• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yıllar sonra gelen telefon! Bir ülke daha katil Esed karşısında geri adım attı

Yeniakit Publisher
2019-12-17 12:58:00 - 2019-12-17 13:00:09
Yıllar sonra gelen telefon! Bir ülke daha katil Esed karşısında geri adım attı

2011'de Suriye'ye yönelik saldırıların destekçilerinden Ürdün, katil Esed'in ülkede hakimiyetini kanıtlamasının ardından geri adım attı. Uzun bir aradan sonra iki ülkenin bakanları telefonda görüştü.

Ürdün Sanayi ve Ticaret Bakanı Tarık el-Hamuri, Suriye Sanayi Bakanı Muhammed Samir Halil ile telefonda görüştü.

Ürdün resmi ajansı PETRA’nın haberinde, Ürdün Sanayi Bakanı Hamuri’nin, katil Esed rejimindeki mevkidaşıyla “ekonomi ve ticaret alanlarında zorlukların aşılması ve iş birliğinin geliştirilmesi için ilk fırsatta görüşmek üzere anlaştıkları” bilgisine yer verildi.

Haberde, görüşme talebinin hangi taraftan geldiği belirtilmedi.

Taraflar arasında bakanlar düzeyinde yapılan bu görüşme, Ürdün medyasında ikili ilişkilerin yeniden düzenlenmesi olarak yorumlandı.

Suriye’de 2011 yılında başlayan olayların ardından Ürdün de diğer Arap ülkeleri gibi Esed yönetimine düşmanlık yapıp 2014’te Suriye devletinin büyükelçisini “istenmeyen adam” ilan etmişti.

Suriye yönetimi ise, Ürdün’ü Suriye’deki teröristleri desteklemekle suçlamıştı.

Ticari sirkülasyon ve geçişler için can damarı addedilen Cabir-Nasib Sınır Kapısı’nın 2018 yılının Ekim ayında açılmasıyla, taraflar arasında gerilen ilişkilerin yeniden iyileşmeye başladığı gözlenmişti.

Ürdün genelinde 1,3 milyon Suriyeli bulunduğu belirtilirken, bunların yarısının mülteci statüsünde, diğer kısmının ise Suriye’deki iç savaştan önce çeşitli sebeplerle Ürdün’e gelen ancak çatışmalar nedeniyle ülkesine dönemeyenler olduğu ifade ediliyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sadik

Adam ne disli cikti 

Abdullah

Biz de Türkiye'deki Suriyelilerden kurtulmaz istiyorsak Esadla görüşmeye hemen başlamalıyız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23