• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Türkiye IMF ile anlaştı" iddialarına net cevap

Yeniakit Publisher
2020-04-12 11:06:00 - 2020-04-12 15:07:13
"Türkiye IMF ile anlaştı" iddialarına net cevap

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye'nin IMF ile anlaştığı iddialarına yanıt vererek, "Türkiye'nin IMF ile yeni bir anlaşma yeni bir kredi almak gibi bir durumu gündeminde yok. IMF diye bir gündemimiz yok" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair soruları yanıtladı. Kalın IMF ile ilgili iddialarla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye'nin IMF ile yeni bir anlaşma yeni bir kredi almak gibi bir durumu gündeminde yok. IMF diye bir gündemimiz yok. Ama bu küresel krizden hep birlikte çıkacağız" ifadelerini kullandı.İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları:Cumhurbaşkanımız tavsiye dilen tedbirlere titizlikle uyuyor. Sıkı bir şekilde uyguluyor. Devlet işleyişinde aksaklık olmaması için bütün tedbirler alındı ve altyapı kuruldu. Önemli toplantılar video konferans ile yapılıyor.Cumhurbaşkanımız tedbirlerin uygulanması konusunda çok titiz ve hassas davranıyor.

"Salgından ekonomik olarak daha güçlü çıkacağız"

"Sürecin ne zaman biteceği alınan tedbirlerin ne kadar başarıyla uygulandığına bağlı. Bir küçük kaçak ikinci bir dalgayı tetikleyebiliyor. Kesin olarak "bu tarihte biter" diye bir öngörüde bulunmak gerçekten çok zor.Sağlık alt yapımız virüse karşı çok güçlü.Bu süreç sona erdiğinde ekonomik olarak bu noktadan çok hızlı çıkacağımızı düşünüyorum.Yeni bir dünya mutlaka kurulacak. Aksi halde bir sonraki afet karşısında vereceğimiz cevap çok daha yıkıcı olabilir. Türkiye sağlam bir alt yapıya sahip olduğu için bu süreci iyi yönetti.3 alan çok önemli hale geldi. Birincisi biyo-güvenlik. İkincisi siber-güvenlik. Üçüncü nokta da gıda güvenliği...

IMF ile anlaşma iddiaları

Türkiye'nin IMF ile yeni bir anlaşma yeni bir kredi almak gibi bir durumu gündeminde yok. IMF diye bir gündemimiz yok. Ama bu küresel krizden hep birlikte çıkacağız.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Zihni Berrak

İblisin mahvetme Fonu kısa adı iMF

Barış

İMF gelirse,bütün ihaleleri inceler.Sakın anlaşmayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23