• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Turpa dönüştüler

Yeniakit Publisher
2014-04-06 12:54:00 -
Turpa dönüştüler

"Aylardır gerilim içinde süren tartışmalar hepimizi yordu. Bu tartışmalar da ‘turpun büyüğü heybede’ diye diye memleketi gerenlerin sonunda bir numara olmadığı anlaşıldı, kendileri turpa dönüştü." ifadelerine yer veren Y. Şafak Yazarı Ali Nur Kutlu, bugünkü yazısında ” Meşhur 100 Turp Büyüğü”nü kaleme aldı.

 

Yazısı şöyle:

TURPA DÖNÜŞTÜLER

Aylardır gerilim içinde süren tartışmalar hepimizi yordu. Bu tartışmalar da ‘turpun büyüğü heybede’ diye diye memleketi gerenlerin sonunda bir numara olmadığı anlaşıldı, kendileri turpa dönüştü.

ANTİDEPRESAN CANAVARI BARANSU
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İşte size meşhur olan 100 turp büyüğünden bazıları:

Mehmet Baransu: Turp teorisyeni. Turpların hangi boyutta ne zaman geleceğini söyler, tutturamasa da gizemli bir etki oluşturmasıyla bilinir. Sakalı top şeklindedir, ‘antidepresan canavarı’ diye de anılır.

EN ÜNLÜ TURPGİLLLERDEN USLU

Emre Uslu: Turp ve turpgiller alanında en bilinen yazarlardandır. ‘Geliyor’ dediği turpların büyük bir kısmının Twitter trolleri tarafından yapılmış montaj fotoğraf olduğu anlaşıldı. Brüksel’de yaşayıp İstanbul’un sokaklarından ‘selfie’ vermesiyle meşhur oldu. Sakalı top şeklindedir, namaz kılmadığını söyler ama dini bütün hoca gibi davranmasıyla bilinir.

TURP KURAMI ÜZERİNE AKADEMİK ÇALIŞMA YAPAN AYTAÇ

Önder Aytaç: Turp kuramı üzerine akademik çalışmalar yapan ünlü bilim adamıdır. Turp genetiği ile oynadığı için önce Ankara’dan, sonra Kırıkkale’den kovulmuş, en son Bingöl civarında görülmüştür. Twitter fenomeni olan Aytaç, son olarak ‘siz asıl soğanın cücüğünü görün’ diye hakemli bir dergi için makale çalıştığını duyurmuştur. Top sakallı olup, kemer kullanmaz, askı takar.

TURP TEORİSİNE DOLAYLI KATKI YAPAN ÖZKÖK

Ertuğrul Özkök: Turp teorisi üzerine dolaylı güzellemeler yapmasıyla meşhurdur. 67 yaşında olmasına rağmen zinde ve gününde olduğunu ispatlayan fotoğraflar çektirir. Sosyoloji doçentidir ama hiçbir sosyolojik tespitinin tutmaması nedeniyle literatüre girmiştir. Bu dönemde ‘baştan çıkartan yazılar’ yazdırmadığı için Başbakan’a ayrıca nefret duyduğu söylenir.

TOP SAKALSIZ TURPGİLLERDEN DUMANLI

Ekrem Dumanlı: En ‘cool’ poz veren ve en lirik nefret yazıları yazabilen Turp yayın yönetmenlerinden biridir. Robot hesapların TT çalışmalarında ilk etiketi belirleyen ve sonra dolabının kapağına yapıştıran kişidir. F. Gülen ile yaptığı röportajın fiyasko olması üzerine ‘turpun büyüğü heybede’ diyerek TT olmuştur. Top sakalsızdır.

TURP DEĞİL SARIMSAK EKEN SARIGÜL

Mustafa Sarıgül: Turp ekibiyle en içli dışlı olan, onların gazıyla büyükşehire aday olan ama kaybeden fanidir. Son olarak Yedikule bostanlarında turp ekerken, ‘yakında Sarıgül’ü görürsünüz’ diyerek siyasi beklenti oluşturmaya çalışmış ama ektiği şeyin turp değil, sarımsak olduğu anlaşılmıştır.

YÜZ TURP BÜYÜKLERİNDEN KILIÇDAROĞLU

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüz Turp Büyükleri arasına her seçimde yenilmesine rağmen yine de genel müdürlük koltuğuna oturmaya devam etmesi sayesinde girmiştir. Son seçim yenilgisi üzerine yaptığı basın toplantısında Başbakan’a sürekli ‘sen kimsin, ya sen kimsin’ demesi üzerine Pensilvanya’dan ‘tekrara düşme, metni oku’ diye bir not geldiği söylenir. ‘Sen kimsin’ sözünün bir dahaki seçime şarkı olmasını istemiştir.

AVANAK AVNİ’DEN MÜLHEM AVANAK FUAT

Fuat Avni: Bir Twitter fenomenidir. Hesabı 124 kişinin birlikte kullandığı söylenir. ‘Korkma titre’ diye diye Şili’de depreme neden olduğu iddiasıyla Scientology Tarikatı suç duyurusunda bulunmuştur. Avanak Avni karikatürü marka çalıntısı nedeniyle hakkında dava açmıştır. Yeni sloganının ‘titreme dur artık’ olduğu söylenir.

KIVRAK TURPGİL ILICAK

Nazlı Ilıcak: ‘Turp gibi kadın’ teorisini yaşayan en önemli temsilcisi seçilmiş, Ajda Pekkan Bölge İdare Mahkemesi’nde bu seçime itiraz etmesi üzerine konu Yargıtay’a taşınmıştır. 70 yaşında olmasına rağmen kıvrak hareketleriyle sürekli saf değiştirmesiyle meşhurdur. Cemaat-Hükümet kavgasında yenilgi alması üzerine Barzani-Talabani kavgasında taraf tutmak üzere Erbil’e gittiği söylenir. O kavganın bittiğini öğrenince bir süre dinlenmeye karar verir.

Asıl turpun büyüğü bir dahaki yazıda.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23