• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tekirdağ'da tekstil fabrikasında patlama! Kimyasal alarmı verildi

Yeniakit Publisher
2017-04-12 12:23:00 - 2017-04-12 12:35:30
Tekirdağ'da tekstil fabrikasında patlama! Kimyasal alarmı verildi

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde kurulu bulunan bir tekstil fabrikasında bu sabah bir kazanda patlama meydana geldi. Kimyasal reaksiyondan etkilenen 40 işçi hastaneye kaldırıldı. Patlamanın ardından kimyasal alarm verildi. Kimyasal maddenin çevreye yaydığı koku nedeniyle birçok fabrika işçilerini eve gönderdi. Bebekli çalışanlara yönelik “durum netleşene kadar bebeğinizi emzirmeyin” denildi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi’nde Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan özel sektöre ait bir tekstil fabrikasında, bu sabah saatlerinde kazanlardan birinde patlama meydana geldi. Fabrikadan dumanlar yükselirken, kimyasal reaksiyondan etkilendiği belirtilen 40 işçi Çerkezköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan diğer bazı fabrikalardaki işçiler ise olası bir olumsuzluğa karşı evlerine gönderildi.

PATLAMA NEDENİ: AŞIRI ISINMA

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay da Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek çalışmaları yerinde inceledi. Kaymakam Abban, "Kazanın bir tanesinde kimyasal reaksiyon redeniyle aşırı ısınmadan dolayı patlama meydana gelmiş. Koku ve duman nedeniyle fabrika boşaltıldı" dedi. Fabrikada itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışma ile dumanlar kontrol altına alındı.

Patlama sonrası havaya yayılan gaz nedeniyle Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde kırmızı alarm vermesine sebep oldu.

Öte yandan Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından tüm OSB çalışanlarına SMS atılarak, olası bir zehirlenmeye karşı uyarıda bulunuldu. Mesajda "Değerli çalışanlarımız, akşam organize bölgesinde yaşanıldığı düşünülen kimyasal sızıntı olma ihtimaline karşı özellikle gece vardiyasından çıkan çalışanlarımız iş kıyafetlerini ve varsa etkilenen diğer kıyafetlerini diğer kullandığı elbiselerden ayrı yıkamalarını ve duş almalarını öneririz. Emziren çalışanlar için kimyasal madde ile ilgili net bilgiye ulaşılana kadar emzirmemeleri önerilir. Gerekli bilgi alındıktan sonra tekrardan bilgilendirme yapılacaktır. Bilgilerinize" ifadeleri yer aldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23