• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Tekno Şenlik” ten Anadolu Çıkarması

Yeniakit Publisher
2018-06-03 19:19:00 -
"Tekno Şenlik" ten Anadolu Çıkarması

İstanbul'da Altı Ayda 85 Okulda 85 Bin Öğrenciyle Buluşan ‘Tekno Şenlik’, Gelen Yoğun Talep Üzerine Anadolu'ya Çıkarma Yaptı.

Siber Suçla Mücadele Platformu (USSUM), Teknovia Proje Medya Sponsorluğunda Bilişim ve Sosyal Medya Uzmanı Muhammet Binici’nin sunumu ile  "TEKNOŞENLİK" projesi kapsamında Ataşehir ve Maltepe' İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ve yine Ataşehir - Maltepe Kaymakamlıklarının desteğiyle başlayanve yoğun ilgi gören TEKNOŞENLİK kısa zaman içinde bir Türkiye projesi oldu. ‘TEKNOŞENLİK’ projesi Türkiye genelinde de konferans ve etkinliklerine devam ediyor. Bu bağlamda Türkiye genelinde ilk etkinlik başlangıcını Anadolu’nun bağrındaki bir ilçeden, birçok medeniyete kucak açan kadim şehir Suşehri’den verildi. Suşehri’ de ki etkinlik SİHADER (Suşehri İmam Hatipliler Derneği),Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve Suşehri Kaymakamlığının desteği ile gerçekleşti. Aynı zamandaUSSUM Platform Başkanı ve sözcüsü olan Bilişim ve Sosyal Medya Uzmanı Muhammet Binici’nin de memleketi Sivas / Suşehri’ de yapılan etkinlik’te önceki konferanslarda olduğu gibi "Tehlikenin farkında mısınız?" Uyarısı yapılıyor. Özellikle son dönemde gelişen teknoloji ile birlikte, teknoloji kullanımın 2 yaş'a kadar inmesinin ardından teknoloji bağımlılığı günümüzün en ciddi tehlikesi haline gelmeye başladı. Ayrıca teknolojinin geliştirilmesi ile birlikte geliştirilen oyunlar, yazılımlar ise adeta gizli tehdit ve tehlike içeriyor. 
Siber Suçla Mücadele Platformu Kurucu Başkanı Bilişim ve Sosyal Medya Uzmanı Muhammet Binici'nin başlatmış olduğu bu proje kapsamında‘Sosyal Medya’nın kullanıcılar(İnsanlar) üzerindeki etkileri", "Mobil Yaşam", "Oyunlardaki Gizli Şifreler" konularının işlendiği konferanslarda özellikle son yıllarda teknolojinin doğru kullanılmadığında getireceği hastalıklar, etkilerin yanısıra oyunlardaki bağımlılık ve yönlendirmeler konferans olarak ortaokul ve lise öğrencilerine, rehber öğretmenleri eşliğinde anlatılıyor.Türkiye'de bir ilk olarak başlatılan bu proje kapsamında Ataşehir, Maltepe gibi ilçelerde pilot olarak başlatılan bu projenin Anadolu’da ki ilk başlangıcının Suşehri’den verilmiş olması Muhammet BİNİCİ’ nin doğduğu büyüdüğü topraklara vefa borcunun bir göstergesi olarak anlamlandırıldı. Tüm Türkiye genelinde farkındalık oluşturması ve dikkat çekmesi amacıyla konferanslar yaygınlaştırılacak ve "sübliminal” mesaj içeren, yönlendiren, intihara sebebiyet veren oyun ve yazılımlara karşı" ses getirecek programlar Türkiye genelinde devam edecek

Bilişim ve Sosyal Medya Uzmanı Muhammet Binici gazetemize yapmış olduğu açıklamada; Özellikle küreselleşen Dünya'da hızla gelişen teknolojiyi ebeveynlerin takip etmesini zor olduğunu ve yaptıkları araştırma sonucunda intihar, bunalım, depresyon vakalarının arttığını belirtti.Bu projenin yaygınlaşması için İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği yaptıklarını ve desteklerini alarak daha fazla konferans verme imkânı bulduğunu, teknolojinin doğru kullanımı ve tehlikelerine karşı bilgilendirici konferans gerçekleştirdiğini belirtti. 

Bilişim ve Sosyal Medya Uzmanı Muhammet BİNİCİ: Etkinlik kapsamında Suşehri ilçesinde toplam 6 bin öğrenci olduğunu 2 seansta yapılan konferansta 2 bin öğrenciye ulaştıklarını kalan 4 Bin öğrenci ile alakalı okullarınkendi konferans salonlarında devam edileceğini bununla ilgili olarak Suşehri ilçe Milli Eğitim Müdürü Erkan YILDIZ ve Suşehri İlçe KaymakamıEnder Faruk UZUNOĞLU, SİHADER başkanı Bayram CENGİZile görüşüldüğünü etkinliğin daha genişçaplı olarak yeni eğitim ve öğretim yılında Suşehri ilçesindeki diğer okullarda da bir öğrenci kalmayacak şekilde uygulanıp tamamlanacağınınbilgisini verdi.

AyrıcaBİNİCİ:USSUM “Tekno Şenlik” Projesi üçaşamadan oluşuyor. Tehlikelere karşı öğrenciler ve öğretmenlerin bilgilendirilmesi birinci ve ikinciaşamayı oluşturuyor. Üçüncü aşama ise velilere konferansların verilip sunumların yapılarak; teknoloji, sosyal medya, mobil yaşam, oyunlardaki gizli şifreler, gençlik konularında tehditlere karşıöğrenci, eğitmen ve ebeveynlerletek vücut olup tehlikelerin hep birlikte bertaraf edilmesi amaçlanıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Muhammet BİNİCİ: etkinliğin gerçekleşmesinde emek sarf eden Başta SİHADER Başkanı Bayram CENGİZ’e, Suşehri SİHADER temsilcisi Hasan YILMAZ’a, konferansın yapılabilmesi için mekânını açıp bizleri ağırlayanArslan Düğün Salonu’na, etkinliğin başından itibaren maddi manevi desteğini esirgemeyen Suşehri Ak Parti Belediye Başkanı Fazlı YÜKSEL’e yine programın gerçekleşmesinde gerekli izinleri veren, geleceğimizin teminatı nesillerimizi itina ile organize edip etkinliğin olduğu mekânagetirip götüren bir aksaklık yaşanmaması için heran programı takip eden Suşehri İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan YILDIZve Suşehri Kaymakamı Ender Faruk UZUNOĞLU’na teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23