• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye bordan üretti! Piyasayı sildi süpürdü

Yeniakit Publisher
2019-11-09 09:33:00 -
Türkiye bordan üretti! Piyasayı sildi süpürdü

Dünya rezervlerinin büyük bir çoğunluğu Türkiye'de olan Bor madeninden üretilen Boron, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. 10 ayda yüzde 8 pazar payına ulaşan Boron'un yeni 4 çeşidi daha piyasaya sürüldü.

Piyasaya 10 ay önce sürülen doğal mineralli, parfümsüz ve içinde doğada çözünmeyen kimyasalların bulunmadığı çamaşır deterjanı Boron yüzde 8’lik pazar payına ulaştı. Tüketiciden gelen talep üzerine de Boron’un sıvısı da dahil olmak üzere 4 yeni ürünü raflardaki yerini aldı.

Yeni ürünleri düzenlediği basın toplantısında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Türkiye’de temizlik ürünleri bugün itibariyle baktığımızda 10 milyar liralık bir hacme sahip. BORON böylesine yüksek nitelikli bir pazarda 10 ay gibi bir süre içerisinde yüzde 8’lik bir paya sahip oldu” dedi.

Talep çok fazla

Üretimin daha da artacağını anlatan Dönmez “Yıl sonunda, 32 bin tona ulaşmayı hedefliyoruz. Yeni ürünlerle birlikte Boron’un piyasadaki pazar payını daha da artırmak için geniş bir dağıtım ağı kurduk. Türkiye’de tüm büyük zincir mağazalarda yaklaşık 20 bin satış noktasında olma hedefimiz var. Bunun büyük bir kısmını da gerçekleştirdik. Bütün hazırlıklarımızı bu hedefe göre yeniden gözden geçiriyoruz. Eskişehir Kırka’daki fabrikamız artan talebe yetişmek için kapasitesini yüzde 20-25 oranında artırarak yıllık yaklaşık 30-35 bin ton arası üretim seviyesine yükseldi” dedi.

İçeriğinde doğaya ve insan vücuduna zararlı bir madde olmadığına değinen Bakan Dönmez, “Üretimden dağıtıma kadar yüzde yüz yerli ve milli bir ürün Boron. İçeriğinde petrol türevi ya da fosfat gibi insan sağlığına, doğaya ve çevreye zararlı hiçbir katkı maddesi bulunmamaktadır.” dedi.

İhracat da başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Boron’un Türkiye’de tek fiyattan satıldığını anımsatarak, “Tüketici ürünü herhangi bir marketten aynı fiyata almış olacak. Ben bu yeni ürünlerin de en az eskisi kadar tutacağına hatta belki de daha fazla talep göreceğine inanıyorum. Arkadaşların yaptığı araştırmalar da onu gösteriyor” dedi. Dönmez Boron’un ihracatının yaygınlaşması için de çalışmaların sürdüğünü belirterek, ilk ihracatın ABD, İsviçre, Tunus ve Kosova’ya gerçekleştirildiğini aktardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Taklit ürünlere dikkat

Eti Maden Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşer iseTürkiye temizlik tarihinde yeni bir sayfa açıldığına vurgu yaparak “Bizim Boron’umuz kimyasal içermez. Diğer temizlik ürünlerinden farklı bir konumdadır. Bize soruluyor niçin köpürmüyor, parlak beyazlık vermiyor. dedi. Keleşer, piyasaya girdikleri hafta rakiplerinin fiyat düşürdüğünü bazı firmaların bor içerikli ürünler ürettiklerini de belirtti.

Öte yandan Bakan Fatih Dönmez de taklit Boron ürünlerine karşı uyarıda bulundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer

Yaşasın yurdun malı.. yerli malı

Senay POLAT

Bulasik deterjanida uygun fiyatta olsun alalim 59 tl satiyorlar internt uzerinden cok pahali almak istiyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23