• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zelenskiy savaşın nasıl biteceğini açıkladı

Yeniakit Publisher
2022-12-01 03:30:00 -
Zelenskiy savaşın nasıl biteceğini açıkladı

Ukrayna'daki son durumu değerlendiren Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşın Ukrayna kazandığında ya da Rusya çekildiğinde biteceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesinde savaşı sürdüren Rus ordusuna karşı yeni önlemleri hazırladıklarını duyurdu.

Zelenskiy, sosyal paylaşım hesabından yaptığı günlük görüntülü mesajında Ukrayna vatandaşlarına seslenerek, Rusya-Ukrayna savaşında cephedeki son gelişmeler hakkında bilgileri paylaştı.

Güvenlik yetkilileri ile bugün bir toplantı gerçekleştirerek Ukrayna'da tüm cephe hatlarındaki gelişmeleri ele aldıklarını aktaran Zelenskiy, "İşgalcilerin niyetlerini analiz ediyoruz ve karşı önlemler hazırlıyoruz." dedi.

Rusya'nın son dönemlerde gerçekleştirdiği saldırılarda hedef aldığı enerji altyapılarında onarım çalışmalarının sürmesine rağmen Ukrayna genelinde elektrik kesintilerinin devam ettiğini aktaran Zelenskiy, "Bu akşam itibarıyla ülkemizin çoğu bölgesinde ve Kiev'de yaklaşık 6 milyon abonenin elektriği kesilmiş durumda." diye söyledi.

Zelenskiy, Almanya hükümetine Ukrayna'ya Patriot füze savunma sistemini gönderme çağrısında da bulundu.

"Savaşın önümüzdeki aylarda biteceğine inanalım"

Öte yandan Zelenskiy, New York Times gazetesi tarafından düzenlenen "DealBook" konulu zirveye telekonferans yöntemi ile bağlanarak Ukrayna'da Rusya'ya karşı devam eden savaşı değerlendirdi.

Konuşmasında savaşın bitmesi için gereken koşullara değinen Zelenskiy,"Savaş, biz kazandığımızda ya da Rusya Federasyonu istediği zaman bitecek. Rusya ancak zayıf olduğunu, izole edildiğini ve bu konuda ortağı olmadığını hissettiğinde bunu yapmak isteyebilir. Bunun önümüzdeki birkaç ay içinde biteceğine inanalım." ifadesini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

tefsirci

ukraynada1lik yok.boxör eskisi kliçko,zelenskiy yeḫudî diye muhalefet ediyor.ölkeyi1arada tutan eski başkan yanık(oviç)ede türk diye baş kaldırmıştı.memleket elden gitti.bölücülerle1lik olan türkiyedeki komüncülere/sosyalcilere/solculara,vara yoğa rus askeri çağıran kazaklara,azerîlere duyurulur

Midyatlı

bütün bu rezilliğin ve yıkımın tek sebebi sensin zelenski amarika sana çomak sokarak natoya üye olma hevesi yüzünden bu kadar insanın kanına girdin ve hale abd ağziyle konuşuyorsun sen bir ukranya düşmanısın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23