• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yeryüzü Doktorları “Ölüm Kalım Meselesi” kampanyasını başlattı

Yeniakit Publisher
2018-05-18 18:58:00 -
Yeryüzü Doktorları "Ölüm Kalım Meselesi" kampanyasını başlattı

Bugüne kadar 50’ye yakın ülkede yardım faaliyetleri yürüten Yeryüzü Doktorları, açlık sıkıntısından kaynaklı ölüm ve hastalıklara “Ölüm Kalım Meselesi” isimli kampanyası ile dikkat çekiyor

Dünya Gıda Programı (WFP) verilerine göre dünya üzerinde 815 milyon insan açlık sıkıntısı çekmektedir. Açlık ve yetersiz beslenme açısından en yüksek risk altında olanlar ise anneler ve çocuklardır. Sadece 29,3 milyon nüfuslu Yemen'de 17.8 milyon, Somali'de ise nüfusun yarısını oluşturan 6 milyon insan açlık sıkıntısı çekmektedir.

Yeryüzü Doktorları, bu insanların hayata tutunmalarını sağlamak için 2012 yılından bu yana, şiddetli açlığın yaşandığı Somali, Nijer, Yemen ve Suriye’de beslenme sağlığı çalışmaları gerçekleştirmektedir. Şu anda Yemen'de faaliyet göstermekte olan beslenme sağlığı merkezlerinde, uzmanlar gözetiminde özel terapotik tıbbi beslenme tedavisi sağlanmaktadır. Ayrıca hastalar yerinde ziyaret edilerek, beslenme tedavisine ihtiyacı olan çocuklar ve bebekler kliniğe yönlendirilmekte ve tedavileri boyunca düzenli takipleri yapılmaktadır.

Ölüm Kalım Meselesi

Dünya üzerinde yaşanan açlık sıkıntısına dair toplumsal farkındalığı arttırmak adına "Ölüm Kalım Meselesi" isimli kampanyasını duyuran Yeryüzü Doktorları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Yahyahan GüneySağlığın en önemli bileşenlerinden birinin yeterli beslenme olduğu ve bununla birlikte maalesef dünyada hala her gece aç yatan insanlar olduğu gerçeği, çalışmalarımızı beslenme sağlığına yoğunlaştırmamıza neden oldu. Yetersiz beslenme sebebi ile hastalık yaşayan kişilere yönelik olarak tedavi programları düzenliyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı da halkımızın destekleri ile yürütüyoruz. İnanıyoruz ki milletimizin cömertliği açlığın en iyi hissedildiği bugünlerde daha yoğun olacak ve yardımlar açlıkla mücadele eden insanlara ulaşacak." sözleriyle konuyu değerlendirdi.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23