• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye ile aşık atmaya çalışan Yunan Başbakan, Biden yerine bakın kimle görüştü

Yeniakit Publisher
2022-04-21 20:50:00 - 2022-04-21 20:54:34
Türkiye ile aşık atmaya çalışan Yunan Başbakan, Biden yerine bakın kimle görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Rusya-Ukrayna Savaşı'nı, ekonomik ve enerji iş birliğini görüştüğü bildirildi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price, yaptığı yazılı açıklamada, Bakan Blinken ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in telefonda görüştüğünü belirtti.

Price, görüşmeye ilişkin açıklamada, "Bakan, Yunanistan'ın (Rusya'ya yönelik) yaptırımların uygulanması, kapsamlı insani ve savunma yardımı da dahil olmak üzere Ukrayna'ya verdiği kararlı destek için Yunanistan'a teşekkür etti." ifadelerini kullandı.

Ned Price, ikilinin, Rusya ile savaşta Ukrayna'ya yardım etmenin ek yollarını ele aldığını kaydetti.

Blinken ve Miçotakis'in, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve İsrail ile ABD arasındaki enerji ve ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi de konuştuğunu aktaran Price, "Bölgesel kalkınma, istikrar ve refah için ortak demokratik ideallerle desteklenen hedeflerimizi ilerletmeye yönelik 3+1 mekanizmasının yaklaşan toplantısını da görüştüler." bilgisini verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vay be.

Kibir şeytanın en sevdiği günahmış. ABD Dışişleri bakanı ile görüştü diye Yunanistan başbakanını neden hakir görüyorsunuz acaba? ABD dışişleri bakanını bile küçük gören Yeni Akit.

Anlaşıldı.

ABD dışişleri bakanı, Yunanistan'a Ukrayna ve Rusya savaşı için teşekkür etse de İsrail ve Kıbrıs konu edildiyse demek ki Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de planlanan yeni projeye ve Türkiye ile anlaşıp, uzlaşma niyeti yok.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23