• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yorumcu Mehmet Demirkol: Fenerbahçe’ye kimse gol atmıyor, kendisi yiyor

Yeniakit Publisher
2020-02-11 13:57:00 -
Yorumcu Mehmet Demirkol: Fenerbahçe’ye kimse gol atmıyor, kendisi yiyor

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe'nin 1-1 kaldığı Aytemiz Alanyaspor maçını analiz etti.

Fenerbahçe kırıcı bir fikstürden vasatın üzerinde futbol oynayarak, puan kayıplarıyla çıktı. Bu bir yönüyle iyi, bir yönüyle kötü bir senaryo oldu. Oyun bir taraftan umut verici ancak gol vuruşu tedirginliği ve MHK’ye güvensizliğin getirdiği ruh hali negatif. Bundan sonraki senaryo nasıl olur? Alanyaspor’un Fenerbahçe’ye yaptığı 6 adamlık ön alan baskısı ve kompakt oyunu uygulayabilecek başka bir takım yok. Bunu Trabzonspor da Beşiktaş da Başakşehir de Fenerbahçe’ye yapamadı. Dolayısıyla geriden oyun kurma konusunda bu maçta olduğu kadar hiç zorlanmayacaklar. Bu, büyük avantaj.

''Yenilen gollerin hemen tamamı sol bek ve stoper hatalarından kaynaklanıyor''

Ancak Fenerbahçe’nin kesin çözüm bulması gereken sorunları var. Yenilen gollerin hemen tamamı sol bek ve stoper hatalarından kaynaklanıyor. Fenerbahçe’ye kimse gol atmıyor, kendisi yiyor! İlk Alanya maçında da 3 golü de bizzat kendileri atmışlardı. Bu maçta da benzer bir senaryo oldu. Fenerbahçe, bunun altından savunmasını düzelterek değil, hücumundan ekstra işler alarak çıkmıştı. Fakat burada hasar var.

Ersun Yanal’ın Gustavo’yu oyunun daha hücum yönünde kullanabileceği bir yöntem bulması lazım. Sıkışan maçlarda Mevlüt ve Muriç’i birlikte oynatmak da rakibin savunmasını bozar. Yani Fenerbahçe 4-4-2 varyasyonlarını da uygulayabilmeli. Eğer bu hücum tedirginliği atlatılırsa, Fenerbahçe’nin önümüzdeki 6 haftayı minimum kayıpla kapatması sürpriz olmaz. Ancak her şeyden önce ‘Bizi bu hakemler şampiyon yapmayacak’ ruh halinden kurtulmak lazım. Bir takımın başına gelebilecek en kötü şey budur. İlk penaltıdan Fenerbahçe golü bulana kadar Alanya maçında yaşananlar da aslında bu ruh halinin sonucu. Bu düşünce, panikten başka bir şey getirmiyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23