• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye masada da kazanmayı öğrendi

Yeniakit Publisher
2018-06-22 11:29:00 - 2018-06-22 11:32:50
Türkiye masada da kazanmayı öğrendi

15 Temmuz darbe girişimi ve Fırat Kalkanı Harekâtı’ndan sonra yaptığı isabetli analizlerle yıldızı parlayan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, “Türkiye öyle bir noktaya geldi ki sahada kaybetmiyorsunuz, masada kaybetmemeyi de öğrendi. Astana veya Kudüs gibi konularda masayı yönetmeyi öğrendik” dedi.

Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar, “Türkiye öyle bir noktaya geldi ki sahada kaybetmiyorsunuz, masada kaybetmemeyi de öğrendi. Astana süreçlerinin içinde veya Kudüs gibi konularda masayı yönetmeyi ve masada kalmayı da öğrendi. Son dönemde hâlâ zorlandığımız konu ekonomi. Çünkü orası yalnızca Türkiye’nin içindeki değil yurt dışındaki dengeleri de gözetmesi gereken bir yer” dedi.

BİZİ İÇERDEN VURUYORLAR

AA’ya konuşan Yarar, Türkiye üzerinde finans başta olmak üzere oynanan oyunlara dikkati çekti. Türkiye’nin savaşmadan savaşın tüm etkilerini yaşadığını belirten Yarar, ülkenin çevresinde yaşananlara işaret etti. Yarar, Türkiye’yi dışarıdan yenemeyenlerin içeriden karışıklık çıkartarak yenmeye çalıştığını vurgulayarak, bunun örneğinin cumhurbaşkanlığı forsundaki 16 Türk devletin neden yıkıldığına bakıldığında anlaşılacağının altını çizdi. Yarar, Türkiye’nin her alanda büyüdüğünü ve geliştiğini bildirerek, şöyle devam etti: “Asimetrik savaşın en önemli kademelerinden biri de ekonomi üzerinde oynanan oyunlar. Bu yöntemle birçok ülke çok rahat aşağı çekilebilir. Ekonominin kendi içinde sıkıntıları olabilir ancak asimetrik savaşta bu yönde dillendirilen dedikodu ülkeye zarar verir. Bunların hiçbiri aşılamayacak sorunlar değil. Türkiye geçmiş yıllarda da benzer sorunlar yaşıyordu. Belki bundan daha büyük ölçekli yaşıyordu. Bugün konuştuğumuz konunun sebebi yalnızca ekonomik göstergeler değil.

SIRA EKONOMİK SAVAŞTA

Yarar, Türkiye’nin sahada ve masada kazanmayı öğrendiğini, asıl sorunun, “finansmanda ne zaman kazanmaya başlayacağımız?” olduğunu belirterek, Türkiye’nin kazanımlarının ve büyüme hızının dolar hareketleriyle aşağı çekilmeye çalışıldığını anlattı. Rusya’da üst düzey bir devlet yetkilisinin tüm dünyada doların dalgalanmasından bütün ülkelerin zarar gördüğünü söylediğini anlatan Mete Yarar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkeler kendi para birimi üzerinden alışveriş yapmaya başlıyor. Bunun ilk adımı İran ve Rusya hatta Çin ile bunun görüşmeleri başladı. Türkiye proje üretmeye başladı. Kendi içimize dönüp kendi içimizdeki malları kullanmaya devam etmek zorundayız. Japonya örneği gibi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

SOSYAL MEDYAYI ASLA HAFİFE ALMAMALIYIZ!

Sosyal medyanın manipülatif (psikolojik yönlendirme) olayların çokça yaşandığı bir yer olduğunu dile getiren Mete Yarar, “Hepimizin çok dikkatli olması gereken çok da iyi takip etmesi gereken hatta gazete okur gibi sosyal medyada neler olduğunu muhakkak araştırmamız gereken bir yer. Çok da boş bırakılmaması gereken yerlerden bir tanesi. Devamlı bir şekilde orada olmak gerekiyor” ifadesini kullandı.

 

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23