• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yunanistan-Türkiye sınırına gelen AB Komisyonu Başkanı Leyen'den Türkiye'ye küstah gönderme!

Yeniakit Publisher
2020-03-03 22:30:00 -
Yunanistan-Türkiye sınırına gelen AB Komisyonu Başkanı Leyen'den Türkiye'ye küstah gönderme!

Yunanistan'ın Türkiye sınırını ziyaret eden Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "Avrupa'nın birliğini sınamaya çalışanlar hayal kırıklığına uğrayacaktır" açıklamasında bulundu.

Başbakan Miçotakis eşliğinde Pazarkule Sınır Kapısı'nın Yunan tarafına giden Ursula von der Leyen, mülteci krizi konusunda AB'nin Yunanistan'ın yanında olduğunu ve gerekli her türlü desteği vereceğini açıkladı.

Ursula von der Leyen, Yunanistan'a 350 milyon eurosu hemen olmak üzere toplam 700 milyon euro para başta olmak üzere 100 sınır koruma görevlisi, 7 gemi, 2 helikopter, 1 uçak ve 3 özel araç verileceğini duyurdu. von der Leyen şöyle konuştu:

"Gelecek günlerde ve haftalarda gerekli desteği vermeye devam edeceğiz. Bu sadece Yunanistan'ın kontrol altında tutması beklenebilecek bir meselesi değildir. Bu tüm Avrupa'nın sorumluluğudur. Avrupa'nın birliğini ve dayanışmasını test edenler hayal kırıklığına uğrayacaklar. Bu hattı tutacağız ve başaracağız. Türkiye bir düşman değil ve insanlar da bir amaca ulaşmanın aracı değiller. Gelecek günlerde bu iki şeyi de hep aklımızda tutacağız."

Yunanistan sınırında hali hazırda bulunan Frontex sınır güvenliği ekibinin hem kara hem de suda hızla güçlendirileceğini aktaran von der Leyen, tüm imkanlarını kullanmaya hazır olduklarını söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

abdrhman

türkiye bu suriye göçmenlerini vicdanen kabul edip bakarken neden türkiyeye vermediniz yardımları. bu sizin ab olarak iki yüzlü pislikler olduğunuzun ispatıdır.

vejo

reisi güvenli bölge dışında hiçbir seçeneği kabul etme isterlerse 10milyar euro versinler kabul etme
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23