• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vatandaşı adeta haraca bağladılar

Yeniakit Publisher
2014-07-31 07:48:00 - 2014-07-30 22:19:42
Vatandaşı adeta haraca bağladılar

Bankalarda işi olanlar, Tüketici Kanunu’na aykırı olmasına rağmen hesap cüzdanı yazdırma, borç kapatma, ATM kullanımı, hesap dökümü, e-posta, hesap açma ve kapatma gibi akla hayale gelmeyecek kalemlerde para ödüyorlar.

ATM’lerden para çekildiğinde yüzde 3,5 veya en az 10 lira kesinti yapıldığını belirten Aydın Ağaoğlu, “Bir kişi ATM’den 20 TL çekiyor, banka para çekti diye 10,7 lira  kesinti yapıyor.  Yüzde 50 komisyon hangi ülkede  uygulanıyor?” diye sordu.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bankaların, “Deli Dumrul vergileri” şeklinde nitelendirilecek ölçüde 60’ın üzerinde kalemde tüketicilerden kesinti yapmayı sürdürdüğünü söyledi. Ağaoğlu, yeni Tüketici Kanununun yürürlüğe girmesi ve bankaların tüketicilerden alabileceği ücretlerle ilgili sınırlamalar getirilmesine rağmen bazılarının halen hukuk dışı işlemlere devam ettiğini savundu.

HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR

Bankalara halen bir tüketicinin en basit bir işlem için bile borçlandırıldığını vurgulayan Ağaoğlu, “Hesap cüzdanı yazdırma, borç kapatma, ATM kullanımı, hesap dökümü, e-posta, hesap açma ve kapatma gibi akla hayale gelmeyecek kalemlerde tüketiciler para ödüyor. Şifre gönderimi, ‘Borcu yoktur’ yazısı, rehin kaldırma, işlemsizlik, kredi kapatma gibi birçok kesinti yapılıyor. Tüketiciler, kanuna aykırı bu kesintilerin önemli bölümünden haberdar bile değil” uyarısında bulundu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23