• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zarar 120 milyar dolar

Yeniakit Publisher
2015-01-07 08:06:00 - 2015-01-06 23:45:18
Zarar 120 milyar dolar

Büyükelçiler Konferansı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralel Yapı’nın hükümete karşı kurduğu kumpaslarla Türkiye’de ciddi manada ekonomik kayıplara yol açtığını ifade etti. Sözlerini sürdüren Erdoğan, “En mütevazı hesaplamayla 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin Türkiye’ye maliyeti 120 milyar dolar oldu. Eğer başarılı olsaydılar, eğer azmettikleri gibi başbakanı, ‘dönemin başbakanı’ yapabilselerdi, inanın bu maliyet kat kat fazla olacaktı” dedi.

YENİ AKİT / ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla düzenlenen öğle yemeğinde yaptığı konuşmada, “17-25 Aralık darbesinde başarısız olanlar ümitsizlik içinde yeni birtakım operasyonları devreye almak için uğraştılar ve uğraşıyorlar. Dört eski bakan üzerinden kurgulanmak istenen süreç, açık söylüyorum; 17-25 Aralık darbe girişimini yaşatmaya yönelik tamamen umutsuz bir süreçtir” ifadelerini kullandı.

TÜM İHANETLERİ BOŞA ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla öğle yemeği verdi. Yemekte konuşan Erdoğan, darbe girişimi yapan paralel yapının tüm ihanetlerinin boşa çıktığını söyledi. Erdoğan, “17-25 Aralık iddiaları, 30 Mart ve ardından 10 Ağustos seçimlerinde millet tarafından yargılanmıştır, millet kararını sandıkta vermiştir. Asıl önemlisi, 17-25 Aralık mahkemelerde yargılanmış ve oyun o mahkemelerde bozulmuştur. Şimdi yargı içindeki birtakım odakların, siyaseti dizayn etme arzularına öyle umuyorum ki, izin verilmeyecektir. Paralel yapının hükümete karşı kurduğu kumpaslarla Türkiye’de ciddi manada ekonomik kayıplara yol açtığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En mütevazı hesaplamayla 17 ve 25 Aralık darbe girişiminin Türkiye’ye maliyeti 120 milyar dolar oldu. Eğer başarılı olsaydılar, eğer azmettikleri gibi başbakanı, ‘dönemin başbakanı’ yapabilselerdi, inanın bu maliyet kat kat fazla olacaktı” şeklinde konuştu.

HAİNLERİN KARŞISINDA DİK DURUN

Paralel yapının kumpaslarına karşı büyükelçilere öğütlerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bakıyorsunuz bir haşhaşi grup parlemontalarda gidip, propaganda yapıyor. Bunları bozacak olan sizlersiniz. Sizler bize bilgileri vereceksiniz. Biz de gümbür gümbür konuşacağız. Kimse bizim gündemimizi belirleyemez. Bunlar dürüst değiller. Samimi değiller. Geliyorlar, bizimle oturuyorlar, konuşuyorlar, kendilerine gerekli cevapları veriyoruz, belgeleri gösteriyoruz, bütün bunlara rağmen yine bildiklerini okuyorlar. Niye? Bunlar samimiyetsiz, bunlar dürüst değil. Onun için ben büyükelçilerimizden özellikle şunu istiyorum: Bunların karşısında dik durun. Bunların karşısında, onlara, yaptıkları ahlaki olmayan bütün bu asparagas haberleri, bu yalan haberleri, bunların yüzüne yüzüne çalmanız lazım. Siz, 77 milyon Türk milletinin birer temsilcisi, misyon şefisiniz. Buradan asla taviz vermemeniz gerekiyor. Çünkü bu bizim için çok çok önemli” şeklinde konuştu.

BUNLARIN DERDİ BAŞKA

TBMM Soruşturma Komisyonunun dört eski bakan hakkındaki kararına da değinen Erdoğan, “Bundan sonraki süreç tabii ki parlamento, genel kurul verecek. Ama dert bu mu? Dert başka. Acaba buradan biz ne elde edebiliriz, bunun gayreti içerisindeler. Ben inanıyorum ki bu parlamento, şu anda özellikle komisyonun aldığı üzerinde çalışılmış bu karar neticesinde nihai kararını en adil, ideal şekilde verecektir ve Türkiye bu tür oyalama süreçleri içerisinde üzerinde spekülasyonların yapılacağı bir ülke değildir. Olmadığını da bu parlamento gösterecektir” diye konuştu.

2015’TE SİYASET BELGESİNDE OLACAKLAR

2015 MGK’sında paralel yapıya ilişkin düzenlemeler yapılacağını kaydeden Erdoğan, “Türkiye’de büyük hezimet yaşayan paralel yapı kendisine yeni efendiler bulup, Türkiye’ye her türlü ihaneti yapacak durumdalar. Nasıl paralar harcadıklarını, hangi yemek masalarını ayırt ettiklerini biliyoruz. Milli Güvenlik Kurulu bununla ilgili tavsiye kararını aldı. 2015 siyaset belgesi içinde bunlar yer alacak” dedi.

AB BİZİ YETERİNCE OYALADI

Erdoğan AB’ye de sert çıkarak, “Avrupa Birliği Türkiye politikasını artık gözden geçirmek durumunda. Türkiye kimsenin parmak sallayacağı bir ülke değildir. Türkiye’ye ders vermeye kalkışması inanın acınacak bir durumdur. Bakın ırkçı, ayrımcı, özellikle de Müslümanları hedef alan faaliyetler Avrupa’da artık gizlenemez bir noktaya geldi” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’DEKİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HİÇBİR ÜLKEDE YOK

Basın özgürlüğü, terör hadiseleri, polisin müdahalesi, teröre karşı alınan tedbirler ile Irak ve Suriye’deki terör örgütleri üzerinden Türkiye’nin karalanmak istendiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Bakıyorsunuz işte bir Tahşiye olayı çıkıyor ve bu olaydan dolayı bir operasyon, hemen olay nereye saptırılıyor? Basın özgürlüğü. Basın özgür değilmiş. Ne Avrupası’ndan ne de diğer ülkelerde, batının genelinde Türkiye’deki basın kadar özgür bir medya yoktur. Ne yazılı ne görsel.”Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23