• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Yalçın Topçu: Bu tezgahı oylarımızla bozacağız

Yeniakit Publisher
2018-05-29 14:06:25 - 2018-05-29 14:06:25
Yalçın Topçu: Bu tezgahı oylarımızla bozacağız

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, "Cumhur olarak bu tezgâhlanmış meseleyi oylarımızla halledeceğiz. 24 Haziran’da, yerli siyaset, milli devlet ve cumhur ile cumhuriyet için Cumhur İttifakı’na ‘evet’ diyeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin düzenlediği iftara katıldı. Topçu, "Cumhur olarak bu tezgâhlanmış meseleyi oylarımızla halledeceğiz. 24 Haziran’da, yerli siyaset, milli devlet ve cumhur ile cumhuriyet için Cumhur İttifakı’na ‘evet’ diyeceğiz" diye konuştu.

"24 HAZİRAN MİLLETİN HESAPLAŞACAĞI GÜNDÜR"

24 Haziran’ın devlet, ülke ve millet için siyasi istiklal ve istikbal meselesi olduğunun altını çizen Topçu “24 Haziran; ağaç bahaneli Gezi kalkışmasının, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonu görüntüsüyle devlete çekilen operasyonun ve 15 Temmuz’daki hain tezgâhın arkasındaki kurmaylar ve ellerindeki maşalarla milli iradenin, yani milletin hesaplaşacağı gündür” şeklinde konuştu.

"MAZLUM VE MAĞDURLARIN GÖZÜ KULAĞI ANKARA’DADIR"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu şöyle devam etti:

"24 Haziran memleket, millet meselesi olduğu kadar, Balkanlar’dan Çin Seddi’ne medeniyet coğrafyamızda yaşayan 1 milyar yedi yüz milyon kardeşlerimizin de meselesidir. Mazlum ve mağdurların gözü kulağı, kimsesizlerin kimsesi Ankara’dadır; Cumhurbaşkanımızdadır."

YERLİ SİYASET, MİLLİ DEVLET VE CUMHUR İLE CUMHURİYET İÇİN CUMHUR İTTİFAKI’NA ‘EVET’

İftar buluşmasında bir araya geldikleri Ankara Siteler esnaflarının 24 Haziran için ve gelecek için güven verdiğini belirten Topçu “milletimizin her kesimi birbirine benzemezlerin ‘tamam’ına karşı, esnafı, zanaatkârı, tüccarı, çiftçisi, köylüsü, kentlisi, memuru, işçisi ve işvereni ile 24 Haziran’da sandıklara gidecek ve oylarını ‘devam’ için Cumhur İttifakı’na verecek. Cumhur olarak bu tezgâhlanmış meseleyi oylarımızla halledeceğiz. 24 Haziran’da, yerli siyaset, milli devlet ve cumhur ile cumhuriyet için Cumhur İttifakı’na ‘evet’ diyeceğiz Bu kararlılığı bir kere daha gördüm” şeklinde konuştu.

"EĞER SULTAN OLMASAYDIM, ULUBATLI HASAN OLMAK İSTERDİM"

Topçu İstanbul’un fethinin 565.yıldönümünü de anarken bir anekdot aktardı:

“Fethi mübin yazılırken Fatih Sultan Mehmet Han Hazretleri, kıyamete kadar inmeyecek bayrağı surlara dikerek şehadet şerbetini içen Ulubatlı’ya şöyle seslenir: ‘Ulubatlı Hasan’ım, ne kadar şanslısın. Eğer Sultan olmasaydım, Ulubatlı Hasan olmak isterdim.’ Rabbimiz, Konstantinapolis’in İstanbul olduğu günün yıldönümünde bizlere de birlik beraberlik içinde Ulubatlı Hasan’ın şuurunu nasip etsin.”

"TEK SES OLARAK ‘DEVAM’ DİYECEĞİZ"

Siteler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Tosun ise kooperatif olarak 24 Haziran’ı devlet ve millet için bir dönüm noktası olarak gördüklerini belirtti ve “ramazan ayı ve iftar sofraları 24 Haziran’daki seçim hakkında konuşmak için, Yalçın Topçu Bey gibi büyüklerimizin fikirlerini almak için meclisler kurmaya fırsat veriyor. Biz Siteler Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak varımız yoğumuzla devletimizin ve Cumhurbaşkanımızın arkasındayız. 24 Haziran’da inşallah tek ses olarak ‘devam’ diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23