• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Virüsün yayılmasını İTP önleyecek

Yeniakit Publisher
2020-04-10 09:51:00 -
Virüsün yayılmasını İTP önleyecek

Türkiye, Kovid-19’a karşı yürüttüğü etkin mücadelede teknolojinin imkanlarından da yararlanıyor. Sağlık Bakanlığı, bu kapsamda salgının azaltılması ve hastaların izolasyonu için Pandemi İzolasyon Takip Projesi’ni (İTP) hayata geçirdi.

 Yeni Akit  Ankara 

Proje, kanuni yetki çerçevesinde gerekli izinler alınarak Sağlık Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanlığı ve tüm GSM operatörlerinin işbirliği ile uygulamaya alındı. Proje kapsamında pozitif vakaların bilgilerinin alınarak hem kimlerle temas ettiği hem de gerekli izolasyon kuralına uyup uymadıklarının takip edilmesi planlanıyor. Karantina altındaki kişilerin ve bölgelerin hareketliliğinin de gözlemlenebileceği, salgının yayılmasını önleyici analizlerin yapılabileceği proje kapsamında elde edilen veriler, salgınla mücadele dışında hiçbir amaçla kullanılmayacak ve salgın riski sona erdiği tarihte imha edilecek.

Pandemi İzolasyon Takip Projesi ile; evde izolasyon altında bulunması gereken kişiler evlerini terk ederse, uyarılarak bulunmaları gereken yere dönmeleri istenecek. Uyarıya riayet etmeyen ve ihlale devam edenler için polis devreye girecek. Ayrıca yol kontrolü yapan emniyet ekipleri, kişinin bilgilerini sorgulayarak izolasyon ihlali yapıp yapmadığını da öğrenebilecek.

 
Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23