• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

YEM’e 35 milyar dolarlık misafir

Yeniakit Publisher
2016-01-10 07:54:00 - 2016-01-10 07:03:57
YEM’e 35 milyar dolarlık misafir

ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Başer, 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’un İş Geliştirme Platformu kapsamında düzenlenen “Konuk Ülke Projesi”yle bu yıl Suudi Arabistan, İran ve Afrika ülkelerini ağırlayacaklarını söyledi

YEM Fuarcılık tarafından 10 – 14 Mayıs 2016’da gerçekleştirilecek 39. Yapı fuarı – Turkeybuild İstanbul ile ilgili düzenlenen toplantıda ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer,  bu yıl “Konuk Bölge Afrika Projesi’nde” üç ülke özelinde Kenya, Nijerya ve Mozambik’in ağırlanacağını açıklarken, Türk yapı sektörüne dair geçtiğimiz yılın değerlendirmelerini ve 2016 öngörülerini söyledi. 

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Başer, “Fuar kapsamında bu yıl “Konuk Bölge Projesi”nin yanı sıra Ortadoğu’nun en önemli ekonomileri İran ve Suudi Arabistan’a yönelik İnşaat Forumları düzenleniyor” ifadelerini kullandı. 

İRAN-SUUD PLATFORMU

YEM Fuarcılık’ın değişmez hedefinin yapı sektörü için yeni pazarlar oluşturulmasına ve iş hacminin artırılmasına  katkıda bulunmak olduğunu belirten Başer, bu hedef doğrultusunda 39. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamındaki İş Geliştirme Platformu’nun, bu yıl faaliyetlerini “Konuk Ülke Bölge Afrika Projesi” ile İran ve Suudi Arabistan ülkelerine yönelik İnşaat Forumları’yla sürdürdüğünü belirtti. Başer, Konuk Bölge Afrika Projesi’nde kıta içindeki coğrafi konumları, hızlı büyüyen istikrarlı ekonomilerinin yanı sıra inşaat sektöründe kaydettikleri büyüme ve inşaat harcamalarıyla yeni pazarlar arayışındaki Türk yapı sektörünün potansiyel büyüme alanlarından olan Kenya, Nijerya ve Mozambik ülkelerini ağırlayacağını belirtti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23