• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teröristler 12 odalı cephaneliği terk edip kaçtı

Yeniakit Publisher
2018-03-18 13:53:00 - 2018-03-19 02:16:41
Teröristler 12 odalı cephaneliği terk edip kaçtı

TSK’nın düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, terör örgütü YPG/PKK'nın 12 odalı devasa yer altı mühimmat deposu tespit edildi. Odaların içinde ABD ve Rus menşeli binlerce uçaksavar ve doçka mermisi, anti tank roketi, top mermisi, çok namlulu roketatar, çeşitli ebatlarda tank mühimmatı ve TOW roketi ele geçirildi.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin kırsalında arama tarama faaliyetleri sırasında terör örgütü  YPG/PKK'ya ait 12 odalı devasa yer altı mühimmat deposu bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO)  desteğiyle 20 Ocak'ta başlattığı harekat başarıyla icra ediliyor. Teknolojinin  tüm imkanları kullanıldığı harekat sırasında TSK birlikleri, hava araçlarıyla  bölgede keşif çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Afrin'in kuzey batısındaki Cuveyk köyünde savaş uçakları ve top atışlarından korunmak amacıyla yer altında betonarme duvarlarla inşa  edilmiş ve üzeri toprakla gizlenmiş 150 metre uzunluğunda mühimmat deposu tespit edildi.

Mehmetçik, normal koşullarda ateş destek vasıtalarıyla imha edilebilecek depoyu, köy halkı ve çevredeki sivillerin zarar görmemesi için imha  etmedi.

Gerekli güvenlik şartları sağlandıktan sonra  birlikleriyle  mühimmat deposuna giren Mehmetçik, tünel içindeki 12 odada ABD ve Rus menşeli  binlerce uçaksavar ve doçka mermisi, anti tank roketi, top mermisi, çok namlulu roketatar, çeşitli ebatlarda tank mühimmatı ve TOW roketi ele geçirdi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Askeri kaynaklar, terör örgütü YPG/PKK'nın devasa cephaneliğe sahip  olmasının büyük sevkiyatlar için hazırlık yapıldığının göstergesi olduğunu  vurguladı. Kaynaklar, TSK'nin söz konusu depoyu risk almadan kolaylıkla imha  edebilecek kabiliyete sahip olduğunu ancak sivillere yönelik hassasiyet  dolayısıyla bunu gerçekleştirmediğini belirtti.

Öte yandan TSK ve ÖSO tarafından ele geçirilen Telef köyünde ise terör  örgütünün "siyasi eğitim kampı" bulundu.

Üç katlı, bahçe ve havuza sahip binada, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ait kitapların yanı sıra çok sayıda örgütsel doküman ve afiş ele geçirildi.

Duvarlarına, örgütü simgeleyen renkler ve öldürülen bazı teröristlerin fotoğraflarının asıldığı binanın teröristlere örgütsel eğitimlerin verildiği alan olduğu öğrenildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23