• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Tek dertleri vatandaşı korkutmak: Koronavirüs şarlatanları yine iş başında!

Yeniakit Publisher
2020-04-04 17:33:00 - 2020-04-04 18:14:53
Tek dertleri vatandaşı korkutmak: Koronavirüs şarlatanları yine iş başında!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca öncülüğünde koronavirüsle mücadelemiz devam ederken bazı çevreler ise bu süreçte gerçek dışı bilgiler paylaşarak vatandaşın psikolojik sağlığını hedef alıyor.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

Türkiye, koronavirüsle mücadele kapsamında Bilim Kurulu üyelerinin tavsiyeleriyle ek tedbirler almaya devam ederken, TTB, SES gibi sağlık örgütleri ile bazı gazeteci ve uzmanlar adeta vatandaşın psikolojik sağlığını bozmayı hedefliyor.

Sağlık çalışanlarının malzemesi eksik yalanı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Nisan Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında sağlık çalışanlarının malzeme eksiği olmadığını belirterek şu çağrıyı yapmıştı:

"Şimdiye kadar 601 sağlık çalışanının testleri pozitif çıkmıştır. Bütün sorumluluk sahada bu arkadaşlarımızın omzunda, özellikle koruyucu malzeme noktasında, eksiklik oluşturmamak konusunda bir gayret içindeyiz. Ben malzemeye ulaşamıyorum diyen lütfen bize ulaşsın. Bu anlamda hiçbir eksik oluşturmayacağız. Bizim dağıttığımız N95 4 milyona yakın oldu, daha fazlasını da veririz."

TTB gerçek dışı bilgiler paylaşmaya devam ediyor

Bazı sağlık örgütleri ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından sonra da gerçek dışı bilgiler paylaşmaya devam etti. Bakan Koca'nın "Ben malzemeye ulaşamıyorum diyen sağlık çalışanları lütfen bize ulaşsın" açıklamasına rağmen DİSK, KESK, TMMOB ve TTB tarafından yayınlanan acil önlem çağrısında şu ifadeler kullanıldı:
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Başta hekimler, sağlık ve belediye çalışanları olmak üzere, tüm zorunlu işlerde koruyucu ekipman başta olmak üzere bütün eksiklikler giderilmeli, herhangi bir aksama yaşanmayacağına dair güven verilmeli ve bu işlerde çalışan herkes düzenli olarak testten geçirilmelidir."

Bu açıklama ile birlikte Sağlık Bakanlığı'nın başarılı mücadelesine gölge düşürmek isteyen Türk Tabipler Birliği ile DİSK'e bağlı SES'li bazı yöneticiler 'Sağlık çalışanlarının malzeme eksiği var' söylemlerine devam etti.

Size gelen bilgi Sağlık Bakanı'na neden gelmiyor?

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dünkü basın açıklamasının soru cevap bölümünde bir gazeteci bir önceki basın toplantısında Bakan Koca'nın, 'Ben malzemeye ulaşamıyorum diyen sağlık çalışanları lütfen bize ulaşsın' sözlerini de bizzat duymasına rağmen şu soruyu yöneltti:

"Bize gelen bilgilere göre özellikle üniversite hastanelerinde doktor ve hemşire haricindeki yardımcı sağlık personeline malzeme desteği verilmediği malzemelerini kendi imkanları ile sağlamalarının istendiği yönünde iddialar var. Size bu yönde bilgiler geliyor mu?"

Bakan Koca kendisine yöneltilen bu soruya da bir önceki "Ben malzemeye ulaşamıyorum diyen sağlık çalışanları lütfen bize ulaşsın" çağrısıyla cevap verdi.

Felaket tellallığı yapan uzmanlar

Bilim Akademisi Başkanı Prof. Ali Alpar'ı Bilim Kurulu üyesi olarak Yeniçağ, haberinde Alpar'ın korku ortamına hizmet eden ifadelerine yer verdi:

"Ali Alpar: Türkiye'de sokağa çıkma yasağı ilan edilmezse 15 gün içinde hayatını kaybedenlerin sayısı 8 bin 864’e yükselecek."

Öte yandan yetkililerin açıklamalarına rağmen bazı gazeteciler de kamuoyunu yanıltan yorumları ile hükümet nezdindeki yetkilileri suçlamaya devam ediyor:

İrfan Değirmenci: "Umre'den dönenlerin hepsi hemen karantinaya alınmadı. Camiler bir hafta geç toplu ibadete kapatıldı. 'Bu kadar hızlı yayılacağını bilmiyorduk' diyorsunuz şimdi! Bağır bağır bağırıyoruz. Sokağa çıkma yasağına çağırıyoruz."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Deli İbo

Ulan bu KOÇ GRUBU, FETÖ'nün yan kuruluşu gibi çalışmakta, her sıkıntının altında, sıkıntıyı arttırma gayreti içinde olup, artık bu işi alenen tezgahlamakta. Ey vatanını seven, vatanperver Cumhuriyet savcıları, ey Maliye Bakanlığı gönderin müfettişleri bu vatan ...lerinin kuruluşlarının defterlerini bir didik didik edin, ne pislikleri çıkar. Gereğini bunlara ve aynı zihniyeti ürünü T.Tabibler Birlğini'de aynı katagoriye alın. Lütfeeen, lütfffeeernnnn. İçimiz soğusun.

Fahri

Rakamlara bakarsak çok yakında listede ilk 3'e çok kısa zamanda geleceğiz. Bir an önce sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Yoksa feci olacak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23