• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teknolojiseverler Başakşehir’de buluştu

Yeniakit Publisher
2019-12-11 12:11:00 -
Teknolojiseverler Başakşehir’de buluştu

Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Living Lab ve özel bir vakıf üniversitesinin işbirliğinde organize edilen İkinci Bölgesel Living Lab Zirvesi Başakşehir’de gerçekleşti.

Teknolojinin çağın gerçeği olduğuna işaret eden Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Başakşehir Living Lab ile yerel yönetimlere örnek olduklarını söyledi. Belediye başkanları, akademisyenler, AB temsilcileri, AB kurumları ve Living Lab uzmanlarını bir araya getiren zirvede, teknoloji ve inovasyonun yanı sıra akıllı şehirlerle ilgili konularda paneller ve çalıştaylar düzenlendi.

“Teknoloji çağın bir gerçeği”

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde başlayan zirvenin açış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, teknolojinin çağın gerçeği olduğunu belirterek, “Living Lab’ler, belediyeciliğin sadece fen işleri olarak değil teknoloji ve inovasyonla ilgili üretimlerde de bulunması gerektiğinin en önemli göstergesi” dedi.

“Diğer belediyelere örnek oluyoruz”

Başakşehir Living Lab ile diğer belediyelere de örnek olduklarını belirten Başkan Yasin Kartoğlu, şunları söyledi; “Marka değeri olan ve uygulamalarının prototip olarak Başakşehir’de yapıldığı birçok proje var. Bu projeler, hem Türkiye’deki hem de yurtdışındaki ilgililerine örnek oldu. Biz, Living Lab ile başardığımız bu güzelliğin, bu heyecanın tüm şehirlerde de yaşanmasını ve sonuca ulaşmasını umut ediyoruz.” İkinci Bölgesel Living Lab Zirvesi’nin ilk gününde, “Living Lab’lerin akademiler bünyesinde yaygınlaştırılması, engeller, fırsatlar ve çözüm önerileri” paneli de düzenlendi. Konuşmacılar, panel sonrası izleyicilerin sorularını cevaplandırdı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23