• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yumurta üreticileri rotayı Afrika’ya çevirdi

Yeniakit Publisher
2019-10-18 11:41:00 -
Yumurta üreticileri rotayı Afrika’ya çevirdi

Irak’a yumurta satışı konusunda yaşanan sorunların ardından yeni pazar arayışına giren üreticiler, alternatif olarak gördükleri Afrika’ya ihracat için lojistik desteği talep ediyor.

Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM-BİR) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Afyon, Irak’ın Türkiye’den yumurta alımını durdurmasının üreticileri zor durumda bıraktığını söyledi.

Irak’ın yerine alternatif pazar arayışına girdiklerini belirten Afyon, Angola ve Gana gibi ülkelerin içinde bulunduğu Afrika pazarına yumurta göndermeyi hedeflediklerini belirtti.

Afrika’ya yumurta göndermek için lojistik desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade eden Afyon, “Yumurta satışı için maddi değil, zaman olarak desteğe ihtiyacımız var. Yani Afrika pazarına yumurtalarımızı daha erken ulaştıracağımız bir yol bulursak buraya daha rahat gireriz. Mevcut şartlarda ürünlerimizin Afrika ülkelerine ulaşması yaklaşık 40 gün sürüyor. Bizim ürünlerimizi doğrudan ulaştıracak, 15-20 günde pazara erişebileceğimiz bir lojistiğe ihtiyacımız var. Bu konuda elimizden tutulması lazım” dedi.

Afrika’nın yanı sıra ABD’ye de yumurta ihracatı için numune gönderildiğini bildiren Afyon, ihracat gerçekleşirse ABD’ye yumurta satışının üreticilere moral olacağını kaydetti. Afyon, “ABD’ye yumurta ihracatı yapılıyorsa her ülkeye yapılabilir” diye konuştu.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23