• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Teftiş Kurulu: Adalar’a kayyım atanmalı

Yeniakit Publisher
2017-10-09 07:43:00 - 2017-10-09 07:49:27
Teftiş Kurulu: Adalar’a kayyım atanmalı

Memur ve müdür atamalarının usulsüz olduğu saptanan CHP’li Adalar Belediyesi’ne kayyım atanması gündemde.

FARUK ARSLAN / İSTANBULBelediyedeki skandallar silsilesini ortaya çıkaran İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca hazırlanan ön araştırma raporunun sonuç bölümünde CHP’li Atilla Aytaç Başkanlığındaki Adalar Belediyesi’nin yönetimine kayyım talep edildiği belirlendi.

Adalar Belediyesi hakkında İstanbul Valiliği’nin 10 Şubat 2017, İBB Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 14 Şubat 2017 tarihli yazısı gereği başlatılan inceleme sonucu yayınlanan Ön Araştırma Raporu’nun sonuç bölümüne de Akit ulaştı. Belediye idaresinin kısıtlı evrak ibrazına rağmen açığa çıkarılan şaibeli durumların sıralandığı 55 sayfalık raporda, “evrak kaybı”, “delillerin karartılması”, “yanlış bilgilendirme”,  “FETÖ iddiaları”, “mevzuata aykırı ihaleler”, “belediye birim amirlerinin organize hareket etmesi”, “sağlıklı bir teftiş ve denetim yapılamaması” gibi nedenler gerekçe gösterilerek Adalar Belediyesi yönetimine kayyım talep edildi. 

Belediye delik deşik

“Mevcut yapı olduğu sürece bu kurumda sağlıklı bir teftiş ve denetimin yapılamayacağı” tespiti yapılan raporda, “Resmi bilgi ve belgelerin asıllarına ulaşılması hususunda tereddütler söz konusudur. Evrak kaybı, delillerin karartılması, yanlış bilgilendirme ve yönlendirme gibi olumsuz gelişmelerin olabileceği kuvvetle muhtemeldir.” ifadeleri yer aldı. Rapora yansıyan iş ve eylemlerin ‘organize’ şekilde yürütüldüğü, bir kısım birim amirlerinin gizli mülahazalarla birlikte hareket ettiklerinin anlaşıldığı bildirilen müfettiş raporunda, Adalar Belediyesi’nin uygulamalarının güven telkin etmediği kaydedildi. Raporda, “Belirtilen nedenlerle, Adalar Belediyesi’nde ‘İVEDİ’ olarak bir yönetim değişikliğine gidilmesi, sağlıklı bir teftiş ve denetime tabi tutulması icap etmektedir” denildi. Kayyım atanması istenen ve içi boşaltılan CHP’li Adalar Belediyesi’nin milyonlarca borcu bulunuyor.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23