Yunanistan'dan flaş S-400 açıklaması: Türkiye ile çatışma tehlikesi...
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in yardımcısı ve Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin yaptığı açıklamada, "Türkiye yalnızca Yunanistan için değil, tüm bölgesi için Rusya'dan S-400 aldı. Çatışma tehlikesi görmüyoruz" dedi.
Yunanistan'da seçmen 7 Temmuz'da seçimini yaptı ve Kiryakos Miçotakis'in Yeni Demokrasi Partisi (YDP) iktidara geldi. 8 Temmuz'da kabinesini açıklayan Miçotakis'in yardımcısı Adonis Georgiadis, Türkiye'nin S-400 alımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Israel Hayom'dan Eldad Beck'e konuşan Yunanistan Kalkınma Bakanı Adonis Georgiadis, Türkiye'nin S-400 konusunda kararlı davrandığını belirterek, "Türkiye yalnızca Yunanistan için değil, tüm bölgesi için Rusya'dan S-400 aldı. Kararlı ve batılı bir Türkiye'yi tercih ederdim. Büyük bir çatışma tehlikesi görmüyorum. Şu anki durumu korkmadan ve panik yapmadan izliyoruz" ifadelerini kullandı.