• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump'tan Çin'e sert tehdit: Yüzde 100 vergi uygulanacak

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Trump'tan Çin'e sert tehdit: Yüzde 100 vergi uygulanacak

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'e yönelik gümrük vergilerini büyük ölçüde artıracağını duyurarak, Çin ürünlerine yüzde 100 oranında vergi uygulanacağını açıkladı. Trump, bu kararın gerekçesi olarak Çin'in son dönemde sergilediği hasmane tutumu gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump, dış ticaret politikalarında yine sert bir adım atarak Çin ile olan ilişkilerde gerilimi tırmandırdı. Trump, yaptığı son açıklamada,

Çin'den ithal edilen ürünlere yüzde 100 oranında gümrük vergisi uygulanacağını duyurdu.

Trump, bu kararı gün içerisinde yaptığı daha önceki bir açıklamasında işaret etmişti.

O dönemde Çin'in hasmane tutum sergilemeye başladığını ifade eden ABD Başkanı, bu nedenle Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile iki hafta içinde gerçekleşmesi planlanan görüşmesi için bir neden kalmadığını da belirtmişti.

Bu vergi tehdidi, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret savaşını yeni ve çok daha yıkıcı bir seviyeye taşıyacak potansiyel taşıyor.

Trump yönetimi, Çin'in ABD'ye karşı adil olmayan ticaret uygulamaları yürüttüğünü uzun süredir iddia ediyor ve bu son hamle, mevcut gerilimi zirveye taşıyor.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Doğru Tespit

Çin in derhal ABD Devlet tahvillerinden hazine Bonolarından ve Dolarla ticaretten çıkması en güzel cevap olur.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23