Netanyahu, Gazze'de ateşkes anlaşmasına varıldığını duyuran ABD Başkanı Donald Trump'ı Knesset’te konuşma yapmaya davet etti.
Netanyahu, Gazze'de ateşkes anlaşmasına varıldığını duyuran ABD Başkanı Donald Trump'ı Knesset’te konuşma yapmaya davet etti.
Gazze Şeridi’ndeki çatışmaları sona erdirmeyi hedefleyen ve rehinelerin serbest bırakılmasını içeren anlaşma, ABD ve İsrail tarafından tarihi bir başarı olarak ilan edildi. ABD Başkanı Donald Trump, anlaşmanın kabul edildiğini açıklamasının ardından Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, "Bugün dünya için harika bir gün" ifadelerini kullandı.
Netanyahu'dan "diplomatik zafer" vurgusu
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İngilizce bir açıklama yaparak anlaşmayı "diplomatik bir başarı ve ulusal ve manevi bir zafer" olarak nitelendirdi. Netanyahu, planın ilk aşamasının onaylanmasıyla tüm rehinelerin evlerine geri getirileceğini belirtti.
Netanyahu, hedeflerine ulaşana kadar durmayacaklarını yineleyerek, bu kritik dönüm noktasına ulaşılmasında ABD Başkanı Trump'ın rolüne vurgu yaptı