• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

UMH’nin Vatiyye Üssü’nü işgalden kurtarmasının ardından kritik sözler

Yeniakit Publisher
2020-05-18 20:02:00 - 2020-05-18 22:27:24
UMH’nin Vatiyye Üssü’nü işgalden kurtarmasının ardından kritik sözler

Savunma ve Güvenlik Stratejileri Analisti Yusuf Alabarda, Libya'da Ulusal Muatabakat Hükümeti tarafından ele geçirilen Vatiyye Üssü'nün stratejik önemine dikkat çekti.

Libya’da Ulusal Mutabat Hükümeti’ne (UMH) bağlı ordu, stratejik Vatiyye Askeri Üssü'nü darbeci Halife Hafter'e bağlı güçlerden geri aldığını duyurdu.

Savunma ve Güvenlik Stratejileri Analisti Yusuf Alabarda, Vatiyye Askeri Üssü'nün geri alınmasının büyük önem arz ettiğini söyledi.

Yusuf Alabarda, bölgede ele geçirilen silahların Hafter'e verilen desteği ortaya çıkarmak için önemli olduğunu söyleyerek "Vatiyye askeri üssü tamamen UMH güçlerinin eline geçti. Ele geçen hava üssünde Pantsir HSS'lerinden zırhlı araçlara kadar Haftere verilmiş silah sistemleri var. Şimdi yapılması gereken bu silahların buraya kimler tarafından gönderildiğini BM raporlarına geçirmek" dedi.

"Ülkelerin hesap vermesi talep edilecek"

Hafter'e destek verenlerin hesap vereceğini belirten Alabarda, "Libya Al-Ahrar'ın haberine göre aşağıda da paylaştığımız gibi ele geçirilen silahlar BMGK'da gündeme getirilerek, bu sistemleri terör gruplarının eline veren ülkelerden hesap vermesi talep edilecek" ifadelerini kullandı.

Rusya destek veriyor

Bölge devletlerin yanı sıra Rusya da darbeci Hafter'e destek veren ülkeler arasında yer alıyor. Silahlar BM raporlarına geçerse Rusya'nın da hesap vermesi gerekecek.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hakan

her alınan üsde.şehirde kamera cekimi yapılır ele gecen malzemeler.askerler ve halktan birileri kamera kaydıyla arşivlenir sonrada dünya insan hakları mahkemelerine ve bm ye yollanılır

teoman

Bundan bir şey çıkmaz..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23