• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'nin büyük başarısının ardından ilk görüntüler gelmeye başladı!

Yeniakit Publisher
2022-07-24 23:13:00 -
Türkiye'nin büyük başarısının ardından ilk görüntüler gelmeye başladı!

Türkiye'nin çabaları ile imzalanan tahıl anlaşmasından sonra Ukrayna Limanları İdaresi, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarında tahıl kervanları oluşturulmaya başlandığını duyurdu.

Dünyayı tehdit eden tahıl krizi Türkiye'nin arabuluculuğunda çözüldü...

Rusya-Ukrayna savaşının hemen başından itibaren iki ülke arasında barış için diplomasi yürüten Türkiye'nin çabaları limanlarda kapalı kalan 22 milyon ton tahılın dünyaya dağıtılması noktasında sonuca ulaştı.

Moskova ve İstanbul'da Birleşmiş Milletler, Rusya ve Ukrayna'lı muhatapları ile görüşmeler gerçekleştiren Türkiye anlaşmayı sağladı ve imzalar atıldı.

Varılan anlaşma neticesinde adımlar atılmaya başlandı.

Ukrayna hazırlıklara başladı

Bu kapsamda Ukrayna Limanları İdaresi, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarında tahıl kervanları oluşturulmaya başlandığını bildirdi.

Limanlar İdaresinden yapılan açıklamada, deniz yoluyla tahıl ve ilgili gıda ürünlerinin ihracatına yönelik girişimin 22 Temmuz 2022'de imzalanmasıyla bağlantılı olarak, Odessa, Çornomorsk ve Yujnıy limanlarının yeniden faaliyete geçmesi için hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

Gemilerin kervana dahil edilmesi için başvuru yapılması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, bu gemilerin belirtilen limanlara giriş ve çıkışlarının, bir geminin öncülüğünde gerçekleştirileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 22 Temmuz'da İstanbul'da, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

OMUT

Bütün dünya teşekkür etti Bir Ana muhalefet ve yavru muhalefet yani CHP zihniyeti ve AK Parti ihanet eden zavallılar ve fetö'yü fetö'nün başını Pensilvanya'ya gönderen git diyen Akşener hanımefendi bir teşekkür edemediler yazıklar olsun sizin vicdanınıza Sizin anlayışınıza sizin insanlığınıza ülkesine bu kadar nankörlük eden bir Kılıçdaroğlu gibi 200 küsur milyar TL maaş alan bir zavallı ütün bunları kulaklarına gözünü ağzını kapatamam başka dünyanın Hiçbir yerini yerinde bir lider göremezsin bunlar lider değil onlar amerikanın İsrail'in ve ingiltere'nin şeytan üzgününde yer alan zavallılardır

artık sevmeyeceğim

şimdi sıra cıa da..buğday gemileri arasına bir silah gemisi salmak ve boğazlar anlaşmasını infilak ettirmek, sonrası tekerrür edecek tarih ve kaba hesap... Yunanistan ve üsler hazır kıta, Biz tapa duralım, bin türlü puta, Muhafaza edilecek değerler ne zaman gitti, Asli dava işte o günlerde bitti..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23