanır, üzerlerine otururlar. Onlar elbiseleri nur, yüzleri nur olan bir topluluktur. Onlar peygamber ve şehit de değillerdir. Lakin peygamberler ve şehitler onlara gıpta edeler.”. Ashabı kiram sordular: “Ya Resulullah! Onlar kimlerdir?”. Resulullah Efendimiz (SAS) cevaben: “Allah için birbirlerini sevenler, Allah için birbirlerini ziyaret edenler, Allah için bir araya gelenlerdir” buyurdular (Taberani).

Artık akan kan dursun. Kardeşlik bağları güçlensin. Yahudi ve Ermeni oyunlarına gelmeyelim. Dışarıda yazılan senaryoların içeride uygulayan figüranları olmayalım. Siyasi hesapları bir tarafa bırakalım. İster A partisinden ister B partisinden olalım. Vatanımızı, bayrağımızı, milletimizi, memleketimizi sevelim. Birbirimizi sevelim. İhtiraslarımızdan vazgeçelim. Gönlümüzü gönlümüze açalım. Aramızda sevgi, kardeşlik, dostluk ve barış gülleri yeşersin. Allah için din kardeşliğini ön plana çıkartalım ve birbirimizi sevelim. Unutmayalım ki, bu dünya fani, ebedi âlem bakidir. Üç günlük dünya için birbirimizi kırmayalım. Saygı ile sevgi ile davranalım. Allah için sevelim. Allah için sevilelim. Hasetler, kıskançlıklar, düşmanlıklar en kısa zamanda son bulsun inşallah. Gerçekten birbirilerimizi sevebilmeyi Cenab-ı Hakk hepimize nasip eylesin. Âmin… Cümleniz Mevla’ya emanet olunuz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Selman Güngör

Çok güzel yazmişiniz sayin hocam

Mehmet Aslan

Ali Hocam, her daim doğru olanı kaleme alma ihtiyacı duyan Engin düşünce ve hoşgörülü bir kişiliğinizden dolayı size çok teşekkür ederim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23