• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teknopark İstanbul 40 bin Ar-Ge mühendisine ekmek kapısı olacak

Yeniakit Publisher
2019-12-17 11:38:00 -
Teknopark İstanbul 40 bin Ar-Ge mühendisine ekmek kapısı olacak

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve İstanbul Ticaret Odası (İTO) ortaklığında 10 yıl önce kurulan Teknopark İstanbul, bilimsel araştırmaların üssü haline geldi. Şirketlerin AR-GE merkezlerine de ev sahipliği yapan dev alanın tüm etapları tamamlandığında 40 bin AR-GE mühendisi hizmet verecek.

Türk savunma sanayisinin inovasyon merkezi konumunda bulunan Teknopark İstanbul’da bin 600’ün üzerinde milli projeyi hayata geçiren Aselsan, Roketsan, TAI, TEI, STM, BMC, Altınay, Ctech, Pavotek ve Armelsan gibi önemli şirketler yer alıyor. MİLGEM Korvet, Altay Tankı, Anka İHA, LHD Amfibi Hücum Gemisi gibi savunma sanayisinin önde gelen Ar-Ge projelerine ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını dile getiren Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “10. yılımızı kutladığımız bugünlerde kampüsümüzde 300’ü aşkın şirket ve 5 bin kişilik nitelikli Ar-Ge mühendisi bulunuyor. 2020 yılı sonunda devreye alınacak 3. etap binalarımızla birlikte yaklaşık 9 bin kişilik istihdama ulaşacağız. Bütün etaplar tamamlandığında, 2030 yılında ise 1 milyon metrekare kapalı alanda bini aşkın şirkete, 300’ü aşkın girişimci grubuna ve 40 binden fazla Ar-Ge mühendisine ev sahipliği yaparak ülke ekonomimize 10 milyar dolarlık bir katma değer sunmayı hedefliyoruz’’ dedi.

Teknopark İstanbul’u güçlü kılan nedenler

-Başta savunma sanayii olmak üzere havacılık uzay, denizcilik, enerji ve sağlık bilimleri gibi kritik alanlarda yüksek teknoloji projeleri hayata geçiriliyor.

-Teknopark İstanbul’da yer alan şirketler, ülkemizin yüksek teknoloji ve özellikle savunma sanayii ürünlerinde dışa bağımlılığının azaltılması ve teknolojiyi ihraç eden bir ülke konumuna gelmesi için önemli çalışmalar yürütüyor.

-BMC’nin ürettiği Altay Tankı, TAI’nin Anka İHA’sı, TUSAŞ’ın Atak Helikopteri STM’nin Milgem Korvet’i, LHD Amfibi Hücum Gemisi gibi büyük savunma sanayii projeleri ve alt sistemleri Teknopark İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu yönüyle Teknopark İstanbul, ülkemizi Ar-Ge ve yeni teknolojiler noktasında en ileri seviyelere taşıyacak projelerin geliştirildiği en önemli inovasyon merkezi olarak biliniyor.

-Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlesine büyük katkılar sunan bu önemli şirketleri ve projeleri bünyesinde barındırıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

-Teknoparkın tüm etaplarının tamamlanmasından sonra ülke ekonomisine yıllık 10 milyar doları aşan bir katma değer sunulması hedefleniyor.

< Teknopark İstanbul GMY Dr. Cem Duran; Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu; Mali ve İdari İşler Direktörü Elvan Turagay; Teknopark İstanbul GMY Ömer Çimen (soldan sağa)

90’ı aşkın girişimci grubunun yer aldığı kuluçka merkezi Cube Incubation’ın, 2020 sonunda 10 bin metrekarelik bir alana kavuşacağını belirten Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, ’’Burası, Türkiye’nin en büyük, dünyanın da sayılı kuluçka merkezlerinden biri haline gelecek” diye konuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yasemin

ALLAH İM FATİH. SULTAN MEHMET gibi YAVUZ SULTAN SELİM gibi insanları çoğalt
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23