• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tezgahları şenlendi! Karadeniz’de 40 yıl sonra bir ilk

Yeniakit Publisher
Aslı Bayram Yılmaz Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Deniz sezonunun sonuna yaklaşırken Karadeniz’de alışılmışın dışında bir bolluk yaşanıyor. Balıkçılar, neredeyse kırk yıldır aynı anda bu kadar çok kırlangıç ve kalkan balığını ilk kez bir arada gördüklerini ifade ediyor.

1 Eylül’de başlayan av sezonu 15 Nisan’da sona erecek. Karadeniz kıyılarında son yılların en bereketli balık dönemi yaşanıyor. Özellikle Trabzon’un Araklı, Akçaabat ve Sürmene açıklarında avlanan kırlangıç ve kalkan balıklarının tezgâhlardaki bolluğu hem şaşkınlık hem de sevinç yaşattı.

Denizlerde 1 Eylül'de başlayan av sezonu 15 Nisan'da sona erecek. Sezonun bitimine az bir zaman kala, tezgahlarda özellikle kalkan ve kırlangıç bolluğu dikkat çekerken balıkçılar yaklaşık kırk yıldır kırlangıç ve kalkan balığını bir arada hiç bu kadar bol görmediklerini söyledi.

Balıkçılardan Süleyman Çakır, yaklaşık 40 yıldır ilk kez bu sezon kırlangıç balığının bol avlandığını belirterek "Bu sene kırlangıç çok bol çıktı. Kalkan'da 15-20 gün böyle biraz fazla çıkar daha sonra havyarını döker gider. Şu ana kadar Kalkan ve Kırlangıcı bir arada hiç bu kadar bol görmedim. Otuz kırk yıldır bu sektördeyim. Bu sezon gibi kırlangıç çıkmadı, bu sene çok bol çıktı. Daha önce kilosu bin 500 TL'ye satıyorduk şu anda 500-600 TL'ye düştü. Genelde Araklı, Akçaabat, Sürmene açıklarında avlanıyor. Kırlangıcın kafa kısmından çorba olur, geri kalanıyla da buğlama olur. Bundan sonrası için hamsi zaten yok, istavrit olur, hava iyi olursa mezgit olur. Şu anda tezgahlarda kalkan, kırlangıç, çupra, levrek, somon yer alıyor" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23