• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tüm dünyaya duyurdular: ABD’den asla yardım talep etmeyeceğiz

Yeniakit Publisher
2020-04-06 20:40:00 -
Tüm dünyaya duyurdular: ABD’den asla yardım talep etmeyeceğiz

Koronavirüsle mücadele kapsamında açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi, ABD makamlarından gelen hiçbir açıklamaya güvenmediklerini söyleyerek, “Hiçbir zaman ABD’den tıbbi yardım istemedik ve istemeyiz” ifadelerine yer verdi.

İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi, ABD makamlarından gelen hiçbir açıklamaya güvenmediklerini söyleyerek, “Hiçbir zaman ABD'den tıbbi yardım istemedik ve istemeyiz” dedi.

Musevi, video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği basın toplantısında konuştu. koronavirüs ile mücadele eden tüm ülkelerle birlikte olduklarını belirten Musevi, kimsenin acısından mutluluk duymadıklarını söyleyerek, ”Her ne kadar bazı ülkeler bu konuyu siyasileştirerek bundan yararlanmaya çalışmış olsalar da İran milleti bunu yapmayacak” dedi.

İran'ın koronavirüs ile mücadelede aldığı tıbbi yardımlara işaret eden Abbas Musevi, ”30 ülke, sivil toplum kuruluşu ve yabancı ülkelerde yaşayan İranlılar, büyükelçilikler üzerinden korona virüs ile mücadele için bizlere yardımlarını gönderdiler. Hepsine teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Kampanyalar için teşekkür

Koronavirüs ile birlikte ülkeler arasında küresel bir birlikteliğin oluştuğunu kaydeden İran Dışişleri Sözcüsü Musevi, İran'a yönelik yaptırımların kaldırılması için başlatılan kampanyalara işaret ederek, ”Bu kampanyaları düzenleyenlere de ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

ABD makamlarının söz ve davranışlarında büyük çelişkiler olduğunu söyleyen Musevi, kendileri için önemli olan şeyin yaptırımların kaldırılması olduğunu belirterek, ”Israrla yaptırımların hukuksuz ve zalimce olduğunu tüm dünyaya duyurarak yaptırımları sona erdirin çağrısı yaptık. Yaptırımları durdurmuyorsanız en azından yardımların ülkeye gönderilmesine engel olmayın. Tüm ülkelerden ABD'yi dinlememelerini ve ona uymamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İran'ın hiçbir zaman ABD'den yardım istemediğini ve istemeyeceğini vurgulayan Musevi, "ABD'li yetkililerden gelen hiçbir açıklamaya güvenmiyoruz. O nedenle hiçbir zaman onlardan yardım istemeyiz” dedi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ulvi

Bırak traşı dostum.İmfden kredi isteyen kimdi İmf hangi ülkenin kurumu?

Sahin

Kolpaci sahtekar persler.balonsunuz.devlet olarakta millet olarakta sifiri tükettiniz.yalanciliginiz tüm dunyaca tescillendi.hani öc alacaktiniz.abd hala yerinde duruyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23