• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Trump için neden tutuklama kararı çıktı?

Yeniakit Publisher
2020-06-29 15:20:00 -
Trump için neden tutuklama kararı çıktı?

Trump tutuklanacak mı? | İran, ABD Başkanı Donald Trump hakkında tutuklama kararı çıkardı. Hal böyle olunca pek çok kişi "İran neden Trump hakkında tutuklama kararı aldı?" , "Trump hakkında neden tutuklama kararı alındı?" sorularının cevaplarını araştırıyor. İşte, detaylar.

Donal Trump tutuklanıyor mu? İran’dan ABD Başkanı Donald Trump hakkında flaş bir karar aldı.

Trump için neden tutuklama kararı çıktı?

İran, Kasım Süleymani’nin öldürülmesi dahil İran’a saldırılar gerekçesi ile ABD Başkanı Trump hakkında tutuklama kararı çıkardı. ‘Cinayet ve terör’ suçlamasıyla Trump hakkında tutuklama kararı çıkaran İran INTERPOL’a başvurdu.

AP haber ajansı, Interpol'un konuyla ilgili bilgi talebine yanıt vermediğini aktardı. Ajans, İran'ın Trump için 'kırmızı bülten' talebinde de bulunduğunu belirtti.

Kasım Süleymani kimdir?

Kasım Süleymani 11 Mart 1957’de İran’ın Kirman eyaletindeki Rabor şehrinde doğdu. Yoksul bir ailesi olan Süleymani, ailesinin borçlarını ödemek için genç yaşlarında çalışmak zorunda kaldı ve bu dönemde Kirman’a taşınıp inşaatlarda çalışmaya başladı.

İşten kalan zamanlarda spor yapmaya özen gösterirdi ve Hüccet Kamyab isminde yerel bir vaizin sohbetlerine katıldı. 1979 yılındaki İran İslam Devrimi’nin ardından kurulan İran Devrim Muhafızları Ordusu’na katıldı. Askerî alanda etraflıca eğitim almamasına rağmen ordu içinde kısa bir süre içinde yükselmeye başladı. Muhafızlığının ilk zamanlarında, İran’ın kuzeybatısında ve Batı Azerbaycan Eyaleti’nde bir Kürt ayrılıkçı ayaklanmasının bastırılmasında görev aldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İlk önemli görevlerinden biri, İran-Irak Savaşı başladıktan sonra Kirman’daki erkekleri bir araya toplaması ve askerî eğitim vermesidir.

Özellikle Şiiler arasında cesur bir asker olarak bilinen Süleymani, 23 yaşındayken 41. Sarallah Tümen Komutanı olarak vazifelendirildi.

Savaş sona erdikten sonra, 1990’lı senelerde, Kirman Eyaleti Devrim Muhafızları komutanı oldu.

1998 yılında Ahmed Vahidi’den sonra, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı olarak vazifelendirildi.

Doğrudan İran lideri Hamaney’e bağlı hareket eden Süleymani, 1998’den bu yana İran’ın ülke dışındaki askeri-istihbari operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü’nün komutanlığını yürütüyordu.

General Kasım Süleymani, ABD'nin Bağdat'ta düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23