• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zelenskiy, gerginliği düşürmek için Biden'ı Kiev'e davet etti

Yeniakit Publisher
2022-02-14 07:48:00 -
Zelenskiy, gerginliği düşürmek için Biden'ı Kiev'e davet etti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden'ı gerginliği düşürmek için Kiev'e davet etti.

Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, taraflar gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Ukrayna etrafındaki güvenlik durumunu ele aldı.

Zelenskiy, ülkesinin tüm riskleri anladığını ve her gelişmeye hazır olduğunu belirterek, "Ukrayna'ya karşı her gerginliği durduracağız. Ukrayna'nın başkenti Kiev, diğer şehirler Harkiv, Lviv, Dnipro ve Odesa güvenli ve sağlam koruma altında." değerlendirmesinde bulundu.

Biden'a ABD'nin Ukrayna'nın egemenliğine sarsılmaz desteği için teşekkür eden Zelenskiy, ülkesinin güvenliği olmadan Avrupa'nın güvenliğinin olmayacağına dikkati çekti.

İki lider, barış görüşmelerinin tekrar başlaması için diplomatik çabaları, ayrıca Rusya'ya olası yaptırımları ele aldı.

ABD ile savunma alanında aktif iş birliğini takdir eden Zelenskiy, "Henüz NATO üyesi değiliz. Bu nedenle ancak güçlü bir Ukrayna ordusu ülkemizin güvenliğinin teminatıdır." diye konuştu.

Biden'ı Ukrayna'ya davet eden Zelenskiy, Biden'ın yakın zamanda Kiev'e bir ziyaretinin güçlü bir sinyal ve gerginliği düşürmeye katkısı olacağını aktardı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ahmet yüksel

bu adamın akıl hocası sanırım kılıçdaroğlu...Antrenörü de imamoğlu olsa gerek. KK bidenle beraber akp yi yıkacakmış ya bu akılsız da Bidenın kayığına binip ülkesini rusyaya hediye edecek. Klavuzu amerika olan afganlar gibi biden a güvenip gerdeğe girenler uçaktan patı patır kötü yola düştüler. Akıllı ol zelenski bizim reisi dinle ne ülken ne de sen kötü yola düşme.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23